Mój kwiatowy azyl cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kwiatowy azyl cz.2

Post »

Dotarłam i ja , choć ostatnio prawie mnie nie ma.Czasami nadrabiam zaległości z kilku dni.
Jesień nie nastraja mnie optymistycznie choć jak pobędę m.in. w Twoim ogrodzie czy innym -
nniebo się przede mną otwiera.
Nie zdążyłam pochwalić kropelkowych , brylantowych roślinek na zakończenie poprzwdniej
części to pochwalę piękne wrzośce (czy wrzosy????) - uwielbiam je choć nawet nie wiem
na pewno jak się zwą - piękna ta Twoja jesień . ;:63 ;:63 ;:63
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

aagaaz pisze:Niesamowita ta jesień u Ciebie :)
Czy może być lepsze rozpoczęcie postu, niż słowa Agnieszki ;:196
Faktycznie ogród nadal wygląda pięknie. Co prawda coraz mniej letnich kolorów, ale te soczyste i dojrzałe, też mają swój urok.

Obrazek

Obrazek

Ewo 63 pilnuj gąsiorków ;:196 ja co prawda winogron nie przetwarzam, ale ostatnio krążę koło mojego jarzębu ;:224

Obrazek Obrazek

Ewo 66 e tam, od razu zagapiłaś się ;:196 Każda pora roku ma swoje reprezentantki.
Jesień to dla mnie wrzosy, rozchodniki czy astry, dlatego staram się, aby nie zabrakło ich w ogrodzie.
Nie uważasz, że bez nich ogród były trochę "pusty" ?

Obrazek Obrazek
agusia2410 pisze: Piękne zdjęcia nam pokazałaś, i na zakończenie starego, jak i rozpoczęcie nowego wątku ;:138
Aguś ciesze się, że do mnie trafiłaś ;:196 Mówią, że nie ważne, jak się zaczyna, tylko, jak się kończy.
Z Twoich słów wynika, że jedno i drugie mi "wychodzi" :heja

Obrazek Obrazek

Krysiu wiele osób ma problemy z rozróżnieniem wrzosów i wrzośców. Ja oczywiście musiałam nauczyć się tego, bo przycina się je w różnych terminach i można pozbawić się kwitnienia.
Jeżeli faktycznie mój ogród nastraja Cię optymistycznie, to wpadaj, kiedy masz ochotę ;:196
Jesiennej depresji mówimy nie !

Obrazek Obrazek

Gosiu nie ma za co przepraszać ;:196 Do tej pory nie słyszałam o takich grzybkach, więc byłam ciekawa, co to za jedne.

Kasiu jak pamiętasz mieszkam pod lasem, więc grzybków u mnie, co nie miara. Oczywiście głównie tych dekoracyjnych :lol:
Kilka lat temu zrobiłam sobie obrzeża grządek z bukowych pieńków. Niestety każdego roku opanowywane są przez grzyby :(
W rezultacie już nadają się do wymiany. Ostatnio jeden zapadł się pode mną :;230
Te falbanki na pniu to wrośniak różnobarwny. Żółtych grzybków nie znam, a czarne na pniu to grzyb-kisielnica kędzierzawa.

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Bardzo piękna jest tegoroczna jesień! Co zresztą widać na Twoich zdjęciach.
PS Z pewnym opóźnieniem , ale i ja zawitałam w nowym wątku. :wink:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Iwonko piękna, piękna jesień. ;:138 Bardzo lubię takie klimaty. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja bym te pieńki zostawiła.
Te grzyby wyglądają piękniej niż kwiatki.
Takie malownicze, naturalne, no i dosłownie przyciągają wzrok.
Grażyna.
kogro-linki
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:7 Oliwko opóźnienie byłoby wtedy, gdybym wklejała zdjęcia ubranej choinki albo nie daj B...kwitnących krokusów :lol:

