Moj pierwszy ogródek:)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moj pierwszy ogródek:)
a na jaka strone wychodzi ta sciana
mozliwosci masz ogrom
do cienia hortensja pnaca , sa teraz ladne laciate odmiany , bluszcze ,
jak masz slonce , roza pnaca plus clematis , kiwi pstrolistne z owockami dla dzieci,....mozna pokombinowac
mozliwosci masz ogrom
do cienia hortensja pnaca , sa teraz ladne laciate odmiany , bluszcze ,
jak masz slonce , roza pnaca plus clematis , kiwi pstrolistne z owockami dla dzieci,....mozna pokombinowac
- MadiW
- 200p
- Od: 15 mar 2011, o 09:09
- Kontakt:
Głównie chodzi mi o szybkie zarośniecie tej ściany.....ta duza jest od południowej,mniejsza(czyli ta gdzie jest kaskadka )od wschodniej.
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Madziu ładne zakupy a ja mam pytanie w której szkółce kupiłaś tego rh bo okazały się wydaje jak możesz to napisz na pw
- MadiW
- 200p
- Kontakt:
Mialam dzis odpoczywać bo strasznie mnie miesnie bolały ale wlaśnie mi listonosz przytachał pake od Keetee i po otworzeniu odrazu nogi i rece przestały mnie boleć....zaraz ide wszystko wsadzić
- MadiW
- 200p
- Kontakt:
ilona2715 pisze:Witaj wśród zielono zakręconych, bardzo fajne pomysły, szczególnie ta kaskadowa rabata koło domu. Z takim zapałem do pracy już widzę jak ten ogród będzie wyglądał latem ;:83 . Tak trzymaj, będę tu wpadać, by podziwiać następne poczynania.
pozdrawiam
Ilona
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 79&start=0
zajzalam teraz do Ciebie do wątku i dopiero Cie skojażyłam!!!!To Ty byłaś inspiracją przy kupowaniu Tojeści:)Dziekuje Ilonko
- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
Winobluszcz pięcioklapkowy rosnie szybciutko albo posadź trawę jakiegoś miskanta takiego do 3 metrów
- MadiW
- 200p
- Kontakt:
No wlasnie wiem tylko ze on zrzuca liscie wiec pol roku sciana nadal bedzie okropna.cos innego musze wymyslec
- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
To posadź obok siebie naprzemiennie winobluszcza i bluszcz pospolity (Hedera helix) i na jesieni bedzie kolorowo, pospolity wolniej rosnie ale rośnie także zakryje tamtego jak opadną liście
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mogłabyś przy tej ścianie posadzić wiciokrzew Henryego (Lonicera Henryi), nie traci liści na zimę, dorasta do 5m wysokości i 2,5 m szerokości, przyrosty 30 do 60 cm na rok. W lecie kwitnie czerwiec-lipiec na żółto i czerwono, a w zimie ma niebieskie koraliki. Też mam ścianę do zamaskowania i zamierzam go u siebie posadzić.
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
MAGDA ....padłas po wczorajszej tyrce
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Magda ,a co było w paczce
- MadiW
- 200p
- Kontakt:
Nie padlam żyje:) mam tu w domu pewna sytuacje rodzinna i nie miałam głowy pisać.W paczce były same rarytasy.Przepiekne hosty ,rozchodniki , jasnoty, barwinek i takie cud jeszcze ładne tylko wypadła mi nazwa z głowy.Niestety zmarł mi dziadek i nie wsadzilam tego jeszcze.W poniedziałek pewnie się uporam.Znalazłam na allegro za 4,50 worek kory z dowozem wiec zamowilam grubsza ilość pewnie w pon dojdzie.Jak tylko coś zrobię to odrazu udokumentuje a tymczasem odzywajcie się trochę może jakieś nowe pomysły podpowiedzi hmm?