Wiocha, tu się narodziłam na nowo!
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiocha, tu się narodziłam na nowo!
Ałło, witaj, podziwiam Cię za determinację i wytrwałość, sama przyznasz, że takie życie na wsi jest bliższe natury człowieka niż w mieście. Napracujesz się fizycznie przez cały dzień do bólu, ale jesteś szczęśliwy, zadowolony i dumny z tego co osiągnąłeś.
No no, powiem tylko krótko.........kocham Cię kobieto, a jestem baba z krwi i kości i mam męża, ale muszę wyznać Ci miłość
.....z tą nauką języka to mnie podbudowałaś, bo ja też teraz muszę się uczyć, ale wydaje mi się, że mój mózg już żadnej wiedzy nie przyswoi ..a tak po cichutku muszę się przyznać, że zazdroszczę mieszkania na wsi
..miłość już wyznałam, żółć mi się z zazdrości wylewa............ masz mnie po swojej stronie
.....z tą nauką języka to mnie podbudowałaś, bo ja też teraz muszę się uczyć, ale wydaje mi się, że mój mózg już żadnej wiedzy nie przyswoi ..a tak po cichutku muszę się przyznać, że zazdroszczę mieszkania na wsi
..miłość już wyznałam, żółć mi się z zazdrości wylewa............ masz mnie po swojej stronie
-
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 18:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też zawitałam na Twoją wiochę i bardzo mi się podoba.
Jesteś super dzielną kobitką
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Maleńki ogródek Eli
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ałło-bardzo się cieszę,ze zdecydowałaś się założyć ten wątek.I podoba mi się spełnione marzenie o tarasie,chociaż jako oszklona weranda mógłby być użytkowany przez większą część roku.Wygódka vel Sławojka(nazwa od ministra z okresu międzywojennego który zalecał zakładanie sanitariatów na wsi) koniecznie na ostry niebieski.Drzwi ma wręcz ekskluzywne,płycinowe.
Świetnie opanowałaś w piśmie język polski.
Świetnie opanowałaś w piśmie język polski.
- zielonookakate
- 100p
- Od: 27 sie 2011, o 22:50
Oh ALA u Ciebie jak zawsze miło i rodzinnie I na zdjęciu w poście z 10maja widać mój były domek. Ależ mi tęskno za tym wszystkim, Przyrodą, spokojem no i za Tobą najlepszą sąsiadką
Kasieńka
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Alu! Wreszcie! Strasznie się cieszę, że masz swój wątek! Na razie tylko przebiegłam wzrokiem zdjęcia, ale zrobię poranny obrządek i wracam poczytać dokładnie
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Witaj Romaszko. Widzę, że zmieniłaś swoje wygodne życie w mieście na ciężka harówę na wiosce i jeszcze się cieszysz.
Oczywiście żartuję, bo zazdrość Mnie zżera.
Oczywiście żartuję, bo zazdrość Mnie zżera.
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Romaszko, bardzo ciekawą historię nam tu prezentujesz, z miasta na wieś to i ja uciekłam, ale Wy tworzycie całe gospodarstwo/ranczo, miło mi będzie wirtualnie towarzyszyć Wam w tej drodze do własnego raju na ziemi
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Odpowiem zbiorowo Witam wszystkich gości!! Bardzo się cieszę, że podoba się Wam w mojej Wiosce i że dotarliście tutaj, niezważając na to że jest to dość daleko , jak powiedział jeden z kolegów syna ... przepraszam Szanowne Moderatorstwo za wulgaryzmy ale to cytat, a jak wiadomo "słowa z wiersza nie wyrzucisz" : Toż to zadupie zadupiów!! Bardzo mnie ucieszyło takie stwierdzenie młodego człowieka bo tylko utwierdziło w tym, że jestem tam gdzie chciałam być
Teraz jeszcze parę fotek z czasów przeszłych i teraźniejszych ... i lecę sprzątać u królika - samca bo dzisiaj będzie przyjmować damę a przecież nie wypada bajerować kobietę w brudnym lokalu
Nasz kawałek lasu latem.
I w zimie ...
Nasza suka Xena, jak była jeszcze maleńka i teraz, jak już urosła
Xena jest mieszańcem, ojciec haski, matka bokserka , nigdy nie chciałam mieć suki ale nasz podstępny przyjaciel , który zna mnie aż za dobrze, przyjechał bez uprzedzenia, zamiast powitania włożył mi do rąk, małą piszczącą kulkę ... no i co? oczywiście już ją nie oddałam
Teraz jeszcze parę fotek z czasów przeszłych i teraźniejszych ... i lecę sprzątać u królika - samca bo dzisiaj będzie przyjmować damę a przecież nie wypada bajerować kobietę w brudnym lokalu
Nasz kawałek lasu latem.
I w zimie ...
Nasza suka Xena, jak była jeszcze maleńka i teraz, jak już urosła
Xena jest mieszańcem, ojciec haski, matka bokserka , nigdy nie chciałam mieć suki ale nasz podstępny przyjaciel , który zna mnie aż za dobrze, przyjechał bez uprzedzenia, zamiast powitania włożył mi do rąk, małą piszczącą kulkę ... no i co? oczywiście już ją nie oddałam
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Masz własciwe podejście co w garści to juz Twoje, chyba nie żałujesz przyjęcia suczki?
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Ewo, oczywiście, że nie żałuje! Xena jest bardzo pogodnym psem w stosunku do ludzi a w szczególności do dzieci, te ostatnie robią z nią co chcą a jak wiadomo, dziecięca fantazją nie ma granic. Ostatnio jeździli na niej "konno", zakładali jej jakieś majtki na tyłek i czapeczkę na głowę, po czym tarzały się w objęciach po trawie ... i czytały jej bajki Natomiast, żadne dzikie zwierze, nie ma prawa podejść bliżej jak na 50 metrów do naszego gospodarstwa, Xena wyczuje, pogoni ... lub rozszarpie
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Ja kupiłam sobie owczarka szkockiego collie /jak na awatarku/ aby chociaż wyglądem odstraszała okolicznych żuli..... a ona boi sie nawet żaby a żule tylko wydzieraja się i cmokają wołając Lesse wróć..... i mimo zawiedzionych nadziei na obronę też nie żałuję
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
No to przeczytałam od deski do deski i mój podziw dla Ciebie jeszcze wzrósł! A podziwiam za konsekwencję, za determinację w spełnianiu marzeń i za pogodę ducha. Jestem pewna, że Wam się uda, będę mocno trzymać kciuki i wpraszam się na wizy(tacj)ę, jak tylko otworzycie podwoje dla gości (a sławojkę masz absolutnie boską! moja to taki wiejski wychodek przy Twojej z tymi królewskimi drzwiami )