Nemezja powabna (Nemesia strumosa)
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nemezja powabna (Nemesia strumosa)
Moje tez dają radę i co niektóre zabieraja się do kwitnienia. Wkleję zdjecie, jak będzie co pokazywać.
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ Justka ? u mnie na początku kwiaty też były małe, a potem w miarę upływu czasu zaczęły się pojawiać coraz większe (dwa razy większe niż na początku).
Zresztą nemezja nie powala może wielkością kwiatów, ale za to ich gamą barw oraz obfitością i owszem.
Czekamy na fotki.
Pozdrawiam!
LOKI
Zresztą nemezja nie powala może wielkością kwiatów, ale za to ich gamą barw oraz obfitością i owszem.
Czekamy na fotki.
Pozdrawiam!
LOKI
- Dyshia
- 1000p
- Od: 17 lut 2010, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moja emazja ma juz pierwszego kwiatka. To chyba znak, że pora je gdzieś posadzić. Hm...
- Magdallena
- 1000p
Pora deszczowa się skonczyła i wygląda na to, że moje nemezje pokazały swój niewątpliwy powab:
Uploaded with ImageShack.us
- Justka
- 500p
- Od: 26 lip 2010, o 18:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Magda, super nemezje. Mówisz pora deszczowa u mnie własnie skończyła siejedna burza i popłudniu ma być jeszcze jedna, więc moje nemezje i godecje nie mają się najlepiej, a zdjęcie nie wychodzi najlepiej bo kwiatek ma wilekości paznokcia
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Jose Saramago
- Locutus
- Kontakt:
Śliczne są, Magdalleno. I widzę, że białych się też doczekałaś ? u mnie w mieszance tego koloru zabrakło. ;-)
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Magdallena
- 1000p
Strasznie się cieszę, że zakwitły Dwa razy je wysiewałam - tak marnie rosły, że już postawiłam na nich krzyżyk, a tu proszę jaka niespodzianka
Loki widziałam w Twoim wątku balkonowym takie nakrapiane nemezje. Są po prostu BOSKIE. I jak ich dużo Gratuluję!
Loki widziałam w Twoim wątku balkonowym takie nakrapiane nemezje. Są po prostu BOSKIE. I jak ich dużo Gratuluję!
- Locutus
- Kontakt:
Jak jakieś nemezje były, to wklejałem ich fotki nie tylko do wątku balkonowego, ale i tutaj.
Swoją drogą rzeczywiście gama barw u nich niezwykle bogata. A i tak mam wrażenie, że nie wszystkie możliwe barwy u mnie wyrosły (dowód: zabrakło mi chociażby białych, które u Ciebie rosną; niebieskich też nie było, choć były na zdjęciu na opakowaniu nasion).
Obecnie już mi się powoli kończą. A przynajmniej tak to wygląda, bo burza kwiatów zdecydowanie straciła na sile.
Pozdrawiam i gratuluję nemezjowego sukcesu!
LOKI
Swoją drogą rzeczywiście gama barw u nich niezwykle bogata. A i tak mam wrażenie, że nie wszystkie możliwe barwy u mnie wyrosły (dowód: zabrakło mi chociażby białych, które u Ciebie rosną; niebieskich też nie było, choć były na zdjęciu na opakowaniu nasion).
Obecnie już mi się powoli kończą. A przynajmniej tak to wygląda, bo burza kwiatów zdecydowanie straciła na sile.
Pozdrawiam i gratuluję nemezjowego sukcesu!
LOKI
- Locutus
- Kontakt:
- Magdallena
- 1000p
Gratuluje Loki doczekania się białego kwiatka Czy Twoje tez takie smętne są teraz? Moje się takie rzadkie zrobiły, ze aż żal za d.... ściska na nie patrzeć. Pokusiłam się za to na maly eksperyment - wczoraj zebrałam nasionka i wysiałam. Jestem ciekawa, czy wzejdą i czy zdążą zakwitnąć przed zimą. Z moich doświadczeń z majowego siewu wynika, że powinno się udać. To samo zresztą zrobiłam z tytoniem ozdobnym. Zobaczymy.
- Locutus
- Kontakt:
No teraz to wiszą dosyć żałośnie i bardziej są żółte niż zielone ? ale ciągle jeszcze trochę kwitną. Powodzenia z eksperymentami.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Magdallena
- 1000p
Informuję, że niestety eksperyment z ponownym wysiewm nemezji się nie udał. Roślinki wzeszły ale zamarły w bezruchu pod wpływem zimna. Natomiast "stare" nemezje jeszcze kwitną, kwiatów sztuk dwie. Wiosną wysadzę więcej nasionek to i więcej roślinek będę miała, bo one dość szybko marnieją po przekwitnięciu.
- Silvia_pl
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 19 lip 2011, o 08:31
pytanie do doświadczonych - jak zebrać nasiona?
ogladalam wczoraj swoje nemezje - gdzie to ma nasiona?!
help!
ogladalam wczoraj swoje nemezje - gdzie to ma nasiona?!
help!
Silvia_pl