A co sądzicie o takim patencie? Nie chcę reklamować strony, gdzie to można kupić, ale powiem tylko, że to popularny sklep wysyłkowy, często reklamowany w tv.
Tak takie kule kosztują sporo, może ktoś wie, gdzie można kupić takie ustrojstwo w rozsądnej cenie?
Proszę o radę co zrobić,żeby po powrocie nie zastać zwiędniętych kwiatów? Nie mam nikogo kto mógłby je podlewać systematycznie, a nie będzie mnie 4 dni. Myślałam ,żeby wstawię je do wanny napełnionej na dnie wodą. Mam na myśli kwiaty balkonowe, które są w pojemnikach .
Stałe silne nawilgocenie spowodowane podsiąkaniem wody może prowadzić do gnicia korzeni.Ja bym podlała kwiaty i ustawiła w cieniu i miejscu osłoniętym od wiatru.Powinny wytrzymać 4 dni.Podsuszenie trochę mniej jest szkodliwe od zalania
Ja też się zastanawiam co zrobię z parapetowacami. Póki co do zimię wymianiłam i dodałam hyrozelu.
Ale co jak będę 2 tygodnie. Znalazłam też coś takiego Podlewacz tylko skąd wziąść taki przewód kroplujacy?
Witam serdecznie.
Mam pytanie dotyczące podlewania kwiatów w doniczkach pod moją nieobecność w domu. Planuję około miesięczny urlop w okresie Bożego Narodzenia a mam całkiem pokaźny zbiór kwiatów w mieszkaniu. Czy ktoś zna jakieś rozwiązanie na podlewanie ich pod nieobecność? Nie mam kogo o to poprosić. Widziałem w sklepach coś jak szklane kule, może takie coś pomoże...?A może ktoś zna inny sposób? Mam 25 doniczek w całym mieszkaniu. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Pozdrawiam!!
Zapraszam do czytania - propozycje rozwiązań są w tym wątku (od pierwszej strony)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."