Ogrodowe zacisze Mandragory
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogrodowe zacisze Mandragory
Dodatkowo będzie natura z recyklingu
A ta dziura to z jakiego powodu?
A ta dziura to z jakiego powodu?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Milenko ,krzew nad którym się zastanawiasz to jest kalina .Jest to krzew zimozielony .Zimą trochę brzydnie ,ale latem to prawdziwa ozdoba .Ja swoją mam już 6 lat i jestem z niej bardzo zadowolona.
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Ilona - nie mam pojęcia, dziurę też nabyłam w gratisie Naturalistyczna ozdoba z recyklingu - rzecz na czasie Ewentualnie mogę też suszyć na niej ścierki
Ewo - kalina mówisz? Ale kalina wygląda zupełnie inaczej: kalina
Ewo - kalina mówisz? Ale kalina wygląda zupełnie inaczej: kalina
- ewa_rozalka
- 1000p
Milenko ,kalina ma wiele odmian tylko ,że zapomniałam jej nazwę odmianową ,jak sobie przypomnę to Ci napiszę
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Bo tak się zastanawiałam czy to od cienia innej rośliny, która obok rosła czy np. od soli sypanej na zaśnieżone ulice a później rozbrysganej przez koła samochodów
Pozdrawiam - Ilona
- ewa_rozalka
- 1000p
Milenko jest to kalina sztywnolistna na 100 procent.
- Mandragora
Ilonko - sól odpada, krzaczor rośnie przy schodach, kilka metrów od płotu, a droga pod dom tylko wewnętrzna, zresztą ta dziura na wysokości prawie mojej głowy, cień - no nie wiem, ogólnie cały krzak rośnie od pn-wschodu, więc słońca ogólnie tu jak na lekarstwo. A może kiedyś jakaś choroba go zaatakowała?
Ewka - kalinę sztywnolistną chyba kojarzę, ona ma liście większe i z takim lekkim "meszkiem", prawda? W moim krzaku listki nie są większe niż 1,5 cm. Postaram się zrobić jej lepsze zdjęcie, sama ocenisz.
Ewka - kalinę sztywnolistną chyba kojarzę, ona ma liście większe i z takim lekkim "meszkiem", prawda? W moim krzaku listki nie są większe niż 1,5 cm. Postaram się zrobić jej lepsze zdjęcie, sama ocenisz.
- ewa_rozalka
- 1000p
Ona jest teraz trochę mizerna ,ale zobacz ją sobie w Futura Gardens ,to będziesz dokładnie wiedziała co masz .
-
- 50p
- Od: 19 lut 2013, o 09:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No najlepszy to Prezes w ogrodzie na fotelu
Pozdrawiam
- Mandragora
Ewuś, obejrzałam na Futuregardens i niestety to nie ona. Cytat: Najwiekszą ozdobą krzewu jest jego ulistnienie - ciemnozielone, lancetowate, osiągające ok. 20 cm i co najważniejsze- zimozielone.
Tu jeszcze świeże zdjęcia z dzisiaj (popatrz, jakie drobne listki):
Poszłam zrobić zdjęcia krzaczka i słyszę, coś stuka. Myślę sobie - dzięcioła przywiało? Patrzę na moją budkę lęgową, a tam niespodzianka Normalnie ucieszyłam się jak dziecko, ale biedna sikorka już trochę mniej... Gruba jakaś po zimie i nie mieści się przez otwór Wymyśliła sobie bestia, że poszerzy otwór no i jak prawdziwy dzięcioł dziobem dawaj - próbuje powiększyć otwór
Zdjęcia nie za dobre, bo robione z daleka, żeby jej nie spłoszyć, ale muszę Wam pokazać
Może powinnam zdjąć budkę i poszerzyć otwór? Niby budka przeznaczona jest dla małych ptaków - czyżby wyjątkowo upasiony egzemplarz sikory? Jak jej pomóc, bo chyba domek jej się spodobał. Ale wchodzi tylko głowa i szyja...
Tu jeszcze świeże zdjęcia z dzisiaj (popatrz, jakie drobne listki):
Poszłam zrobić zdjęcia krzaczka i słyszę, coś stuka. Myślę sobie - dzięcioła przywiało? Patrzę na moją budkę lęgową, a tam niespodzianka Normalnie ucieszyłam się jak dziecko, ale biedna sikorka już trochę mniej... Gruba jakaś po zimie i nie mieści się przez otwór Wymyśliła sobie bestia, że poszerzy otwór no i jak prawdziwy dzięcioł dziobem dawaj - próbuje powiększyć otwór
Zdjęcia nie za dobre, bo robione z daleka, żeby jej nie spłoszyć, ale muszę Wam pokazać
Może powinnam zdjąć budkę i poszerzyć otwór? Niby budka przeznaczona jest dla małych ptaków - czyżby wyjątkowo upasiony egzemplarz sikory? Jak jej pomóc, bo chyba domek jej się spodobał. Ale wchodzi tylko głowa i szyja...
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Czy ja dobrze widzę ma tym zbiedzonym krzaczku jakieś kwiatostany? Takie coś różowawego? Zrób może zbliżenie.
Biedna sikorka Swoja drogą dziwne. Może tylko chciała zajrzeć? Sprawdź na internecie, jaki przekrój powinnomieć mieć wejście do budki, bo nie wydaje mi się by było za małe...
Biedna sikorka Swoja drogą dziwne. Może tylko chciała zajrzeć? Sprawdź na internecie, jaki przekrój powinnomieć mieć wejście do budki, bo nie wydaje mi się by było za małe...
- ewa_rozalka
- 1000p
Ja bym się jednak uparła ,bo moja teraz też tak wygląda
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Witaj Milenko u progu wiosny i szalonych zmian Ale napięcie u ciebie;kalina to czy nie kalina?Koniecznie muszę czuwać,pokazuj ją a szczególnie,gdy zakwitnie Czuję,że pięknie zakwitnie A świerka conikę u mnie podsikał pies i też musiałam podgolić,bo szkoda było wywalać.Przycinając czubek uzyskasz kulkę i wygląd szczepionego drzewka a takie są drogie Z przyjemnością będę tu zaglądać Milin też mam,ale boję ci się udzielać rad co do cięcia
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3