Storczyki Alicji
Re: Storczyki Alicji
Hej...dziś wreszcie świeciło u mnie słońce...co prawda tylko pół godziny ale zawsze to już coś.
Próbowałam zrobić szybko zdjęcia....
dendrobium - wypuszcza nowe pączusie
falek botaniczny( niestety nie wiem jaki), dostałam go od kuzynki....wypuszcza po raz pierwszy pędzik kwiatowy
i tu pędzik...liczę na Waszą pomoc w identyfikacji jak pąki się rozwiną
Próbowałam zrobić szybko zdjęcia....
dendrobium - wypuszcza nowe pączusie
falek botaniczny( niestety nie wiem jaki), dostałam go od kuzynki....wypuszcza po raz pierwszy pędzik kwiatowy
i tu pędzik...liczę na Waszą pomoc w identyfikacji jak pąki się rozwiną
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ się dzieje u Ciebie moje storczyki chyba jeszcze śpią snem zimowym
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No pięknie pędów masz dużo i czekam na rozkwity... :P
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Alicjo, niecodzienny to widok Wiekszość naszych ćmówek stoi na "baczność" , a moim zdaniem zwisanie dodaje im jeszcze urokuauspex pisze:
Gratuluję kwitnień
Pozdrawiam, Baśka
sabotkowy kwiatek
a tak wygląda teraz samo Paphiopedilum
a tak wygląda teraz samo Paphiopedilum
Coś sobie pomyślałam właśnie przeglądając orchidsklepik....zadam głupie pytanie i proszę o wyrozumiałość...
wszystkie moje falki to hybrydy kupione w markecie....hmmm...czy porównując ich kwiaty np. ze zdjęciami hybryd w necie można ustalić ich nazwę?
wszystkie moje falki to hybrydy kupione w markecie....hmmm...czy porównując ich kwiaty np. ze zdjęciami hybryd w necie można ustalić ich nazwę?
- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
Paphiopedilum jest mi znane - nie kwitnie od trzech lat.
Twój pantofelek Alicjo jest oczywiście piękny i życzę, byś na następny nie musiała długo czekać
Jeśli o nazewnictwo chodzi ... post Jovanki - klik
Pozdrawiam,
Ewelina
Twój pantofelek Alicjo jest oczywiście piękny i życzę, byś na następny nie musiała długo czekać
Jeśli o nazewnictwo chodzi ... post Jovanki - klik
Pozdrawiam,
Ewelina
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Paphiopedilum piękne .
A co do nazw, botanicznych w sklepie nie znajdziesz, ale widziałam kiedyś strony z hybrydami z nazwami, mozna tam znaleźć rośliny sklepowe.
A co do nazw, botanicznych w sklepie nie znajdziesz, ale widziałam kiedyś strony z hybrydami z nazwami, mozna tam znaleźć rośliny sklepowe.
Czy dendrobium już się rozwinęło?
Jestem ciekawa jego kwiatów.
Renia
Jestem ciekawa jego kwiatów.
Renia
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Alicjo kolory są zachwycające ale mnie bardziej zachwyca obfitość kwitnienia Twoich falków. Sabotek cudny. Witam na forum.
ewelina dzięki- sabotek na szczęście kwitnie co roku.
reniab7- dziś było wreszcie porządne słońce, u dendrobium pąki coraz pulchniejsze. To pierwszy mój kwiat, z tego co pamiętam miał kolor niebieskawy..
Dzisiaj dzięki słońcu miałam wrażenie że wszystkie storczyki aż się przeciągały i wygrzewały. Oczywiście musiałam to wykorzystać i wszystkie obfociłam
pęczniejące pąsie...
reniab7- dziś było wreszcie porządne słońce, u dendrobium pąki coraz pulchniejsze. To pierwszy mój kwiat, z tego co pamiętam miał kolor niebieskawy..
Dzisiaj dzięki słońcu miałam wrażenie że wszystkie storczyki aż się przeciągały i wygrzewały. Oczywiście musiałam to wykorzystać i wszystkie obfociłam
pęczniejące pąsie...
a na jednym z pędów kwiatowych coś zauważyłam to boczny odrost z pędem kwiatowym czy coś innego, jak myślicie?
a teraz trochę kolorków
kosz falkowy coraz pełniejszy
a teraz trochę kolorków
kosz falkowy coraz pełniejszy
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Alicjo zdradź jak rosną storczyki w tym koszu, czy w doniczkach osobnych? czy inaczej? Świetny pomysł na taki koszyk pełen falków.