Moja działka-danutab cz.4
Re: Moja działka-danutab cz.4
Andrzeju dzięki
Maju mój Papa Meilland to młoda róża ale kwitła około tygodnia rośnie na razie w donicy bo jeszcze nie ma swojego miejsca.
Gosiu w pączku wydaje mi się piękna ale zobaczę jak się rozwinie, zapachu nie czułam bo te dwa lekko otwarte pączki były nasączone wodą. Różę kupiła mi Nela wiosną w Czechach ale nie wiem u kogo
sadzonka byłą biedna ale bardzo szybko się zregenerowała i jest całkiem ładny krzaczek.
Maju mój Papa Meilland to młoda róża ale kwitła około tygodnia rośnie na razie w donicy bo jeszcze nie ma swojego miejsca.
Gosiu w pączku wydaje mi się piękna ale zobaczę jak się rozwinie, zapachu nie czułam bo te dwa lekko otwarte pączki były nasączone wodą. Różę kupiła mi Nela wiosną w Czechach ale nie wiem u kogo
sadzonka byłą biedna ale bardzo szybko się zregenerowała i jest całkiem ładny krzaczek.
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu masz piękne powojniki, mam kilka ale chcę dokupić byłam dziś w ogrodnictwie ale wiesz był M a ja chciałam choć 10 szt. będę chciała jednak zamówić, pamiętam zamawiałaś podaj namiary i co byś proponowała,
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danka Gartentraume jest piękną różą,sadzonka rzeczywiście nie była nazbyt piękna ,a jednak się rozrosła...dobrze wiedzieć ,że takim wigorem dysponuje...Powojniki super,japoński pełny ma dużo pąków....?A Guernsey Cream pobija rekordy wielkości...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu, jesteś mistrzynią, skoro udało Ci się przechować różę pienną a i urody jej nie brakuje.
Guernsay Cream to chyba nowy nabytek? Ja już prawie o nim zapomniałam, kwitnie bardzo wcześnie, u mnie jako pierwszy. Lubię go, bo jest jedynym, który nie przemarza.
Guernsay Cream to chyba nowy nabytek? Ja już prawie o nim zapomniałam, kwitnie bardzo wcześnie, u mnie jako pierwszy. Lubię go, bo jest jedynym, który nie przemarza.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Danusiu, a co słychać u róży - mojej faworytki Kiedy można spodziewać się kwiatów Cassandry
Nelu Gartentraume nie jest duża ma zaledwie dwa pędy ale na każdym kwiat.Natomiast mam jeszcze 3 jesienne nabytki i które na wiosnę wypuściły małe pędy i stoją w miejscu nie więdną ani nie rosną. Powiedz co miałaś na myśli pisząc że pobija rekordy wielkości.
Basiu róż piennych które zimowały na zewnątrz mam 4 natomiast w domku w donicach mam 2 w zeszłym roku mi 6 przemarzło więc w tym roku lepiej je zabezpieczyłam..Guernsey Cream to jesienny nabytek rośnie w donicy bo nie zdążyłam go posadzić mam nadzieję że jesienią będzie już rósł na swoim miejscu.
Olu jeśli dobrze pamiętam to była to Deibley Deisy ona mi przemarzłą ale odbiła i zakwitła ale te deszcze zniszczyły jej płatki mam jednak nadzieję na drugie kwitnienie. Cassandra ma już pączki, a kwitnie w lipcu.
Dla Ciebie Olu twoja faworyta
Dzisiejsze zdjęcia i tak jak mówiłam Pink Piano nie dała się deszczom.
Basiu róż piennych które zimowały na zewnątrz mam 4 natomiast w domku w donicach mam 2 w zeszłym roku mi 6 przemarzło więc w tym roku lepiej je zabezpieczyłam..Guernsey Cream to jesienny nabytek rośnie w donicy bo nie zdążyłam go posadzić mam nadzieję że jesienią będzie już rósł na swoim miejscu.
Olu jeśli dobrze pamiętam to była to Deibley Deisy ona mi przemarzłą ale odbiła i zakwitła ale te deszcze zniszczyły jej płatki mam jednak nadzieję na drugie kwitnienie. Cassandra ma już pączki, a kwitnie w lipcu.
Dla Ciebie Olu twoja faworyta
Dzisiejsze zdjęcia i tak jak mówiłam Pink Piano nie dała się deszczom.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu mam Piano ale jestem bardzo zadowolona a Pink Piano zobaczę u Ciebie, musi mi to wystarczyć,
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Danusiu, pięknie wygląda Le Rouge Et Le Noir w kroplach deszczu to wielkokwiatowa?
Rubromarginata rośnie w pobliżu tarasu? Ale ma zapaszek, nie
Rubromarginata rośnie w pobliżu tarasu? Ale ma zapaszek, nie
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Danusiu, Le Rouge st Le Noir nie jest tak ciemna, jak się spodziewałam ... Może paki ma batdzo ciemne, a jak się rozwija, jest czerwona? To by tłumaczyło jej nazwę
Ale mnie bardziej fascynują róże, które także po rozwinięciu mają ciemny kwiat
Pink Piano oparła się deszczom, ale jaki piękny kwiat ma Sissi Moja prawie zgniła w pąku
Ale mnie bardziej fascynują róże, które także po rozwinięciu mają ciemny kwiat
Pink Piano oparła się deszczom, ale jaki piękny kwiat ma Sissi Moja prawie zgniła w pąku
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
No to nadzieja , lipiec już mamy.
-
- 200p
- Od: 3 lip 2011, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sympatycznie tutaj
Ładne roślinki
Przydałaby mi się taka altanka w ogrodzie- mógłbym chować tam kwiaty doniczkowe przed deszczem itp. |
Pozdrawiam
Aniu niestety nie możemy mieć wszystkich róż które nas zachwycają bo by nam brakło ogrodu dlatego musimy wybrać te które nam spać nie dają a inne podziwiać u innych jak sama piszesz.
Basiu Le Rouge et le Noir to róża rabatowa a Rubromarginata rośnie przy tarasie ale ten zapach mnie nie urzeka bardziej pachnie Aromatica to jest mocny zapach no i kwiaty są bardziej widoczne.
Izuniu też myślałam że będzie ciemniejsza po rozwinięciu a więc Papa pozostaje nr1 w kolorystyce czerwonej róży. Sisi rośnie osłonięta od deszczu dlatego taka ładna druga mi chyba padnie ona zresztą od początku była taka zdycha dlatego kupiłam drugą.
Olu o tak
Jacku taras już masz więc tylko do trzeba nakryć.
To bukieciki z połamanych od wiatru kwiatów.
Basiu Le Rouge et le Noir to róża rabatowa a Rubromarginata rośnie przy tarasie ale ten zapach mnie nie urzeka bardziej pachnie Aromatica to jest mocny zapach no i kwiaty są bardziej widoczne.
Izuniu też myślałam że będzie ciemniejsza po rozwinięciu a więc Papa pozostaje nr1 w kolorystyce czerwonej róży. Sisi rośnie osłonięta od deszczu dlatego taka ładna druga mi chyba padnie ona zresztą od początku była taka zdycha dlatego kupiłam drugą.
Olu o tak
Jacku taras już masz więc tylko do trzeba nakryć.
To bukieciki z połamanych od wiatru kwiatów.