Storczyki Oli
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Oli
Sporo maluszków Masz. Jakie ładne są
Niech nadal rosną w siłę korzonków i listków ;)
Niech nadal rosną w siłę korzonków i listków ;)
- Klaudia89
- 200p
- Od: 16 maja 2011, o 12:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Olu Piękną masz kolekcję, godną pozazdroszczenia. 'Przedszkolaki' mają się świetnie skoro rosną w siłę. Może napisałabyś coś więcej o uprawie tych maleństw? Wiele osób marzy lub powoli przymierza się do założenia takiego 'przedszkola', dlatego chętnie poczytamy Twoje rady dot. uprawy
Masz rację, Bellinki są śliczne
Masz rację, Bellinki są śliczne
Szczęśliwie zarażona od 12.05.2011
Mój storczykowy wątek
Mój storczykowy wątek
- nowapasja
- 1000p
- Od: 28 sty 2011, o 10:25
Klaudio, Kasiu witajcie w moim wątku
Mam teraz niewiele czasu na czytanie forum, rzekłabym że w ogóle nie mam Mam w domu malowanie
Kto miał wie jak to jest.
Klaudio z małymi sadzonkami nic szczególnego nie robię. Siedzą sobie w plastikowych pudełkach na krateczkach (takie jak do zlewozmywaka), pod kratkami keramzyt zalany wodą. Wilgotniściomierz wskazuje w dzień ok 60% w nocy więcej bo ok 80%, mam taki zwykły strzałkowy. Temperatura teraz w lato (jeśli to lato ) wynosi ok 22 stopni, od jesieni do wiosny podgrzewam matą grzewczą gdyż zanim wrócę z pracy to mam ok 16 stopni , także też jest ok 23 stopnie. Pudełka stoją na komodzie pod oknem od strony południowo-wschodniej. Podlewam po całkowitym przeschnięciu sphagnum. Gdy były upały to spryskiwałam dodatkowo od góry.
To wszystko
Mam teraz niewiele czasu na czytanie forum, rzekłabym że w ogóle nie mam Mam w domu malowanie
Kto miał wie jak to jest.
Klaudio z małymi sadzonkami nic szczególnego nie robię. Siedzą sobie w plastikowych pudełkach na krateczkach (takie jak do zlewozmywaka), pod kratkami keramzyt zalany wodą. Wilgotniściomierz wskazuje w dzień ok 60% w nocy więcej bo ok 80%, mam taki zwykły strzałkowy. Temperatura teraz w lato (jeśli to lato ) wynosi ok 22 stopni, od jesieni do wiosny podgrzewam matą grzewczą gdyż zanim wrócę z pracy to mam ok 16 stopni , także też jest ok 23 stopnie. Pudełka stoją na komodzie pod oknem od strony południowo-wschodniej. Podlewam po całkowitym przeschnięciu sphagnum. Gdy były upały to spryskiwałam dodatkowo od góry.
To wszystko
- victorys
- 200p
- Od: 11 lut 2011, o 20:21
Witam Olu! Piekne i ciekawe masz storczyki!
Na pierwszym zdjęciu to Oncidium Sharry Baby, też mam takie, jest sliczne, a do tego pięknie pachnie, zwłaszcza w słonku
A katlejka cudowna
Na pierwszym zdjęciu to Oncidium Sharry Baby, też mam takie, jest sliczne, a do tego pięknie pachnie, zwłaszcza w słonku
A katlejka cudowna
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
- nowapasja
- 1000p
Piotrze, Klaudio, Wiktorio dziękuję za pochwały
Tak, to oncidium rzeczywiście pięknie pachnie, a i katlejki zapach nie gorszy
Tak, to oncidium rzeczywiście pięknie pachnie, a i katlejki zapach nie gorszy
Olu śliczna katlejasta, wygląda jak potinara buarana beauty, takiej jeszcze nie mam ale z czasem sobie ją kupię, podobno ślicznie pachnie
Beallara Tahoma Glacier 'Green"
piękna
wspaniała
właśnie chciałbym miec te dwa storczyki w swojej kolekcji,
a co do miniaturek to jeżeli kupiłaś je w "Kauflandzie"
to pod doniczką powinno być napisane jak nazywa
się ten storczyk
piękna
wspaniała
właśnie chciałbym miec te dwa storczyki w swojej kolekcji,
a co do miniaturek to jeżeli kupiłaś je w "Kauflandzie"
to pod doniczką powinno być napisane jak nazywa
się ten storczyk
Moje Wątki
zapraszam
zapraszam
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Mam bardzo podobną katlejkę ;) Ślicznie pachnąca jest...
Niech Ci zdrowo rośnie
Niech Ci zdrowo rośnie
- nowapasja
- 1000p
Michale witaj w moim wątku
Na pewno doczekasz się równie pięknych okazów.
Tak jak pisałeś, spojrzałam na te miniaturki od spodu (jakoś prędzej na to nie wpadłam ) i.....
i raczej to nazwa nadana od tak sobie, a dlatego że mam dwie różne miniaturki, kupione w odstępie czasowym i obydwie nazywają się Little Lady
Pewnie większość tak się nazywa
Justynko dziękują.
Petro, katlejka ślicznie pachnie, dostałam ją od mojego I W kwiaciarni były jeszcze inne (białe, fiolet) i trudno było mi wybrać jedną
Wiktorio dziękuję, i ty masz niegorsze Oncidium już mi niestety przekwita, nie mogę się doczekać kiedy zakwitnie ponownie, może na wiosnę?
A teraz coś do oglądania:
Na pewno doczekasz się równie pięknych okazów.
Tak jak pisałeś, spojrzałam na te miniaturki od spodu (jakoś prędzej na to nie wpadłam ) i.....
i raczej to nazwa nadana od tak sobie, a dlatego że mam dwie różne miniaturki, kupione w odstępie czasowym i obydwie nazywają się Little Lady
Pewnie większość tak się nazywa
Justynko dziękują.
Petro, katlejka ślicznie pachnie, dostałam ją od mojego I W kwiaciarni były jeszcze inne (białe, fiolet) i trudno było mi wybrać jedną
Wiktorio dziękuję, i ty masz niegorsze Oncidium już mi niestety przekwita, nie mogę się doczekać kiedy zakwitnie ponownie, może na wiosnę?
A teraz coś do oglądania:
- victorys
- 200p
- Od: 11 lut 2011, o 20:21
Myślę, że oncidium zakwitnie na wiosnę Moje właśnie kwitło wiosną, po przekwitnięciu po jakimś miesiącu wypuściło 2 nowe przyrościki, które w tej chwili już są dość spore i zaraz dogonią wielkością mamusię. Więc myślę, że do wiosny one już będą zdolne do kwitnienia i pocieszą mnie 2 razy większą ilością kwiatków
No a kwitnienia cudne
No a kwitnienia cudne
Pozdrawiam, Wiktoria
- Kooo
- 10p - Początkujący
- Od: 8 sie 2011, o 14:12
Witaj Olu
Masz cudowną kolekcję, zakochałam się w tych miniaturkach ... muszę sobie taką sprawić
Przedszkolaczki śliczne!
Życzę dużo kwitnień
Masz cudowną kolekcję, zakochałam się w tych miniaturkach ... muszę sobie taką sprawić
Przedszkolaczki śliczne!
Życzę dużo kwitnień
Wspaniale te storczyki wyglądają na tle ściany - te kolorki zachwycają
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki