Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty ;)
Re: Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty ;)
Edytkoszkoda pędu, ale jak roślinka się wzmocni to wypuści następny, i następny Ja tez ciachnęłam pęd dla dobra roślinki, teraz być może znów będę musiała to robić...ta co miała ucięty pęd kwitnie już dość długo na nowym i puszcza kolejny...będą następne pędziki, jak tylko roślinka zdrowa i silna...a oslonka cudownie komponuje się z cymbidium
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
- andzia0801
- 200p
- Od: 10 sty 2011, o 23:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam,
Przyszłam się i ja przywitać.
Piękna kolekcja. Imponująca wręcz.
Ładnie robione zdjęcia w tej zieloniutkiej kuchni ;)
I to jak piszesz o swoich storczykach, bardzo mnie ujęło.
Mamy ze sobą wspólne to, że ja też kupuję storczyki z przeceny i potem skaczę jak głupia z radości, kiedy taki gagatek przeżyje, i na dodatek wynagrodzi mnie kwiatem za cierpliwość.
Będę tu do Ciebie zaglądać często.
Pozdrawiam
Przyszłam się i ja przywitać.
Piękna kolekcja. Imponująca wręcz.
Ładnie robione zdjęcia w tej zieloniutkiej kuchni ;)
I to jak piszesz o swoich storczykach, bardzo mnie ujęło.
Mamy ze sobą wspólne to, że ja też kupuję storczyki z przeceny i potem skaczę jak głupia z radości, kiedy taki gagatek przeżyje, i na dodatek wynagrodzi mnie kwiatem za cierpliwość.
Będę tu do Ciebie zaglądać często.
Pozdrawiam
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 100p
- Od: 24 paź 2011, o 13:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Edytko Cymbidium piękne! Osłonka super
Bardzo ładnie się w niej prezentuje
Ah tym zdjęciem mnie skusiłaś na cymbidium i osłonkę:)) Super!
Bardzo ładnie się w niej prezentuje
Ah tym zdjęciem mnie skusiłaś na cymbidium i osłonkę:)) Super!
Edyto, witam i ja w gronie Pozytywnie zakręconych
Kolekcja już pokaźna i na pewno się jeszcze powiększy.
Do twojego pytania o to czy storczyki możesz bezpośrednio postawić na podłodze odpowiem ci że jak najbardziej. Utarła się opinia że właśnie falki nie potrzebują tyle światła ale ja myślę
że właśnie one potrzebują go bardzo dużo.
U mnie stoją też bezpośrednio na podłodze i prawie w lecie w samo południe mają maximum światła.
Są po prostu do tego przyzwyczajone. Teraz jest bardzo dobry czas na to żeby storczyki
po mału przyzwyczajać kiedy światło nie jest takie intensywne.
Do wiosny mają dużo czasu żeby się zaadaptować na nowym miejscu.
Kolekcja już pokaźna i na pewno się jeszcze powiększy.
Do twojego pytania o to czy storczyki możesz bezpośrednio postawić na podłodze odpowiem ci że jak najbardziej. Utarła się opinia że właśnie falki nie potrzebują tyle światła ale ja myślę
że właśnie one potrzebują go bardzo dużo.
U mnie stoją też bezpośrednio na podłodze i prawie w lecie w samo południe mają maximum światła.
Są po prostu do tego przyzwyczajone. Teraz jest bardzo dobry czas na to żeby storczyki
po mału przyzwyczajać kiedy światło nie jest takie intensywne.
Do wiosny mają dużo czasu żeby się zaadaptować na nowym miejscu.
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Fajna kolekcja Szczególnie cymbidium - mój ulubiony gatunek.
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- Zuza_i_Tygrysek
- 200p
- Od: 21 paź 2011, o 09:35
Och jak to miło zobaczyć, że ktoś zainteresował się moim wątkiem Dziękuję wszystkim za wpisy
Piotrze cieszę się, że też jesteś storczykowym maniakiem, bo to daje mi nadzieję, że mamy coś wspólnego, a co za tym idzie, że moje kolekcja też z czasem będzie tak wspaniała jak Twoja
Migotko powyższe słowa kieruję także do ciebie ;) wydaje mi się, że rozumiem twoją radość, gdy jakiś zdechlaczek zaczyna się odwdzięczać za uratowanie. Jak widzę nowy listek lub pędzić to czuję się tak: Marzy mi się jeszcze keik.....
Wando fotki już są, ale padły mi baterie w aparacie a z kom nie umiem zrzucić na kompa. Coś dziś jeszcze może wymyśle
Andziu miło cię u mnie widzieć. Odnoszę wrażenie, że spodobała ci się moja kuchnia dostałam już wcześniej burę za robienie zdjęć na brzydkim tle, ale ja bardzo lubie swoje płytki i przyprawy i w ogóle. A że 5 storczyków i tak stoi w kuchni, to przynajmniej były sfotografowane w 'naturalnym' srodowisku
Natalko cieszę się, że spodobało ci się moje cumbidium. Moim zdaniem na podwyższeniu wygląda super. Takie osłonki, jakby co, są w Jysk w promocji w tym tyg (150zl za dużą i małą). Zrobię potem fotkę małej, bo już też ma lokatora. Są też takie ze sztucznego rattanu, ale moim zdaniem te naturalne wyglądają ładniej
Alusiua czy te na południowym oknie zaczęły ci wypuszczać pędziki? Mojej sąsiadce (ma ok 10 storczyków) jakoś nie puszczają kwiatów od kiedy przeprowadziła się do nowego mieszkania a było to na jesieni tamtego roku. Dodam jeszcze, że to okno to sypialnia w której praktycznie nie urzęduję w dzień, więc jak się ściemnia na dworze to i w pokoju jest ciemno i storczyki szły by spać razem z kurami. Nie za krótki dzień byłby dla nich? Nie chcę całą zimę specjalnie ich doświetlać.
