Kwiatki Beatki- wodzianki i ziemianki
- best
- 50p
- Od: 2 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kwiatki Beatki- wodzianki i ziemianki
Dzięki Kochane.
Cudak już jutro będzie u mnie w domku!!!
Jolu, moje maleństwo ma już roczek (akurat tyle co mój wnusio). Zobaczymy kiedy zakwitnie (cudak, nie wnusio)
Cudak już jutro będzie u mnie w domku!!!
Jolu, moje maleństwo ma już roczek (akurat tyle co mój wnusio). Zobaczymy kiedy zakwitnie (cudak, nie wnusio)
- mmaryla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Beatko ale napisałam Ci bajki że nie znam Tej nowej roslinki a u mnie na parapecie stoi 3 takie maleństwa ,sa to tegoroczne - ADENIUM.Z tym że ja nie wiem jaki kolor beda miały ich kwiaty.
Zerknij u mnie czy teraz mówię prawdę
Zerknij u mnie czy teraz mówię prawdę
- best
- 50p
- Kontakt:
Mówisz prawdę Marylko, mówisz
Moje Adenium jest w drodze, myślę, że dziś zaszczyci mnie swoją Jaśnie wielmożną zielonością.
---
Dziś u nas 18 stopni, bezwietrznie i ładny, ciepły deszczyk, a więc... zielsko na balkonie i tarasie. Kąpią się przed zimą
----
Obiecałam sobie, obiecałam... ale... cosik mnie na storczyka wzięło. Takiego łatwego w uprawie, co to długo i często kwitnie i ma piękne kolory (jesienne). Jakieś sugestie Koleżanek i Kolegów?
------------
godz. 11.22
Zaczęło się. Storczyk phalaneopsis miniaturka trafił na moje hojowe okienko.
Po przyjściu do domu przemyłam listki wodą z denaturatem, zamoczyłam doniczuchnę w wodzie na parę minut. Wygrzebałam potem mech, pousuwałam brzydkie korzonki i zainspirowana wątkiem trzynastki o hodowli w kamieniach, umieściłam maleństwo w długaśnej szampanówce. W nóżce jest pustka, potem keramzyt z paroma kawałeczkami węgla i w tym usadowiłam maleństwo. Keramzyt spryskałam i cudaka postawiłam na wschodnio-południowej witrynie, pomiędzy malutkimi hoyeczkami. Prawie cały parapet zastawiony jest tackami z mokrym keramzytem.
Moje Adenium jest w drodze, myślę, że dziś zaszczyci mnie swoją Jaśnie wielmożną zielonością.
---
Dziś u nas 18 stopni, bezwietrznie i ładny, ciepły deszczyk, a więc... zielsko na balkonie i tarasie. Kąpią się przed zimą
----
Obiecałam sobie, obiecałam... ale... cosik mnie na storczyka wzięło. Takiego łatwego w uprawie, co to długo i często kwitnie i ma piękne kolory (jesienne). Jakieś sugestie Koleżanek i Kolegów?
------------
godz. 11.22
Zaczęło się. Storczyk phalaneopsis miniaturka trafił na moje hojowe okienko.
Po przyjściu do domu przemyłam listki wodą z denaturatem, zamoczyłam doniczuchnę w wodzie na parę minut. Wygrzebałam potem mech, pousuwałam brzydkie korzonki i zainspirowana wątkiem trzynastki o hodowli w kamieniach, umieściłam maleństwo w długaśnej szampanówce. W nóżce jest pustka, potem keramzyt z paroma kawałeczkami węgla i w tym usadowiłam maleństwo. Keramzyt spryskałam i cudaka postawiłam na wschodnio-południowej witrynie, pomiędzy malutkimi hoyeczkami. Prawie cały parapet zastawiony jest tackami z mokrym keramzytem.
- monika2027
- 100p
- Od: 13 cze 2012, o 17:17
- Kontakt:
Hodowla w hydroponice jest bardzo interesująca, mnie niestety nie wychodzi to za bardzo więc życzę Ci powodzenia
- best
- 50p
- Kontakt:
Dzięki Kochana.
To nie jest może taka typowa hydroponika, bo bez wskaźników itp. ale próbujemy. Rośnie między hoykami, które są w hydro, więc nie ma wyboru
To nie jest może taka typowa hydroponika, bo bez wskaźników itp. ale próbujemy. Rośnie między hoykami, które są w hydro, więc nie ma wyboru
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Beatko pokaż fotkę jak to wygląda powinno być ok tylko czy południowa wystawa nie zaszkodzi? storczyki to raczej Wschód lub północ okna
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
witaj wsrod zielonozakreconych moze dodaj kilka zdjec
- best
- 50p
- Kontakt:
Trzynasteczko kochana. moja witryna, to jest taki wschód z końcówką południa. Malutki stoi tak, że około 12 nie będą na niego już promyczki słonka padać
doromichu dzięki za powitanie. W poniedziałek wróci do mnie aparat, to będzie fotorelacja
-------------
A teraz marzy mi się storczuś VANDA
doromichu dzięki za powitanie. W poniedziałek wróci do mnie aparat, to będzie fotorelacja
-------------
A teraz marzy mi się storczuś VANDA
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Beatko to powinno mu pasować
- bananowy_kot
- 200p
- Od: 22 kwie 2012, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I ja się wpisuję do Twojego wątku
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola
- best
- 50p
- Kontakt:
bananowy_kot - witaj serdecznie, tym bardziej, żeś zapsiona i zakocona
Wraz ze mną witają Cię moje dwa psiaki, dwa kociaki domowe i kilka (w porywach do kilkunastu) kociaków "zaokiennych"
Wraz ze mną witają Cię moje dwa psiaki, dwa kociaki domowe i kilka (w porywach do kilkunastu) kociaków "zaokiennych"
- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 3 lip 2012, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam i ja tym bardziej, że będzie tu trochę inaczej o hoyach (przynajmniej dla mnie) i bardzo się z tego cieszę bo powolutku się w nich zakochuję i chciałabym o ich uprawie wiedzieć więcej
- best
- 50p
- Kontakt:
Witaj Krzysiu, bardzo się cieszę, że będziesz gościć w moich progach
Wczoraj moja córcia wraz z narzeczonym zaadoptowali psiaka ze schroniska we Wrocławiu. Zapsienie to choroba genetyczna
Lada dzień moje imieniny, więc popełniłam sobie prezent, zapowiadając zainteresowanym, że w tym roku przyjmuję koperty w tej intencji.
Zamówiłam Ascocendę Orange Blossom. Wooow... droga była...
Nie mogę się doczekać
Wczoraj moja córcia wraz z narzeczonym zaadoptowali psiaka ze schroniska we Wrocławiu. Zapsienie to choroba genetyczna
Lada dzień moje imieniny, więc popełniłam sobie prezent, zapowiadając zainteresowanym, że w tym roku przyjmuję koperty w tej intencji.
Zamówiłam Ascocendę Orange Blossom. Wooow... droga była...
Nie mogę się doczekać