Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011
Z córką rozmawiałam, ciepło na Wyspie teraz.
Obserwując dzisiejszą pogodę myślałam, czy już poleciałaś,
bo u nas pogoda trochę "nie lotna" .
A widziałaś w jakiej kondycji są tam żywopłoty z laurowiśni,
bukszpanów, zimozielonej irgi , głogowniki????
Nie zapomnij o zdjęciach.
Masz ze sobą wszystkie "Stokrotki"?
Obserwując dzisiejszą pogodę myślałam, czy już poleciałaś,
bo u nas pogoda trochę "nie lotna" .
A widziałaś w jakiej kondycji są tam żywopłoty z laurowiśni,
bukszpanów, zimozielonej irgi , głogowniki????
Nie zapomnij o zdjęciach.
Masz ze sobą wszystkie "Stokrotki"?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Krystyno droga rzeczona wiśnia właśnie wstawiona u mnie
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Na zdjęcia patrzę i płaczę Pogoda mnie dobija, bo wiatr taki, że żyć się odechciewa. Ogród leży odłogiem.
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Witam po powrocie!
Ech, zakręciła się łezka niejedna...piekny kraj, piękne wspomniania. Parę rzeczy możnaby od nich skopiować No niestety, nie te głogowniki i laurowiśnie, które rzeczywiście są na każdym kroku (no, przynajmniej sie napatrzyłam, to mam przesyt ) Ciekawe jest to, że mają tam dużo formowanych żywopłotów wielogatunkowych - fporsycja, bluszcz, głogownik, laurowiśnia, porzeczka, to sobie tak sadzą i przycinają delikatnie - i rośnie sobie Kamelie w ogródkach...no cuda, mówię Wam, niestety chwilowo mam dość spory problem ze zdjęciami, który nie wiem, kiedy się rozwiąże.
Aha, ale zobaczyłam też parę rzeczy, które fascynowały mnie na zdjęciach, a na żywo jakoś przestały ;-) Mówię o gunnerze i konwalniku - teraz widzę, ze to jest dla hobbystów, którzy potrafią je jakoś zaaranżować, ale na mnie nie zrobiły dużego wrażenia
Teraz muszę wracać do rzeczywistości i podbudować siepsychicznie, bo chwilowo mój ogródek wydaje mi się paskudny
Ech, zakręciła się łezka niejedna...piekny kraj, piękne wspomniania. Parę rzeczy możnaby od nich skopiować No niestety, nie te głogowniki i laurowiśnie, które rzeczywiście są na każdym kroku (no, przynajmniej sie napatrzyłam, to mam przesyt ) Ciekawe jest to, że mają tam dużo formowanych żywopłotów wielogatunkowych - fporsycja, bluszcz, głogownik, laurowiśnia, porzeczka, to sobie tak sadzą i przycinają delikatnie - i rośnie sobie Kamelie w ogródkach...no cuda, mówię Wam, niestety chwilowo mam dość spory problem ze zdjęciami, który nie wiem, kiedy się rozwiąże.
Aha, ale zobaczyłam też parę rzeczy, które fascynowały mnie na zdjęciach, a na żywo jakoś przestały ;-) Mówię o gunnerze i konwalniku - teraz widzę, ze to jest dla hobbystów, którzy potrafią je jakoś zaaranżować, ale na mnie nie zrobiły dużego wrażenia
Teraz muszę wracać do rzeczywistości i podbudować siepsychicznie, bo chwilowo mój ogródek wydaje mi się paskudny
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Poczekaj jeszcze trochę a powiesz zupełnie odmienne zdanie100krotka pisze:Teraz muszę wracać do rzeczywistości i podbudować siepsychicznie, bo chwilowo mój ogródek wydaje mi się paskudny
A wyjazdu pozazdrościć. Mam nadzieję, że fotorelacja ukaże się jak najszybciej.
Pozdrawiam
Aga od czwartku ma być podobno coraz cieplej, bardziej zielono, słonecznie Czego chcieć więcej? Zamiast robić porządki świąteczne i piec mazurki będziemy szaleć w ogrodzie
Od mazurków... nooo... rośnie... nie powiem co porządki bez sensu, bo zaraz się samo znów nabałgani... lepiej do ogrodu
A jak zamierzasz to zrobić, bo mój tzw.ogródek też wydaje mi się paskudny A nie podróżowałam po różnych dalekich stronach, wystarczy do wrocławskich czy szczecińskich wątków zajrzeć100krotka pisze:Teraz muszę wracać do rzeczywistości i podbudować siepsychicznie, bo chwilowo mój ogródek wydaje mi się paskudny
- 100krotka
No witam
Spróbuję umieścić parę wrzutek z innego hostingu:
Kwitnący ostrokrzew:
Nadmorski pejzaż:
I niestety, jak widać...aparat się popsuł i chwilowo nowego nie mamy...
Spróbuję umieścić parę wrzutek z innego hostingu:
Kwitnący ostrokrzew:
Nadmorski pejzaż:
I niestety, jak widać...aparat się popsuł i chwilowo nowego nie mamy...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga, wiesz może z czego ten niski żywopłocik na pierwszym zdjęciu?
- 100krotka
Zaskoczę Cię - z żywotnika tam też je mają Czerwone to głogownik (dokształciłam się) no i takie wysokie wrzośce - z niektórych powstają malutkie drzewka.
Daniel - ano szwagierka robiła jeszcze więcej pięknych zdjęć, na razie jeszcze mi nie przysłała.
Daniel - ano szwagierka robiła jeszcze więcej pięknych zdjęć, na razie jeszcze mi nie przysłała.
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka