W ogrodzie u Gosiaczka
- as1112
- 200p
- Od: 28 mar 2012, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: W ogrodzie u Gosiaczka
U mnie także masa mrówek - najróżniejszych: czerwone, ze skrzydełkami i wczoraj znalazłam kolejne - olbrzymki
Wysypałam dwa pudła proszku na mrówki, proszek do pieczenia i ani myślą się wynieść
Wysypałam dwa pudła proszku na mrówki, proszek do pieczenia i ani myślą się wynieść
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 200p
- Od: 1 cze 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I ja dołączę do klubu walczących z mrówkami, u mnie też ich pełno, a w szczególności w okolicach domu, już nawet chyba niebieski proszek im nie przeszkadza.
Pozdrawiam Kasia
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hmm,mrówki , z proszkiem zwalczającym to właściwie od wiosny się nie rozstaję
- Jojola
- 500p
- Od: 21 lip 2010, o 18:55
a ja mam preperat w aerozolu, psik, psik i juz po mrówkach...
mozna nawet w mieszkaniu ( bo tam zaczęły mi wchodzic do pokoju synka) jedna pryskanie i kłopot z głowy...
mozna nawet w mieszkaniu ( bo tam zaczęły mi wchodzic do pokoju synka) jedna pryskanie i kłopot z głowy...
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- dorcia7
Nie widziałam nigdzie w areozolu,muszę poszukaćJojola pisze:a ja mam preperat w aerozolu, psik, psik i już po mrówkach...
Z aerozolem ja też się nie spotkałam!Poszukam przy najbliższych zakupach.
A dzisiaj doszłam do wniosku, że chyba poszerzę jedną z rabatek(niedużo) i zaczęło się kopanie!Przydałoby się posadzić tam coś wysokiego i lubiącego cień.Myślę ,że przesunę nieco wysokie floksy i może parzydło leśne dosadzę .Wysokie roślinki zasłonią mi trochę kompostownik tylko czy floksom nie będzie za mało słońca?
na razie jeszcze kwitną roślinki
A dzisiaj doszłam do wniosku, że chyba poszerzę jedną z rabatek(niedużo) i zaczęło się kopanie!Przydałoby się posadzić tam coś wysokiego i lubiącego cień.Myślę ,że przesunę nieco wysokie floksy i może parzydło leśne dosadzę .Wysokie roślinki zasłonią mi trochę kompostownik tylko czy floksom nie będzie za mało słońca?
na razie jeszcze kwitną roślinki
- dorcia7
U mnie floksy oprócz słońca mają też cień,rosną pod jabłonką a tam cały dzień słońca nie ma , tylko to do między liśćmi się dostatnie,a rosną pięknie , poszerzanie rabatki...hm skad ja to znam
Fajnie, że dobrze rosną w cieniu a już sie trochę martwiłam a co sadzicie w sąsiedztwie floksów?Wcześnie żadnych nie miałam.Jutro zamierzam wrócić do poszerzania bo dziś pada.
- dorcia7
posadź co Tobie bedize się podobać byle niższe była.ja mam tawułki ,liliowce,nachyłka z szałwią,na cienistej rabacie funkia,bodziszek,żurawka ,pierwiosnkigogo76p pisze:Fajnie, że dobrze rosną w cieniu a już sie trochę martwiłam a co sadzicie w sąsiedztwie floksów?Wcześnie żadnych nie miałam.Jutro zamierzam wrócić do poszerzania bo dziś pada.
- Jojola
- 500p
- Od: 21 lip 2010, o 18:55
u mnie floksy rosną w słoncu, cień dopiero późnym popołudniem... też obficie kwitną jedynie muszę pamietac o podlewaniu
a obok rosną rudbekie, wiciokrew, liliowce, penstemon, goździki i juka. czasmi dosiewają sie słoneczniki i szarłat ach jeszcze maki i niezapominajki...
pewnie lubią towarzystwo innych roslinek
a obok rosną rudbekie, wiciokrew, liliowce, penstemon, goździki i juka. czasmi dosiewają sie słoneczniki i szarłat ach jeszcze maki i niezapominajki...
pewnie lubią towarzystwo innych roslinek
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
Dziękuje na pewno skorzystam z waszych propozycji.Już posadziłam liliowce i rudbekie.
Jojola a pemstenon to ładna roślinka,nie znałam jej ,ale pogooglowałam i wiem już jak wygląda
U mnie gości a gości -małych i bzyczących na lawendzie a do tego zaczynają kwitnąć rozchodniki, więc i tu powoli tłumy.
Moje rozchodniki
Jojola a pemstenon to ładna roślinka,nie znałam jej ,ale pogooglowałam i wiem już jak wygląda
U mnie gości a gości -małych i bzyczących na lawendzie a do tego zaczynają kwitnąć rozchodniki, więc i tu powoli tłumy.
Moje rozchodniki
- dotii
- Od: 18 cze 2012, o 07:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gosiu ,nie miałam pojęcia że rozchodników jest aż tyle rodzajów wszystkie kolorki są piękne
Ps . od soboty Targi
Ps . od soboty Targi
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;