Elu o ile do samej jesieni nic nie mam, to sama myśl, że potem może być tylko z...nawet nich chcę wymieniać tego słowa...;:161
Co ja zrobię, że nienawidzę krótkich, lodowatych dni. W tej chwili każdy wolny czas spędzam w ogrodzie, aby naładować akumulatorki na te trudne dla mnie miesiące.
Sam obiad celebrowaliśmy prawie 2 godziny...tak dzisiaj było pięknie ;:3

Grażynko trudno odmówić im urody ;:108 Niestety okazało się, że większość pieńków spróchniała w środku i jest po prostu pusta.
Wyglądają uroczo dopóki ich nikt nie poruszy :;230 W tym roku nie miałam czasu, aby zająć się nimi, ale na wiosnę muszę o tym pomyśleć.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko razem zaczęłyśmy nasze nowe wąteczki wczesnojesienną, najpiękniejszą porą roku ;:196
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pieńki z grzybkami wyglądają cudownie , choć zdaję sobie sprawę , że perspektywicznie - do wyrzutki . Niestety , może i szkodniki - podobają mi się . ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ogród o każdej porze roku sprawia przyjemność, zimą głównie plany :D Wszyscy chyba sadzą rośliny wiosenne, letnie, jesienne, zmienność nas cieszy (pomijając krótkie, lodowate dni :D ). Miałam okazję przejeżdżając oglądać cudze ogrody przez szybę-najsmutniejsze były zimozielone, bez choćby najmniejszego kwiatka. Zielone, piękne, ale bezduszne-w mojej ocenie, oczywiście. Pieńków szkoda, bo ładne, ale funkcji już chyba nie spełniają :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Oczywiście Iwonko że jadalne ale do głowy mi nie przychodzi żebym je jadła :;230 Naprawdę nazywają się (ucho bzowe) wystarczy kawałek tego drewna w mokrym miejscu a one się zaraz pokarzą ;:224 Podobno nawet smaczne :shock: Twoje na pierwszym zdjęciu wyglądają na opieńki tyle tylko jakie ? Tutaj szybko można się pomylić i otruć . Jak nigdy nie zbierałaś to lepiej nie ruszaj a jako ozdoba to piękne ;:108 Kiedy brakuje kwiatów to grzybki i owocujące krzewy biją wszystko ;:108
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:7 Wandziu faktycznie obie wybrałyśmy piękny, słoneczny dzień na otwarcie nowego wątku :D
Mam nadzieję, że tak zostanie na długo, na baaardzo długo, bo co potem będę pokazywała...bałwanki ? ;:145

Ewo witaj w klubie...czyżbyś też nie lubiła zimy :wink:
Mnie też było dane oglądać ogrody bez bylin. Wszystko było wychuchane, wydmuchane, a ja bałam się zejść ze ścieżki, aby czasami coś nie zniszczyć lub nie narobić bałaganu :;230 Zdecydowanie wolę swój rośliny miszmasz :tan

Krysiu mam dwa wyjścia: znowu podkraść kilka pieńków mężowi (drzewo do kominka) lub zrobić obrzeża z czegoś bardziej trwałego. Problem tylko z czego? Mam na to całą zimę, więc pewnie coś wymyślę :D

Gosiu obejrzałam sobie ucho bzowe w necie i ja je znam, ale nie wiedziałam, że tak się nazywa i że ma właściwości lecznicze :shock:
Ja zbieram tylko grzybki z siatką/gąbką, a te z harmonijką, to wszystko dla mnie "psiaki" :lol: dlatego opieńki, czy nie opieńki zostaną ozdobą mojego ogrodu :D

Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj ale pięknie jesiennie u Ciebie i nawet grzybki masz.Kwiaty widzę kwitną,pięknie i przyjemnie.
Pozdrawiam Jowita.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

i jeszcze grzybki - pięknie z tymi grzybkami , niestety całkiem jesiennie . ;:63 ;:63 ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”