Obrzeża ogrodowe - formy rollborderów,opisy wykonania
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja widziałam też pociętą na kawałki odpowiedniej wysokości zieloną ondulinę. Też dobry pomysł. Może być też brązowa
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 1000p
- Od: 7 lip 2006, o 22:17
Lilu, dlaczego masz robić cokolik wysokości 60 cm? Sama napisałaś, że trawnik sąsiada jest zadbany i systematycznie koszony a nasiona pochodzą z traw rosnących w siatce. Podobnie do Ciebie mam sześćdziesiąt metrów siatki a za nią nie koszoną (lub raz na rok) łąkę. Cokól wysokości 20-30 cm oddziela mnie od tej łąki, na której kwitnąca trawa dochodzi do metra wysokości. Dwa, trzy razy w roku wykaszam po stronie sąsiadki trawę na 80 cm od siatki. Nie obserwuję problemu z nadmiernym rozsiewaniem się traw po mojej stronie.lila31 pisze:Arku 60-cenymetowy (na wysokość) betonowy cokolik, chyba nie będzie ładny.
Jeśli idzie o sinding, to muszę się rozglądnąć ile kosztuje, to jest jakaś myśl, mimo, że tworzywo.
Aniu co to jest ondulina? Nie znam tej nazwy.
Ondulina to chyba materiał pokryciowy dachów. Nie jestem pewny.
Mietek.
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Kontakt:
Tak ,Mietek ma rację - to jest pokrycie dachowe. O wiele tańsze niż inne, można ciąć.lila31 pisze:Arku 60-cenymetowy (na wysokość) betonowy cokolik, chyba nie będzie ładny.
Jeśli idzie o sinding, to muszę się rozglądnąć ile kosztuje, to jest jakaś myśl, mimo, że tworzywo.
Aniu co to jest ondulina? Nie znam tej nazwy.
http://www.oelrich.com.pl/oelrich/strony/ondulina.htm
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 1000p
- Od: 7 lip 2006, o 22:17
Nie wiem czy PNOS Ożarów Mazowiecki sprzedaje takie rolbordery również przez internet, ale z całą pewnością były sprzedawane jesienią w ich sklepie w Warszawie, aleja Krakowska róg Krakowiaków.Kacper pisze:.....Jak by ktoś znał sklep internetowy z rollboarderami plastykowymi to proszę o podanie na pw jego adresu.
Mietek.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Takie plastikowe rollboardery są często oferowane na aukcjach na Allegro. W zeszłym roku często je tam widywałem. Popatrz Kacprze a na pewno znajdziesz wiosną ich ofertę na Allegro.
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Ja od siebie moge polecic podklady kolejowe. Sa zaimpregnowane tak ze beda bardzo dlugo sluzyc. Mozna kupic juz od ok 20pln za szt a z jednej sztuki w zaleznosci od ilosci ciec wzdluznych i tego jak szerokie ma byc obrzeze mozemy uzyskac od 2ch do 3szt. Poza tym wygladaja o niebo lepiej od tych palisadek drewnianych i super sie komponuja z iglakami.
Podkłady są szkodliwe zwłaszcza tam gdzie się często przebywa lub w pobliżu altanki. W upalne dni wydzielają trujące opary, ponieważ są impregnowane (nasączone niesamowicie chemią) już wolę plastyki jakbym miała wybierać.jaqub pisze:Ja od siebie moge polecic podklady kolejowe. Sa zaimpregnowane tak ze beda bardzo dlugo sluzyc. Mozna kupic już od ok 20pln za szt a z jednej sztuki w zaleznosci od ilosci ciec wzdluznych i tego jak szerokie ma być obrzeze mozemy uzyskac od 2ch do 3szt. Poza tym wygladaja o niebo lepiej od tych palisadek drewnianych i super się komponuja z iglakami.
Już było pisane na ten temat
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... podk%B3ady
pozdrawiam
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...