Skrętniki i inne kwiaty domowe daszki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje skrętniki.

Post »

Witaj ;)
Toż to "wejście smoka" z takimi, cudnymi skrętnikami... Też je uwielbiam i mam kilkanaście kolorków :D

Gratuluję obfitych kwitnień ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00

Post »

:wit Przepiękne te Twoje skrętniki!!! Ile kolorów! Najbardziej podobają mi się te z pofalowanymi brzegami płatków.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Re: Kwiaty domowe.

Post »

:shock: ale kwitnienia ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
mroofka
500p
500p

Post »

Ile koloru nam zaserwowano tą prawie zimową porą!!! Cudna szczególnie ta najciemniejsza gloksynia - chyba rzadko spotykana.
mroofka
500p
500p

Post »

A na ostatnim zdjęciu w tle widać piękną aglonemkę! Pokażesz z bliska? :D
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O mało nie przegapiłam..
No poprzedni wątek wprawiał w osłupienie, ale teraz.. ja to z tych , co to oczyska im biegają za wszelkim kwieciem :D Tak więc tutaj to.. wątek dodaję do ulubionych ;:215
Ta kliwia ;:180 .. z pięknymi, a do tego kwitnącymi przyrostami ;:170 no i nie przeoczyłam też jej żółtej odmiany ;:180
Zaskoczyłaś mnie też kwitnącą o tej porze Sprekelią :shock: czy to może zdjęcie letnie?
Aglaonema.. marzenie ..
Mnóstwo wymagających roślin, ale, ale. . czy mi się zdaje, czy wypatrzyłam też storczyki? ;:65
daszka moje uznanie ;:31
wszystko moje jest tu:
zapraszam
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj daszka :)

Zwabił mnie tytuł Twojego wątku i już na wstępie popadłam w zachwyt :D Też jestem miłośniczką i posiadaczką skrętników , mogłabym je podziwiac godzinami , a u Ciebie jest naprawdę na czym oko zawiesic :shock: Masz niezwykle dorodne okazy i bardzo obficie kwitnące , gratuluję tak wspaniałej kolekcji ;:138 Jeśli możesz to podpisuj proszę fotki , wówczas wiem co staje się moim kolejnym chciejstwem :wink:

Pozdrawiam Aneta
daszka
100p
100p
Od: 6 lis 2011, o 10:47

Post »

Dzięki za ocenę moich kwiatków. Wczoraj wydaje się rozwiązałam problem w wysyłką większych zdjęć. Będę mogła pokazać inne storczyki, mniej spotykane, oraz zdjęcia robione innym aparatem. Pokazałam już swoje skrętniki, hipcie, storczyki, wybór był uzależniony od wielkości. Teraz chcę pokazać kaktusy.

Moją Sterlicję kupiłam rok temu maleńką miała 15 cm kosztowała 16,- myślałam, że na jej kwitnienie będę czekała latami. Zakwitła pierwszy raz w lutym tego roku kwiat był mniejszy. Teraz kwitnie drugi raz.
Pozdrawiam Wszystkich pozytywnie zakręconych.
daszka
100p
100p
Od: 6 lis 2011, o 10:47

Post »

Aneta, dzięki za ocenę. Chętnie bym opisywała, ale nie wszystkie nazwy znam. Kupujesz roślinę a potem stwierdzasz nazwa nie posuje do kwiatka. Kupowałam listki, opisałam zanotowałam a kwiat inny. Teraz tak samo z nasionkami adenium mam każdą roślinkę opisaną nazwą i kolorem ale co wyjdzie i tak będzie wielką niespodzianką. Teraz będą kwitły hipcie i już widzę nazwa nie nie ta.
Jak widzicie "rozkręcam się " Wszystkim serdeczne dzięki, Jeszcze trochę, nauczę sie i będę sie sprawniej poruszać. Pa.
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

:wit jak tu ślicznie kolorowo, odrazu się humor poprawia na dzien dobry ;:106 w taki ponury dzień. :shock: aż oczy mi wyszły jak zobaczyłam twoja Sterlicję, piękna.
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

:wit Ale tu kolorowo i kwitnąco :shock:
Awatar użytkownika
nusia
1000p
1000p
Od: 3 mar 2007, o 18:43

Post »

Bajecznie.Tylu kwitnących kwiatów dawno nie widziałam. ;:138
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

O BOZIU!!! Co wątek to mi niżej szczęka opada... Gdzie to wszystko mieścisz kochana???
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”