Nasze wyzwanie działkowe :)
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nasze wyzwanie działkowe :)
Pomalutku dojdziecie do celu ,trzeba być cierpliwym
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Gosia123A
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Lodzia najgorsze są początki.Zobaczycie,że od wiosny już można będzie coś podziwiać.
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Hej Lodziu, z podziwem obserwuję Wasze działkowe poczynania. To bardzo optymistyczne, że młodzi ludzie chwytają się takich przedsięwzięć. Powodzenia życzę i będę podglądać.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Hej jak Wam się wiedzie?
Drzwi wymienione super i do przodu,z każdym działaniem jest sukces.
Gliwice zawsze wspominam pozytywnie bo Basia (moja żona pochodzi z Gliwic).
Życzę sukcesu w ogrodzie !!!
Drzwi wymienione super i do przodu,z każdym działaniem jest sukces.
Gliwice zawsze wspominam pozytywnie bo Basia (moja żona pochodzi z Gliwic).
Życzę sukcesu w ogrodzie !!!
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
już, już piszę co tam u Nas i co zrobiliśmy w ciągu tych dwóch dni
a Więc pomalowaliśmy płotek i nowe drzwi w narzędziówce impregnatem do drewna
studnia zyskała fundament
no i kopanie, kopanie, i kolana mi dzisiaj strasznie od tego kopania wysiadają ałaaa
ale powstało coś jeszcze co bardzo cieszy, a mianowicie podpora pod róże
i tak wygląda po pomalowaniu
i wszystko fajnie gdyby nie fakt że róża jest chora to chyba jakiś grzyb bo zauważyłam jak by pleśń na kolcach ale będę musiała się jeszcze poradzić w dziale o chorobach róż ...może ktoś doświadczony podpowie czym to leczy i jak.
Dziękuję że zaglądacie do Nas i pozdrawiam wszystkich zostawiających po sobie miłe słówko
a Więc pomalowaliśmy płotek i nowe drzwi w narzędziówce impregnatem do drewna
studnia zyskała fundament
no i kopanie, kopanie, i kolana mi dzisiaj strasznie od tego kopania wysiadają ałaaa
ale powstało coś jeszcze co bardzo cieszy, a mianowicie podpora pod róże
i tak wygląda po pomalowaniu
i wszystko fajnie gdyby nie fakt że róża jest chora to chyba jakiś grzyb bo zauważyłam jak by pleśń na kolcach ale będę musiała się jeszcze poradzić w dziale o chorobach róż ...może ktoś doświadczony podpowie czym to leczy i jak.
Dziękuję że zaglądacie do Nas i pozdrawiam wszystkich zostawiających po sobie miłe słówko
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Witajcie w waszym wątku.
Super powolutku i do przodu całe długie życie przed Wami ,a ile wspaniałych wyzwań.
Ja na dzisiaj żałuję że kiedyś (dwadzieścia parę lat temu) zrezygnowałem z działki!
Podoba Mi się to co robicie (super ta pergola-wyleczysz róże,a jak nie to posadzisz nową)
Brawo Dacie radę !!!
Super powolutku i do przodu całe długie życie przed Wami ,a ile wspaniałych wyzwań.
Ja na dzisiaj żałuję że kiedyś (dwadzieścia parę lat temu) zrezygnowałem z działki!
Podoba Mi się to co robicie (super ta pergola-wyleczysz róże,a jak nie to posadzisz nową)
Brawo Dacie radę !!!
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochana, po prostu kup w ogrodniczym środek na choroby grzybowe To może być mączniak.
Niestety teraz jest okres kiedy róże chorują. Ja moje podlewam gnojówką ze skrzypu polnego i robię wywar którym opryskuje liście przez cały sezon. Wyczytałam też fajny sposób aby opryskać proszkiem do pieczenia pomieszanym z mydłem w płynie. Ponoć działa jeżeli nie chcesz chemii
Niestety teraz jest okres kiedy róże chorują. Ja moje podlewam gnojówką ze skrzypu polnego i robię wywar którym opryskuje liście przez cały sezon. Wyczytałam też fajny sposób aby opryskać proszkiem do pieczenia pomieszanym z mydłem w płynie. Ponoć działa jeżeli nie chcesz chemii
- Klara154
- 100p
- Od: 14 sie 2012, o 08:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj, fantastycznie się czyta Twój wątek. Ja w tym roku także nabyłam zaniedbaną działkę, ale ze względu na dwoje małych dzieci i niechęć M do mojego przedsięwzięcia... idzie mi jak po grudzie.
Bardzo fajnie, że tak razem pracujecie, będzie nie lada satysfakcja. Trzymam kciuki za całe przedsięwzięcie.
Bardzo fajnie, że tak razem pracujecie, będzie nie lada satysfakcja. Trzymam kciuki za całe przedsięwzięcie.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No właśnie fajnie że razem chcecie coś zrobić i proszę jak widać Waszą pracę,pomalowane już wygląda super
Pozdrawiam, Ela
- ewaidc1198
- 200p
- Od: 21 cze 2006, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie Młodzi Ogrodnicy!
Jak tu miło zajrzeć to naprawdę budujące, że w tym wieku podejmujecie takie wyzwanie, mało tego idzie Wam jak po maśle!!! bo macie pasję Z ogromnym zaciekawieniem będę obserwować Wasze poczynania, ale może być tylko lepiej z dnia na dzień bo ,,ten wóz" oba konie ciągną w jedną stronę. Wszystkiego dobrego
Jakoś tam z Lodzi to jeszcze sobie mogę wyobrazić Osię, ale zastanawiam się jak w takim razie na imię ma Duczek
Jak tu miło zajrzeć to naprawdę budujące, że w tym wieku podejmujecie takie wyzwanie, mało tego idzie Wam jak po maśle!!! bo macie pasję Z ogromnym zaciekawieniem będę obserwować Wasze poczynania, ale może być tylko lepiej z dnia na dzień bo ,,ten wóz" oba konie ciągną w jedną stronę. Wszystkiego dobrego
Jakoś tam z Lodzi to jeszcze sobie mogę wyobrazić Osię, ale zastanawiam się jak w takim razie na imię ma Duczek
- DuczekiOsia
- 1000p
- Kontakt:
ewaidc1198
ElleBelle cieszę się że podoba sie pomalowany plotek i drzwi
Klara154 szkoda że Twój M ma niechęci do działki bo razem praca idzie szybciutko, a jak widać efekty to chce się więcej i więcej a samemu to ciężko niektóre rzeczy wykonać jak by nie patrzeć.
zeberka4 - tak też zrobiłam wczoraj zakupiłam
dziś opryskałam różę może jej się poprawi
oprócz tego kupiłam środek do wytępienia skrzypu, bo po przekopaniu wyrasta go na potęgę i wolę się tego pozbyć przed sianiem trawy
dziś pryskałam całą działkę tym środkiem bo chwasty rosną szybciej niż my kopiemy
a to ja w przygotowaniu do oprysku sądząc po opisie i zagrożeniach na ulotce bez maseczki ten środek mógłby wytępić i mnie
A no Duczek ma na imię Grześ czyli inaczej Grześ i Osiaewaidc1198 pisze:akoś tam z Lodzi to jeszcze sobie mogę wyobrazić Osię, ale zastanawiam się jak w takim razie na imię ma Duczek
ElleBelle cieszę się że podoba sie pomalowany plotek i drzwi
Klara154 szkoda że Twój M ma niechęci do działki bo razem praca idzie szybciutko, a jak widać efekty to chce się więcej i więcej a samemu to ciężko niektóre rzeczy wykonać jak by nie patrzeć.
zeberka4 - tak też zrobiłam wczoraj zakupiłam
dziś opryskałam różę może jej się poprawi
oprócz tego kupiłam środek do wytępienia skrzypu, bo po przekopaniu wyrasta go na potęgę i wolę się tego pozbyć przed sianiem trawy
dziś pryskałam całą działkę tym środkiem bo chwasty rosną szybciej niż my kopiemy
a to ja w przygotowaniu do oprysku sądząc po opisie i zagrożeniach na ulotce bez maseczki ten środek mógłby wytępić i mnie
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie chcę straszyć ale kobiety nie powinny robić oprysków nawet w ochronnych ubraniach. Przynajmniej te co planują mieć dzieci
- DuczekiOsia
- 1000p
- Kontakt:
My już na razie nic nie planujemy... mamy dwójkę jedna córeczka ma 12 latek, a druga ma 8 miesięcy jak na obecne czasy, warunki mieszkaniowe i finansowe wystarczy no wiadomo nigdy nie można się zarzekać ale plany na potomstwo zrealizowawszy w tamtym roku i jesteśmy w kompleciePiotrekP pisze:Nie chcę straszyć ale kobiety nie powinny robić oprysków nawet w ochronnych ubraniach. Przynajmniej te co planują mieć dzieci