Mój fijoł 11
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój fijoł 11
Witam serdecznie
Jestem pod wrażeniem Troszkę pozaglądałam na Twoje ""22 ary" i muszę przyznać , że ładnie . Może kiedyś i ja będę mogła się pochwalić tyle , że marnymi 8 arami . A na swojej działce odkryłam ostatnio 2 wielkie krzewy piwonii Zastanawiam się czy może ich nie podzielić , bo czytałam , że ta roślina się do tego nadaje U mnie są dopiero pąki ale jak słońce się pokaże to i kwiaty również . Pozdrawiam
Ewelina
Jestem pod wrażeniem Troszkę pozaglądałam na Twoje ""22 ary" i muszę przyznać , że ładnie . Może kiedyś i ja będę mogła się pochwalić tyle , że marnymi 8 arami . A na swojej działce odkryłam ostatnio 2 wielkie krzewy piwonii Zastanawiam się czy może ich nie podzielić , bo czytałam , że ta roślina się do tego nadaje U mnie są dopiero pąki ale jak słońce się pokaże to i kwiaty również . Pozdrawiam
Ewelina
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu, pewnie klimat mamy podobny Gdzie indziej majówki już kwitną...
Ewa, można szukać dużych, ale pewnie gorzej się przyjmują. Swoje wymarzeńce kupię przez internet, więc nieduże
Ewelina, miło Cię zobaczyć Mój ogród wciąż powstaje, czekam na żywopłot i rabaty różane Piwonie można spokojnie dzielić w sierpniu-najładniej będą wyglądały posadzone w szpalerze, np. przy ścieżce czy wjeździe. Koniecznie pokaż, kiedy Ci zakwitną
W tej chwili najładniejsza rabata-czosnki i kamasje.
Chabry już, Teresa się ociąga.
Bez nadal kwitnie.
Early Scout.
Ewa, można szukać dużych, ale pewnie gorzej się przyjmują. Swoje wymarzeńce kupię przez internet, więc nieduże
Ewelina, miło Cię zobaczyć Mój ogród wciąż powstaje, czekam na żywopłot i rabaty różane Piwonie można spokojnie dzielić w sierpniu-najładniej będą wyglądały posadzone w szpalerze, np. przy ścieżce czy wjeździe. Koniecznie pokaż, kiedy Ci zakwitną
W tej chwili najładniejsza rabata-czosnki i kamasje.
Chabry już, Teresa się ociąga.
Bez nadal kwitnie.
Early Scout.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewciu jestem i ja
Czosnek karatawski koniecznie muszę kupić - powtarzam sobie to od 2 lat.
Do rutewki zajrzę jak będę na działce bo dziś wiesz - goście i miły sercu Dzień Matki.
Interesuje mnie trzcinnik ostrokwiatowy - calamagrostis acutiflora "Karl Foerster".
Czy masz inne trawy i jak w porównaniu z nimi on się przedstawia?
Potrzebuję kilka kęp traw szybo ruszających wiosną aby zasłoniły mi ścianę po dawnym foliaku bo zostawiłam jedną i całą łukową konstrukcję.
Już ładnie rozrosły się po nich pędy wiciokrzewów kilku odmian. Mam u siebie wysokie trawy i mogłąbym z nich pozyskać pędy ale warto wprowadzić inne i jest okazja.
Czosnek karatawski koniecznie muszę kupić - powtarzam sobie to od 2 lat.
Do rutewki zajrzę jak będę na działce bo dziś wiesz - goście i miły sercu Dzień Matki.
Interesuje mnie trzcinnik ostrokwiatowy - calamagrostis acutiflora "Karl Foerster".
Czy masz inne trawy i jak w porównaniu z nimi on się przedstawia?
Potrzebuję kilka kęp traw szybo ruszających wiosną aby zasłoniły mi ścianę po dawnym foliaku bo zostawiłam jedną i całą łukową konstrukcję.
Już ładnie rozrosły się po nich pędy wiciokrzewów kilku odmian. Mam u siebie wysokie trawy i mogłąbym z nich pozyskać pędy ale warto wprowadzić inne i jest okazja.
- ewamaj66
Krysiu, trzcinnik rośnie bardzo ładnie, choć nie jest na razie wysoki. Nie kwitł jeszcze. Za to również zimą był widoczny, nie zginął, nie zasechł do końca, więc tym bardziej mi się podoba. Posadziłam na tej rabacie z trzcinnikiem także proso i miskanty, ale są na razie słabo widoczne. Karl Foerster ma przyjemny, ciemny kolor liści.
Tutaj też tylko on jest widoczny.
A to zdjęcie z 5 maja-widać tylko trzcinnik przy cisie Reszta traw to niewidoczne piórka.
