U Przemka w ogrodzie cz.II
Re: U Przemka w ogrodzie cz.II
Szukam Twoich wpisów, a to nowy wątek i już trzecia strona Pergole świetne
Kiedy wystawiasz na zewnątrz swoje agawy?
Kiedy wystawiasz na zewnątrz swoje agawy?
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alicjo mnie się trochę zeszło nad tymi pergolami od listopada ale nie śpieszyłem się
Paweł wreszcie je dokończyłem bo juz mi zaczęły przeszkadzać w magazynie, całą zimę była rozłożona ta robota. A agawy jeszcze w piwnicy mają się dobrze muszę sprawdzic prognozy i zebrać siły na ich przeprowadzkę
Dziś byłem pierwszy raz w tym roku w pobliskiej szkółce widać juz pierwsze oznaki wiosny
PĘCHCIN 5kwietnia
sosna o najbardziej żółtych igłach jakie w życiu widziałem
hihi :P nie obyło się również bez małych zakupów
Paweł wreszcie je dokończyłem bo juz mi zaczęły przeszkadzać w magazynie, całą zimę była rozłożona ta robota. A agawy jeszcze w piwnicy mają się dobrze muszę sprawdzic prognozy i zebrać siły na ich przeprowadzkę
Dziś byłem pierwszy raz w tym roku w pobliskiej szkółce widać juz pierwsze oznaki wiosny
PĘCHCIN 5kwietnia
sosna o najbardziej żółtych igłach jakie w życiu widziałem
hihi :P nie obyło się również bez małych zakupów
Przemku ale kusisz Ale sądząc po fotkach naprawdę warto
- przemekg
- 1000p
Łukasz co się stało
Aniu nie kuszę pokazuję co widziałem, a że na mnie tamtejsze widoczki mają pozytywny wpływ to może jeszcze komuś się też udzieli
Aniu nie kuszę pokazuję co widziałem, a że na mnie tamtejsze widoczki mają pozytywny wpływ to może jeszcze komuś się też udzieli
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
[Przemku sosna rzeczywiście piękna żółta.
Pochwal się co kupiłeś no i którego maja spotykamy się w tej Szkółce ?
Czas coś ustalić .
Genia
Pochwal się co kupiłeś no i którego maja spotykamy się w tej Szkółce ?
Czas coś ustalić .
Genia
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Przemek przeglądając dzisiejsze forum natrafiłem na Twój wątek o cięciu dereni, W swoim ogrodzie mam kilka dereni 5 letnich,i w roku bieżącym chciałbym je odmłodzić , czy mógłbyś mi udzielić kilku wskazówek jak mam to zrobic?
Pozdrawiam Zenek
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I właśnie na takie fotki najbardziej czekamprzemekg pisze: hihi :P nie obyło się również bez małych zakupów
- przemekg
- 1000p
Łukasz i o to chodzi
Geniu w wątku mazowieckim napisałem kiedy otwarte i tez czekam na dalsze ustalenia a sosenka to czyste złoto
Zenku też tak u mnie było wyrośniete derenie, większość gałęzi straciła już jaskrawy kolor, ale w jednym z odcinków programu "Rok w ogrodzie" była mowa o dereniach, zalecano aby ciąć je nisko na 30-40cm, Dzięki temu każdego roku wyrosna silne ładnie wybarwione pędy, które ścinamy wiosną następnego roku , dzięku temu krzew nie jest za duży a zdobi jaskrawą barwą jednorocznych pędów
Jolu fotek jakoś nie zrobiłem, bo to gołe badylki są
Sumak octowiec "Tiger Eyes" , oraz 2 modrzewie "Kórnik" i "Pulii", Powojnik "Błękitny Anioł"
A i tak na zakupy tam nie pojechałem, bardzo lubię tam czasem sobie pospacerować po tym ogrodzie i poobserwować jak rosną poszczególne rośliny które juz wiem gdzie rosna na pamięć bardzo dobrze się odpoczywa tam zwłaszcza jak jest mało ludzi, zauważyłem że gunnera jeszcze pod przykryciem, trawa pampasowa już odkryta i ładnie przezimowała, jak zawsze w tej szkółce, o arundo donax też żywe, pustynnik olbrzymi ma juz kiełki grubości szklanki i wiele innych roślin które tam od dawna obserwuję
Geniu w wątku mazowieckim napisałem kiedy otwarte i tez czekam na dalsze ustalenia a sosenka to czyste złoto
Zenku też tak u mnie było wyrośniete derenie, większość gałęzi straciła już jaskrawy kolor, ale w jednym z odcinków programu "Rok w ogrodzie" była mowa o dereniach, zalecano aby ciąć je nisko na 30-40cm, Dzięki temu każdego roku wyrosna silne ładnie wybarwione pędy, które ścinamy wiosną następnego roku , dzięku temu krzew nie jest za duży a zdobi jaskrawą barwą jednorocznych pędów
Jolu fotek jakoś nie zrobiłem, bo to gołe badylki są
Sumak octowiec "Tiger Eyes" , oraz 2 modrzewie "Kórnik" i "Pulii", Powojnik "Błękitny Anioł"
A i tak na zakupy tam nie pojechałem, bardzo lubię tam czasem sobie pospacerować po tym ogrodzie i poobserwować jak rosną poszczególne rośliny które juz wiem gdzie rosna na pamięć bardzo dobrze się odpoczywa tam zwłaszcza jak jest mało ludzi, zauważyłem że gunnera jeszcze pod przykryciem, trawa pampasowa już odkryta i ładnie przezimowała, jak zawsze w tej szkółce, o arundo donax też żywe, pustynnik olbrzymi ma juz kiełki grubości szklanki i wiele innych roślin które tam od dawna obserwuję
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Przemek piekne fotki.
Przemku
Świetne zdjęcia i z ogrodu i pierwszej tegorocznej wyprawy do Pęchcina. Nowy wątek zapowiada się bardzo, bardzo ciekawie. Pozdrawiam
Świetne zdjęcia i z ogrodu i pierwszej tegorocznej wyprawy do Pęchcina. Nowy wątek zapowiada się bardzo, bardzo ciekawie. Pozdrawiam
Przemku dziękuję, przekonałeś mnie całkowicie
Mogą być gołe badylkiprzemekg pisze:fotek jakoś nie zrobiłem, bo to gołe badylki są
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Przemek dziękuję za informacje, postaram się tak zrobić.
Pozdrawiam Zenek
- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Przemku fotki zachęcające, Błękitnego Anioła też mam na swojej liście, jutro mam zamiar kupić Pusha