Przedplon
- Elfia
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Przedplon
Peluszka generalnie powinna związać azot z atmosfery, więc docelowo zasili glebę. Zamierzam dać jej trochę czasu na to, by się rozłożyła, zanim wysieję warzywa. Później i tak podlewam wszystko gnojówkami z pokrzywy i z żywokostu, więc uzupełnię azot i pozostałe składniki pokarmowe.
ogrodowo
Zapraszam
Zapraszam
Dzisiaj wysiałem gorczycę, oby nie zmarzła
-
- 200p
- Od: 9 lut 2015, o 15:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem ciekaw waszych efektów.
Ps. W sobotę pytałem o cenę facelii i 80 gram kosztuje u mnie 25 zł. To istne szaleństwo. A Wy ile płaciliście za nawozy zielone?
Ps. W sobotę pytałem o cenę facelii i 80 gram kosztuje u mnie 25 zł. To istne szaleństwo. A Wy ile płaciliście za nawozy zielone?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
Kosmos, szukaj gdzie indziej. Parę lat temu zapłaciłem jakieś 3 zeta za chyba 100g nasion, wątpię czy by tak podrożała...80 gram kosztuje u mnie 25 zł
-
- 200p
Na rynku z paszami i nasionami nie mieli, a w sklepie chcieli 25 zł.
Nie wiem jaki emotion do tej informacji pasuje, ale chyba ten
Nie wiem jaki emotion do tej informacji pasuje, ale chyba ten
Facelię kiedyś kupowałem na allegro i była dużo tańsza. Ostatnio widziałem też w małych paczkach w Leroy Merlin.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 23 sie 2014, o 07:02
Face lia u mnie 8 zł za kilogram wiec nie wiem sskąd takie ceny może po prostu trzeba zapytać znajomego rolnika lub pposzukać na stronach z ogłoszeniami rolniczym. Peluszke do foli kupowałem po 1,40 za kilogram. Z tym ze wiadomo ze ona wiąże azot atmosferyczny ale po przekopaniu trzeba wspomóc ziemie saletra (tak u mnie wynikało z analizy gleby , a z tym nie dyskutuje)
- Elfia
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
U mnie peluszka po 4 zł/kg, a i tak wydawała mi się tania w porównaniu do cen w innym sklepie ogrodniczym.
Facelia za 8 zł/kg to świetna cena. Brałabym bez mrugnięcia okiem, gdybym trafiła na taką ofertę.
-- 23 lut 2015, o 20:38 --
Facelia za 8 zł/kg to świetna cena. Brałabym bez mrugnięcia okiem, gdybym trafiła na taką ofertę.
-- 23 lut 2015, o 20:38 --
Sami jesteśmy ciekawi efektów eksperymentu, przynajmniej ja jestem ciekawaKompost pisze:Jestem ciekaw waszych efektów.
ogrodowo
Zapraszam
Zapraszam
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 23 sie 2014, o 07:02
Zapytam się kolegi z pracy czy ma facelie na sprzedarz jeszcze to dam znac na forum. po prostu widac jak handlowcy potrafia zarobic na rolniku...
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
Przy zakupie kilograma przez internet przesyłka mocno podbija cenę, warto to uwzgędnić. Ja nasiona poplonów kupuję na targu. Zawsze jest tam pani od nasion i wszelkich produtów z nich zrobionych. Ma wszystko, nawet 0,5kg żyta można u niej kupić.
-
- 200p
I to jest ciekawe bo byłem na lokalnym rynku, i rolnicy na pytanie o nawozy zielone otwierali szeroko oczy
A po 25 zł za 80 g krzyknął mi sprzedawca w sklepie ogrodniczym. Widać szuka facet naiwniaka co to kupi w tej cenie.
A po 25 zł za 80 g krzyknął mi sprzedawca w sklepie ogrodniczym. Widać szuka facet naiwniaka co to kupi w tej cenie.
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
Niestety tak się traktuje klienta. Ten sam towar w jednym sklepie jest po 2,5zł/kg a w innym jest na niego promocja i kosztuje 7,5zł/kg.
-
- 200p
Najlepsze jest to, że z uporem maniaka twierdził, że to dobra cena, więc odpowiedziałem, że racja- cena jest bardzo dobra- ale dla Niego