Szałwia rozkwitła.
Amsonia.
Tutaj też tylko on jest widoczny.
A to zdjęcie z 5 maja-widać tylko trzcinnik przy cisie Reszta traw to niewidoczne piórka.
Szałwia rozkwitła.
Amsonia.
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
O rany, jeden wieczór i 3 strony.. Witam się i zaznaczam, a jutro wrócę do lektury
- ewamaj66
Milena, zapraszam Niedzielny wieczór miło spedzać przy komputerze, dziś na razie nie pada i na pewno po pracy ruszę najpierw do ogrodu
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
U mnie leje, chyba całą noc padało o ogródkowaniu nie ma mowy , szarówa , myślałam o rannym wypadzie na rynek chociaż..bo sezon w pełni ..no ale kto przyjdzie na rynek przy takiej pogodzie ???? Jeszcze jutro cd takiej pogody u mnie
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Jako wierny anonimowy podczytywacz melduję się w nowej odsłonie...jakoś mi umknęło, ze tamta już zamknięta, co nie najlepiej świadczy o wierności podczytywania
Pięknie Ci piwonia rozkwitła...moje to chyba październikowe są, sądząc po stopniu zaawansowania rozwoju
Pięknie Ci piwonia rozkwitła...moje to chyba październikowe są, sądząc po stopniu zaawansowania rozwoju
- ewamaj66
Maryniu, u mnie tylko pokropiło, pod różami sucho Jest chłodno i szaro, ale myślę, że po południu się wypogodzi. Deszcz nie byłby niemile widziany
Pat, ani się obejrzysz, jak zakwitną U mnie pojawiły się tylko te dwie i majówka, reszta ma tylko pączki. Spójrz zresztą na zdjęcie z 5 maja, które wczoraj wstawiłam-piwonii prawie nie widać, a teraz to prawdziwe krzaczory
Pat, ani się obejrzysz, jak zakwitną U mnie pojawiły się tylko te dwie i majówka, reszta ma tylko pączki. Spójrz zresztą na zdjęcie z 5 maja, które wczoraj wstawiłam-piwonii prawie nie widać, a teraz to prawdziwe krzaczory
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Z małym poślizgiem ale też jestem
Trzcinnik super, masz może Overdam? Bo takiego właśnie planuję i nie wiem czy też taki byłby fajny jak Karl?
Wpadła mi też w oko kamasja. Mam czosnki i bardzo mi się nie podobają ich zasychające liście. U ciebie tego nie widać bo kamasja wszystko zasłania. Chyba zmałpuję pomysł .... Muszę doczytać tylko co ta roślinka lubi....
Trzcinnik super, masz może Overdam? Bo takiego właśnie planuję i nie wiem czy też taki byłby fajny jak Karl?
Wpadła mi też w oko kamasja. Mam czosnki i bardzo mi się nie podobają ich zasychające liście. U ciebie tego nie widać bo kamasja wszystko zasłania. Chyba zmałpuję pomysł .... Muszę doczytać tylko co ta roślinka lubi....
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ja się też jeszcze nie zameldowałam ?
No to nadrabiam.
Fajna ta fotka z czosnkami i różowym floksem.
No to nadrabiam.
Fajna ta fotka z czosnkami i różowym floksem.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Porzeczki o tej porze ...a to tylko pigwowiec
Chyba ślepa jestem, bo na tym wyplewionym płachetku ziemi żadnych traw nie widzę.
Chyba ślepa jestem, bo na tym wyplewionym płachetku ziemi żadnych traw nie widzę.
- ewamaj66
Jola, takiego nie mam, tylko Karl Foerster, ale bardzo mi się podoba Kamasja na pewno nie lubi moknąć w glinie, bo to cebula. Na pewno jednak nie wymarza, bo mam ją od wielu lat, a im dłużej rośnie w jednym miejscu, tym większa
Grażyna, ten floks kupiłam kilka lat temu jako małą sadzonkę-teraz zajął ćwierć skalniaka
Iwona, cały czas mówię, że kupiłam chude trawy, to i nie bardzo je widać Wiedziałam jednak, co kupuję i cierpliwie czekam aż się rozrosną.
Miałam zamiar popielić w ogrodzie, ale muszę jeszcze wyjść do pracy, więc nie poszaleję
Grażyna, ten floks kupiłam kilka lat temu jako małą sadzonkę-teraz zajął ćwierć skalniaka
Iwona, cały czas mówię, że kupiłam chude trawy, to i nie bardzo je widać Wiedziałam jednak, co kupuję i cierpliwie czekam aż się rozrosną.
Miałam zamiar popielić w ogrodzie, ale muszę jeszcze wyjść do pracy, więc nie poszaleję