Ogród - pasja i miłość....
- ursulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród - pasja i miłość....
Witaj Joyce Znalazłam Cię po wątku zwierzaczkowym, gdzie rozmawiałyśmy o kotach.
Wpisuję się, żebyś mi nie uciekła, ale ... na razie mowę mi odjęło. Ogród nowy, ale kolekcja imponująca. I widzę, że i Pawełek, i Sylwesterek już Cię namierzyli
Imponujący jest też porządek, w jakim utrzymujesz ogród. Czuję się zawstydzona W porównaniu z Twoim ogrodem, to u mnie dzikość i buszowatość...
Wybałuszam też gały, żeby zoczyć, co też tam u Ciebie rośnie..?
Pozdrawiam serdecznie, w szczególności koty - Ula
Wpisuję się, żebyś mi nie uciekła, ale ... na razie mowę mi odjęło. Ogród nowy, ale kolekcja imponująca. I widzę, że i Pawełek, i Sylwesterek już Cię namierzyli
Imponujący jest też porządek, w jakim utrzymujesz ogród. Czuję się zawstydzona W porównaniu z Twoim ogrodem, to u mnie dzikość i buszowatość...
Wybałuszam też gały, żeby zoczyć, co też tam u Ciebie rośnie..?
Pozdrawiam serdecznie, w szczególności koty - Ula
- Joyce
- 100p
- Od: 8 cze 2010, o 10:25
witaj Ulo
Jest mi bardzo miło, że ogródek się podoba
Z tym porządkiem to tak do końca nie widać wszystkiego - pełno doniczek stoi w różnych miejscach i czeka na swoją kolej więc trochę bałaganu tez jest ale chwilowo
Na tej rabacie to same iglaste rośliny bo je uwielbiam ale szykuję rabatkę z żurawkami i kolejną z hostami no bo jak się nie zakochać wz takiej mnogości kolorów i przepięknych liści
Jest mi bardzo miło, że ogródek się podoba
Z tym porządkiem to tak do końca nie widać wszystkiego - pełno doniczek stoi w różnych miejscach i czeka na swoją kolej więc trochę bałaganu tez jest ale chwilowo
Na tej rabacie to same iglaste rośliny bo je uwielbiam ale szykuję rabatkę z żurawkami i kolejną z hostami no bo jak się nie zakochać wz takiej mnogości kolorów i przepięknych liści
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Agnieszko...
Oglądam Twój wątek od początki i jestem w szokuuu, miłośniczka jodeł koreańskich w wszelakich odmianach wow a że tak zapytam to ile iglaczków pomieściła ta Twoja ogromna rabata którą przedstawiłaś na zdjęciu, po prostu coś niebywałego... cudeńka z najwyższej półki
pozdrawiam Michał...
Oglądam Twój wątek od początki i jestem w szokuuu, miłośniczka jodeł koreańskich w wszelakich odmianach wow a że tak zapytam to ile iglaczków pomieściła ta Twoja ogromna rabata którą przedstawiłaś na zdjęciu, po prostu coś niebywałego... cudeńka z najwyższej półki
pozdrawiam Michał...
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
Agnieszko - mowę odebrało mi po obejrzeniu dwóch ostatnich zdjęć Ale cuda! Jakbyś nie miała pomysłu na zdjęcia do wątku to ja bardzo poproszę o demonstrację tych okazów
No pokazałaś kolekcję!
A ta rabata jest z lekkim spadkiem? Takie nachylenie pozwala dużo lepiej wyeksponować rośliny. Jest super! Napisałaś "skończyłam", a doniczki jakieś stoją Nigdy nie kończ ogrodu! To taka wspaniała zabawa! A ja czekam na zapowiadane hostowe i żurawkowe rabaty
A ta rabata jest z lekkim spadkiem? Takie nachylenie pozwala dużo lepiej wyeksponować rośliny. Jest super! Napisałaś "skończyłam", a doniczki jakieś stoją Nigdy nie kończ ogrodu! To taka wspaniała zabawa! A ja czekam na zapowiadane hostowe i żurawkowe rabaty
- Joyce
- 100p
- Od: 8 cze 2010, o 10:25
witaj Michale
ile iglaczków pytasz... hmm... policzę to powiem bo to coś koło 90szt chyba....
a koreanki to nie wszystkie, porobię zdjecia pozostałym to też wstawię
Kolejna rabat już się szykuje co prawda tak duża nie będzie ale też całkiem spora....
Pawle - porobię jutro może zdjęcia to wstawię - dzisiaj prawie cały dzień lało
Marto - skończyłam tę konkretną rabatę bo długo mi jakoś szło
tak, jest spadek - górna część ma 50-60cm, dół ma 20cm, weszło na nią łącznie 47 ton ziemi
ale kolejne tuż tuż nie tylko żurawkowe i hostowe ....
ile iglaczków pytasz... hmm... policzę to powiem bo to coś koło 90szt chyba....
a koreanki to nie wszystkie, porobię zdjecia pozostałym to też wstawię
Kolejna rabat już się szykuje co prawda tak duża nie będzie ale też całkiem spora....
Pawle - porobię jutro może zdjęcia to wstawię - dzisiaj prawie cały dzień lało
Marto - skończyłam tę konkretną rabatę bo długo mi jakoś szło
tak, jest spadek - górna część ma 50-60cm, dół ma 20cm, weszło na nią łącznie 47 ton ziemi
ale kolejne tuż tuż nie tylko żurawkowe i hostowe ....
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie... nic więcej nie mogę powiedzieć, wszystko zostało powiedziane w postach powyżej.
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Agnieszka, no to zrobiłaś wejście a miałam udać się na spoczynek i już dzisiaj zamykać
Powtórzę za przedmówcami, imponująca kolekcja
Podobnie, jak Paweł mogłabym przygarnąć abies procera glauca compacta, a 20 cm Ice Breaker to całkiem spory okaz, uwierz jakbyś zobaczyła mój
Pinus banksiana Schnewerdingen zjawiskowy, chyba rozejrzę się za takim cudem, ciekawe, czy zyska przy bliższym kontakcie
Ciekawa jestem jaka to jest dobra cena za metrowego Fukaja, nigdy nie udało mi się znaleźć na all dobrej ceny, więc gratulacje
Powtórzę za przedmówcami, imponująca kolekcja
Podobnie, jak Paweł mogłabym przygarnąć abies procera glauca compacta, a 20 cm Ice Breaker to całkiem spory okaz, uwierz jakbyś zobaczyła mój
Pinus banksiana Schnewerdingen zjawiskowy, chyba rozejrzę się za takim cudem, ciekawe, czy zyska przy bliższym kontakcie
Ciekawa jestem jaka to jest dobra cena za metrowego Fukaja, nigdy nie udało mi się znaleźć na all dobrej ceny, więc gratulacje
Piękna ta miłość i pasja. Jak na rok włożyliście mnóstwo pracy Życzę wytrwałości w tworzeniu oazy.
Agnieszko, dwie rzeczy są pewne - niektórych gości już się nie pozbędziesz i po drugie, tak jak pisała Marta, takiego ogrodu nigdy się nie kończy
Jeszcze raz gratuluję przepięknych rabat!
Jeszcze raz gratuluję przepięknych rabat!
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
... Wow ,ale bogactwo gatunków !!!!!!!Pięknie!Pozdrawiam Dana wpadne znowu zobaczyć nowe dzieła
marzenia się spełniają! Dana
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam...
Czekam na kolejne odsłony Twojego ogrodu mam niedosyt
Czekam na kolejne odsłony Twojego ogrodu mam niedosyt
A oto mój azyl (link poniżej)