Anno dziękuję za odwiedziny. Dumna jestem z mojego Cymbidium, które nie padło w przeciwieństwie do Cymbidium sąsiadki, a które zakupione było wraz z moim, więc cieszę się, że innym tez się podoba
Piotrze cieszę się, że też jesteś storczykowym maniakiem, bo to daje mi nadzieję, że mamy coś wspólnego, a co za tym idzie, że moje kolekcja też z czasem będzie tak wspaniała jak Twoja
Migotko powyższe słowa kieruję także do ciebie ;) wydaje mi się, że rozumiem twoją radość, gdy jakiś zdechlaczek zaczyna się odwdzięczać za uratowanie. Jak widzę nowy listek lub pędzić to czuję się tak: Marzy mi się jeszcze keik.....
Wando fotki już są, ale padły mi baterie w aparacie a z kom nie umiem zrzucić na kompa. Coś dziś jeszcze może wymyśle
Andziu miło cię u mnie widzieć. Odnoszę wrażenie, że spodobała ci się moja kuchnia dostałam już wcześniej burę za robienie zdjęć na brzydkim tle, ale ja bardzo lubie swoje płytki i przyprawy i w ogóle. A że 5 storczyków i tak stoi w kuchni, to przynajmniej były sfotografowane w 'naturalnym' srodowisku
Natalko cieszę się, że spodobało ci się moje cumbidium. Moim zdaniem na podwyższeniu wygląda super. Takie osłonki, jakby co, są w Jysk w promocji w tym tyg (150zl za dużą i małą). Zrobię potem fotkę małej, bo już też ma lokatora. Są też takie ze sztucznego rattanu, ale moim zdaniem te naturalne wyglądają ładniej
Alusiua czy te na południowym oknie zaczęły ci wypuszczać pędziki? Mojej sąsiadce (ma ok 10 storczyków) jakoś nie puszczają kwiatów od kiedy przeprowadziła się do nowego mieszkania a było to na jesieni tamtego roku. Dodam jeszcze, że to okno to sypialnia w której praktycznie nie urzęduję w dzień, więc jak się ściemnia na dworze to i w pokoju jest ciemno i storczyki szły by spać razem z kurami. Nie za krótki dzień byłby dla nich? Nie chcę całą zimę specjalnie ich doświetlać.
Anno dziękuję za odwiedziny. Dumna jestem z mojego Cymbidium, które nie padło w przeciwieństwie do Cymbidium sąsiadki, a które zakupione było wraz z moim, więc cieszę się, że innym tez się podoba
Pozdrawiam Edyta
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty
- Zuza_i_Tygrysek
- 200p
Już mogę zaprezentować mojego nowego podopiecznego. Pod nieobecnosć męża wymknęłam się do kwiaciarni, gdzie już od tygodnia czekał ON Takie ma kwiatuszki:
A takie ma listeczki i korzonki. Brudek nie chce się wacikiem domyć, więc listki muszą poczekać na kąpiel wraz podlewaniem. Korzonki powietrzne trochę uszkodzone, ale mam nadzieję, że szybciutko wypuści nowe
A takie ma listeczki i korzonki. Brudek nie chce się wacikiem domyć, więc listki muszą poczekać na kąpiel wraz podlewaniem. Korzonki powietrzne trochę uszkodzone, ale mam nadzieję, że szybciutko wypuści nowe
Pozdrawiam Edyta
- andzia0801
- 200p
- Od: 10 sty 2011, o 23:23
Przykro mi się zrobiło, że potraktowałaś moją uwagę o zielonej kuchni jako przytyk, czy krytykę.
Mnie bardzo podobają się takie odważne kolory w aranżacji pomieszczeń. Uważam, że barwa bardzo mocno zmienia klimat pomieszczenia.
Jestem zachwycona Twoją kolekcją storczyków I kolorem kuchni!! ;)
Pozdrawiam cieplutko
PS: Nowy nabytek, zakupiony pod nieobecność męża, jest prześliczny. Taki pozytywny w kolorze i kształcie
Mnie bardzo podobają się takie odważne kolory w aranżacji pomieszczeń. Uważam, że barwa bardzo mocno zmienia klimat pomieszczenia.
Jestem zachwycona Twoją kolekcją storczyków I kolorem kuchni!! ;)
Pozdrawiam cieplutko
PS: Nowy nabytek, zakupiony pod nieobecność męża, jest prześliczny. Taki pozytywny w kolorze i kształcie
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
O...piękny "upolowany" nowy
- Judi
- 200p
- Od: 7 cze 2011, o 23:36
Jest bardzo śliczny i w ogóle się nie dziwie, że go kupiłaś, no ale nasi mężowie takich rzeczy nie mogą zrozumieć Mój M całą drogę z sklepu do domu nabijał się razem z szwagrem, że kupiłam łysy chochoł i cały dzień przy nim przesiedzę, a pół dnia będę mu pstrykać zdjęcia - widzicie coś w tym złego, bo ja NIE
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
Piękny nowy nabytek:) Alez on ma śliczne ubarwienie:).
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
bardzo ładna nowość
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...
- Zuza_i_Tygrysek
- 200p
andzia0801 pisze:Przykro mi się zrobiło, że potraktowałaś moją uwagę o zielonej kuchni jako przytyk, czy krytykę.
Andziu właśnie NIE. Zle mnie zrozumiałaś to komu innemu nie spodobała sie wcześniej moja kuchnia, więc ja się bardzo ucieszyłam, że Tobie się podoba
Pozdrawiam Edyta