Mój fijoł 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój fijoł 11

Post »

Witam serdecznie
Jestem pod wrażeniem :) Troszkę pozaglądałam na Twoje ""22 ary" i muszę przyznać , że ładnie . Może kiedyś i ja będę mogła się pochwalić tyle , że marnymi 8 arami . A na swojej działce odkryłam ostatnio 2 wielkie krzewy piwonii :) Zastanawiam się czy może ich nie podzielić , bo czytałam , że ta roślina się do tego nadaje :) U mnie są dopiero pąki ale jak słońce się pokaże to i kwiaty również . Pozdrawiam
Ewelina :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu, pewnie klimat mamy podobny :wink: Gdzie indziej majówki już kwitną...
Ewa, można szukać dużych, ale pewnie gorzej się przyjmują. Swoje wymarzeńce kupię przez internet, więc nieduże :D
Ewelina, miło Cię zobaczyć :wit Mój ogród wciąż powstaje, czekam na żywopłot i rabaty różane :D Piwonie można spokojnie dzielić w sierpniu-najładniej będą wyglądały posadzone w szpalerze, np. przy ścieżce czy wjeździe. Koniecznie pokaż, kiedy Ci zakwitną :D

W tej chwili najładniejsza rabata-czosnki i kamasje.
Obrazek

Chabry już, Teresa się ociąga.
Obrazek

Bez nadal kwitnie.
Obrazek

Early Scout.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewciu jestem i ja ;:168
Czosnek karatawski koniecznie muszę kupić - powtarzam sobie to od 2 lat.
Do rutewki zajrzę jak będę na działce bo dziś wiesz - goście i miły sercu Dzień Matki.
Interesuje mnie trzcinnik ostrokwiatowy - calamagrostis acutiflora "Karl Foerster".
Czy masz inne trawy i jak w porównaniu z nimi on się przedstawia?
Potrzebuję kilka kęp traw szybo ruszających wiosną aby zasłoniły mi ścianę po dawnym foliaku bo zostawiłam jedną i całą łukową konstrukcję.
Już ładnie rozrosły się po nich pędy wiciokrzewów kilku odmian. Mam u siebie wysokie trawy i mogłąbym z nich pozyskać pędy ale warto wprowadzić inne i jest okazja.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, trzcinnik rośnie bardzo ładnie, choć nie jest na razie wysoki. Nie kwitł jeszcze. Za to również zimą był widoczny, nie zginął, nie zasechł do końca, więc tym bardziej mi się podoba. Posadziłam na tej rabacie z trzcinnikiem także proso i miskanty, ale są na razie słabo widoczne. Karl Foerster ma przyjemny, ciemny kolor liści.

Tutaj też tylko on jest widoczny.
Obrazek

A to zdjęcie z 5 maja-widać tylko trzcinnik przy cisie :wink: Reszta traw to niewidoczne piórka.
Obrazek

Szałwia rozkwitła.
Obrazek

Amsonia.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

O rany, jeden wieczór i 3 strony.. :wit Witam się i zaznaczam, a jutro wrócę do lektury :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milena, zapraszam :D Niedzielny wieczór miło spedzać przy komputerze, dziś na razie nie pada i na pewno po pracy ruszę najpierw do ogrodu :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie leje, chyba całą noc padało o ogródkowaniu nie ma mowy ;:oj , szarówa , myślałam o rannym wypadzie na rynek chociaż..bo sezon w pełni ;:173 ..no ale kto przyjdzie na rynek przy takiej pogodzie ???? ;:131 Jeszcze jutro cd takiej pogody u mnie :evil:
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Jako wierny anonimowy podczytywacz melduję się w nowej odsłonie...jakoś mi umknęło, ze tamta już zamknięta, co nie najlepiej świadczy o wierności podczytywania :oops:
Pięknie Ci piwonia rozkwitła...moje to chyba październikowe są, sądząc po stopniu zaawansowania rozwoju :evil:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, u mnie tylko pokropiło, pod różami sucho :? Jest chłodno i szaro, ale myślę, że po południu się wypogodzi. Deszcz nie byłby niemile widziany :D
Pat, ani się obejrzysz, jak zakwitną :D U mnie pojawiły się tylko te dwie i majówka, reszta ma tylko pączki. Spójrz zresztą na zdjęcie z 5 maja, które wczoraj wstawiłam-piwonii prawie nie widać, a teraz to prawdziwe krzaczory :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Z małym poślizgiem ale też jestem ;:138
Trzcinnik super, masz może Overdam? Bo takiego właśnie planuję i nie wiem czy też taki byłby fajny jak Karl?
Wpadła mi też w oko kamasja. Mam czosnki i bardzo mi się nie podobają ich zasychające liście. U ciebie tego nie widać bo kamasja wszystko zasłania. Chyba zmałpuję pomysł .... :oops: Muszę doczytać tylko co ta roślinka lubi....
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ja się też jeszcze nie zameldowałam ? ;:oj
No to nadrabiam. :wit
Fajna ta fotka z czosnkami i różowym floksem.
Grażyna.
kogro-linki
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Porzeczki o tej porze :!: ...a to tylko pigwowiec ;:306
Chyba ślepa jestem, bo na tym wyplewionym płachetku ziemi żadnych traw nie widzę.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola, takiego nie mam, tylko Karl Foerster, ale bardzo mi się podoba :D Kamasja na pewno nie lubi moknąć w glinie, bo to cebula. Na pewno jednak nie wymarza, bo mam ją od wielu lat, a im dłużej rośnie w jednym miejscu, tym większa :D
Grażyna, ten floks kupiłam kilka lat temu jako małą sadzonkę-teraz zajął ćwierć skalniaka :wink:
Iwona, cały czas mówię, że kupiłam chude trawy, to i nie bardzo je widać :D Wiedziałam jednak, co kupuję i cierpliwie czekam aż się rozrosną.
Miałam zamiar popielić w ogrodzie, ale muszę jeszcze wyjść do pracy, więc nie poszaleję :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”