Ogród Pod Lasem
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród POD LASEM
Trochę mnie nie było. Ale byłam zajęta. Odwiedziny, spotkania.... Dzięki Adrianno za miłe słowa. Będę mogła kilka ładnych obrazków zaprezentować na wiosnę, ale to jeszcze dość odległa perspektywa. Bardzo jestem ciekawa czy koszyczki z drutu sprawdzą się jako ochrona cebul tulipanów. Na razie wróciła zima. Dziś rano było -10st. i zaczął padać śnieg. To dla rozświetlenia atmosfery kilka ostatnich fotek jesiennych.
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna ta czerwona cynobrówka muszę posadzić. W ubiegłym roku miałam tylko żółciutką
-
Tak, Pamelko ,to bardzo wdzięczne kwiatki, nawet po przekwitnieniu, owoce w formie koralików są ozdobne. Po zasuszeniu używam do suchych bukietów. Mam dwie odmiany - tę i drobniejszą, pomarańczową..
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jolu bardzo spodobał mi się Twój ogród ....fajnie że Cię odwiedzają zwierzęta ..a jak z roślinkami nie zjadają ich ...i czekam na następne zdjęcia .
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Jolu takie kolorowe zdjęcia bardzo poprawiają teraz nastrój. Ja nabyłam od forumowiczki cebulki krokosmii i mam nadzieję na pomarańczowy łan kwiatów.
- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Witam
Bardzo fajne te zdjęcia z sarenkami
Bardzo fajne te zdjęcia z sarenkami
-
Oj, zjadają, zjadają. Zwłaszcza smakują im świeżutkie pędy róż Ogród nie jest ogrodzony, więc się panoszą. W zimie je nawet dokarmiam, ale w lecie mogłyby stołować się w lesie. Postanowiłam na wiosnę ogrodzić tę ogrodową część mojej posiadłości, bo szkoda roślin i mojej pracy.Dziękuję za nowe wpisy.
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Witaj Jolu . Pięknie tam u ciebie zimą. Z niecierpliwością będę czekać na wiosnę w twoim ogródku ;:49
-
Witaj Agnieszko. Ja też z niecierpliwością czekam na moment, kiedy będę mogła powiedzieć: już jest! Już ją widziałam, tę Wiosnę!.Dziś był piękny dzień,ale łaty śniegu jeszcze w ogrodzie leżą. Cierpliwości trzeba, ot co! A potem rękawy zakasać i ryć, kopać, grabić, siać, plewić, przycinać, no i w końcu ...chwalić się tym co wyrosło przed całym Forum.
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, a do Ciebie jeszcze nie przyszła? Dziś już chyba tak?
-
Przyszła, przyszła, Adrianno Wczoraj solidnie popracowałam m.in.przy rozgarnianiu kretowisk i tuneli karczowników, bo ziemia na powierzchni już rozmarzła. Roślinki pchają się do góry, do słońca na wyścigi. Pozdejmowałam ubranka z agrowłókniny z większości małych krzewów. Duże zniszczenia - wyłamania - spowodowane śniegiem. Ale teraz będzie już tylko lepiej. Żeby tylko sił starczyło!
-
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Jolka u Ciebie wiosna pełną gębą. A sił na pewno starczy , człowiek nawet nie wie co w nim drzemie. Ja dopiero po skończonej pracy czuję , że mnie boli każda kosteczka.