Sztobry krzewów ozdobnych
-
- 500p
- Od: 14 lip 2012, o 23:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sztobry forsycji - co zrobić?
Jedną proponuje tak dla eksperymentu czy sie nie zmarnuję i żeby wiedzieć na przyszłość czy tak mozna . Nie jestem ekspertem w tej kwesti tylko pisałam co ja bym zrobiła . Moze poczekaj na odpowiedź bardziej doświadczonych ogrodników .
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
- matt55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 cze 2012, o 22:10
- Kontakt:
Re: Sztobry forsycji - co zrobić?
Rozumiem
Dobrze, dziękuję za radę
Dobrze, dziękuję za radę
Zapraszam do mojego wątku: Początki mojego ogrodu
Moja domowa zielona dżungla
Spis moich wątków Wizytówka
Moja domowa zielona dżungla
Spis moich wątków Wizytówka
- kamil888
- 500p
- Od: 26 lip 2012, o 17:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sztobry pęcherznicy
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Mam sztobry pęcherznicy i hortensji. Trzymam je w wodzie, puściły już listki, ale nie mają korzeni. Czy moge juz takie sztobry wysadzić do ziemi?
Pozdrawiam
Mam sztobry pęcherznicy i hortensji. Trzymam je w wodzie, puściły już listki, ale nie mają korzeni. Czy moge juz takie sztobry wysadzić do ziemi?
Pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
Re: Sztobry krzewów ozdobnych
Kamil,trzeba było wsadzić sztobry od razu do ziemi.Teraz musisz czekać na ciepło,które u nas na Podkarpaciu przyjdzie w maju,bo teraz to jest takie przejściowe.Te krzewy mają to do siebie,że najpierw rozwijają liście,a dopiero potem korzenie.Jeszcze nie ma aury do rozwoju korzeni na zewnątrz,więc mogą Ci liście przyschnąć.Trzymaj dalej w domu,puszczą korzenie,będziesz sadził.
Optuję za żywopłotami z berberysu lub pęcherznicy.W inne lata sadziłam po Wielkanocy sztoberki bukszpanów-bardzo ładnie się przyjmują,nie mówiąc o cudownych żywopłotach zimozielonych.
Optuję za żywopłotami z berberysu lub pęcherznicy.W inne lata sadziłam po Wielkanocy sztoberki bukszpanów-bardzo ładnie się przyjmują,nie mówiąc o cudownych żywopłotach zimozielonych.
Halina