Moja działeczka -Martinez_82 sezon 4
- martinez_82
- 500p
- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działeczka -Martinez_82 sezon 4
U mnie porzeczki w tym roku będe odmładzał, śliwke mam jedą renklodę ale słabiutko owocuje za to jabłonie gruszę i wiśnie owocują naprzemienie, w tym roku opsypał mnie winogron ale niestety razem z chorobą. W tym roku już od marca będę dbał o niego.
Grusze też są, pięć drzewek... owocowały różnie...jak potraktuję je chemią na wiosnę... od grzyba i owadów to owoce są, a jak nie to nic nie ma...jedno drzewko jest jakieś nieudane gruszki zawsze były bardzo małe i późno się dojrzewały. Porzeczki zostały tylko czerwone, odmiana jest ok. owoce były bardzo dorodne ale teraz rodzi się drobnica...zastanawiam się czy nie narobić nowych sadzonek i posadzić na nowym miejscu.
Śliwki były duże niebieskie, bardzo słodkie...owoce zawsze zaczynały się w połowie sierpnia...poczekam jeszcze i zobaczę czy będą jeszcze owocować czy nie...duży wpływ miały też przymrozki i deszcze podczas kwitnienia drzewek.
Śliwki były duże niebieskie, bardzo słodkie...owoce zawsze zaczynały się w połowie sierpnia...poczekam jeszcze i zobaczę czy będą jeszcze owocować czy nie...duży wpływ miały też przymrozki i deszcze podczas kwitnienia drzewek.
- martinez_82
- 500p
U mnie jabłonki rodzą dość obficie grusza w zeszłym roku odpoczywała zobaczymy jak będzie w tym roku powiny być obfite plony jabłek. Co do porzeczek mam białe czerwone i 2 lata temu wsadziłęm 2 krzaczki czarnej porzeczki miała kilka owoców w zeszłym roku były dość spore. Oby znów nie przyszły przymrozki w maju to może wszystko pięknie obrodzi.
- oster
- 1000p
- Od: 9 mar 2011, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I kolejny wątek zaczęty. Fajnie przypomniałeś swoje działania na rzecz upiększania swojego zakątka na ziemi.
Niedługo następny sezon. Powodzenia. Pozdrawiam
Niedługo następny sezon. Powodzenia. Pozdrawiam
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Fajniutko, że zacząłeś nowy wątek. Będę bywała nawet bez zaproszenia. masz niebanalne pomysły - lubię
Przez zimę oczopląsu dostałam od oglądania wszystkiego więc nie obiecuję, że przejrzę Twoje wątki od pierwszego ale tu jestem
Przez zimę oczopląsu dostałam od oglądania wszystkiego więc nie obiecuję, że przejrzę Twoje wątki od pierwszego ale tu jestem
- martinez_82
- 500p
Bardzo wiosennie Śliczny pokrój ma Twój rh . Taka mała kuleczka
- martinez_82
- 500p
-
- 500p
- Od: 7 cze 2011, o 09:56
Marcinie wieczorkiem wkradłam się na twój wątek i podkradnę ci parę pomysłów
Twoja kreatywność bardzo mnie zaskoczyła zwłaszcza że mamy podobny gust kamienny
- martinez_82
- 500p
witaj bierz co chcesz to ja w takim razie wpadam do ciebie moze złapie jakieś ispiracje nowe.
-
- 500p
- Od: 7 cze 2011, o 09:56
E... u mnie pustawo a roślinki w rozsadniku zbyt gęsto . Tak bywa kiedy kupuje się nową działkę . Ale serdecznie zapraszam
- martinez_82
- 500p
Zawsze się coś znajdzie a to kwiatek a to jakiś fajny pomysł
- damapi
- 500p
- Od: 15 gru 2008, o 09:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marcin i ja przyszłam na spacer do Twojego ogrodu masz super te murki, bardzo mi się podobają, w ogóle wszystko takie zadbane i dopieszczone