Na glinie malowane - wiosna / lato 2013
- kasia_rom
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na glinie malowane - wiosna / lato 2013
Ilonko, ta piwonia jest piękna i rzeczywiście niezwykłe ,że w pierwszym roku zakwitła
Surfinie są śliczne, masz tak ukwiecony balkon, że nie dziwię się że nawet w deszczu tam chętnie przebywasz
A te nowe kwiatki, które stoją w doniczce to jak się nazywają ? Bardzo ładne
Surfinie są śliczne, masz tak ukwiecony balkon, że nie dziwię się że nawet w deszczu tam chętnie przebywasz
A te nowe kwiatki, które stoją w doniczce to jak się nazywają ? Bardzo ładne
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgoś oj tam, oj tam
No to aż odetchnęłam, że mnie odnalazłaś. No przecież będziemy porównywały Misie
A zadaszony tarasik to jest to co Ilonka uwielbia będąc w domu. Pomieszczenia, TV mogą nie istnieć
Kasiu na szczęście wczorajsza "wiadrowa" ulewa leciała prosto i nie musiałam sama sobie robić eksmisji. Pomimo grzmotów nie mogłam sobie odmówić.
Ten kwiatek w doniczce to gazania, a piwonia no cóż - sadzonka jak do mnie przybyła miała 5 pięknych "dzióbków"
No to aż odetchnęłam, że mnie odnalazłaś. No przecież będziemy porównywały Misie
A zadaszony tarasik to jest to co Ilonka uwielbia będąc w domu. Pomieszczenia, TV mogą nie istnieć
Kasiu na szczęście wczorajsza "wiadrowa" ulewa leciała prosto i nie musiałam sama sobie robić eksmisji. Pomimo grzmotów nie mogłam sobie odmówić.
Ten kwiatek w doniczce to gazania, a piwonia no cóż - sadzonka jak do mnie przybyła miała 5 pięknych "dzióbków"
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
- 100p
- Od: 5 lut 2013, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonko podziwiając twoje piekne kwiaty a szczegolnosci surfinie dostrzegłam w tle ogrodzenie z desek na ktorę mam wielką chęc u siebie zrobic ale nie wiem jak sie sprawuje.Moze to nie całkiem na temat ,więc jeśli mozna to proszę o opinię na temat ogrodzenia;czy jestes zadowolona,czy moze lepsze metelowe?Mam dylemat
Marianna
- imwsz
Miisiu witaj
Z drewnianego ogrodzenia ogólnie jestem bardzo zadowolona. Deski były najpierw dwukrotnie impregnowane i były zielone następnie były malowane. Kolejne malowanie było po 4 latach (w zeszłym roku)
Jedyny mankament, przy takim ułożeniu desek, może pojawić w sytuacji gdy z jednej czy drugiej strony są dzieci. Mogą je traktować jak drabinę
Masz ciężki orzech do zgryzienia, ale dla mnie tańszym kosztem w tamtym czasie było właśnie takie bo ogrodzenie kute, jest śliczne, to niestety by mnie powaliło finansowo
Z drewnianego ogrodzenia ogólnie jestem bardzo zadowolona. Deski były najpierw dwukrotnie impregnowane i były zielone następnie były malowane. Kolejne malowanie było po 4 latach (w zeszłym roku)
Jedyny mankament, przy takim ułożeniu desek, może pojawić w sytuacji gdy z jednej czy drugiej strony są dzieci. Mogą je traktować jak drabinę
Masz ciężki orzech do zgryzienia, ale dla mnie tańszym kosztem w tamtym czasie było właśnie takie bo ogrodzenie kute, jest śliczne, to niestety by mnie powaliło finansowo
Pozdrawiam - Ilona
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Pięknie Ci Ilonko wszystko rośnie.
Nawet zniszczeń deszczowych na irysach nie widać.
Surfinie bombowe u mnie takich nie spotkałam.
Nawet zniszczeń deszczowych na irysach nie widać.
Surfinie bombowe u mnie takich nie spotkałam.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- imwsz
Grażynko po części ten deszcz jest potrzebny - przynajmniej nie trzeba podlewać .
Ale, niestety, na niektórych różach zauważyłam, że deszcz dał się im we znaki.
Dzisiaj raniutko robiłam opryski, gdyż czytałam o dalszych opadach
Irysy z lekka się położyły po deszczu a dzisiaj stoją jak gwardziści na apelu
A surfinie zamówiłam sobie u forumki (kupowała u zaprzyjaźnionego sprzedawcy) która mieszka poza Bydgoszczą. U nas były i owszem ale tylko fioletowe i takie niewydarzone sadzonki. A tutaj w dużej skrzynce są tylko dwie
Ale, niestety, na niektórych różach zauważyłam, że deszcz dał się im we znaki.
Dzisiaj raniutko robiłam opryski, gdyż czytałam o dalszych opadach
Irysy z lekka się położyły po deszczu a dzisiaj stoją jak gwardziści na apelu
A surfinie zamówiłam sobie u forumki (kupowała u zaprzyjaźnionego sprzedawcy) która mieszka poza Bydgoszczą. U nas były i owszem ale tylko fioletowe i takie niewydarzone sadzonki. A tutaj w dużej skrzynce są tylko dwie
Pozdrawiam - Ilona
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Ilonko jestem Gratuluję nowej części
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Witaj Ilonka
Chwilę nie ma mnie na FO (weekend na działce), a tu kolejna część wątku-gratuluję.
Piwonia ślicznotka, są to kwiaty do których też mam słabość
Różyczki MT też dostała listki
- imwsz
Monia no witaj, witaj
A Ty leniuszku kiedy swój ogrodowy otwierasz?
Ewuś tak myślałam, że na działeczce byłaś
Piwonia Alley Cat przebiła moje najśmielsze oczekiwania. Nie tylko tym, ze zakwitła, ale ilością kwiecia, swoim ogólnym wyglądem, na żywo podoba mi sie jeszcze bardziej niz na zdjęciach, i delikatnym trudnym do opisu zapachem Nie żałuję ani złotówki wydanej na nią
Oferta piwoniowa na 2013 http://waja.strefa.pl/
Kliknij na "Oferta piwonii
Ewuś MT z dnia na dzień coraz ładniejsza, coraz więcej listeczków
A Ty leniuszku kiedy swój ogrodowy otwierasz?
Ewuś tak myślałam, że na działeczce byłaś
Piwonia Alley Cat przebiła moje najśmielsze oczekiwania. Nie tylko tym, ze zakwitła, ale ilością kwiecia, swoim ogólnym wyglądem, na żywo podoba mi sie jeszcze bardziej niz na zdjęciach, i delikatnym trudnym do opisu zapachem Nie żałuję ani złotówki wydanej na nią
Oferta piwoniowa na 2013 http://waja.strefa.pl/
Kliknij na "Oferta piwonii
Ewuś MT z dnia na dzień coraz ładniejsza, coraz więcej listeczków
Pozdrawiam - Ilona
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Ilonko, faktycznie ta piwonia... cudo po prostu
w ogóle ogród masz bajeczny i takie w nim rarytaski
Jak przeczytałam o wykopywaniu starych tujek - to mnie zamurowało - ale robotę wykonaliście... nowe tujki są fajniejsze i nie będą sie tak ogałacać.
w ogóle ogród masz bajeczny i takie w nim rarytaski
Jak przeczytałam o wykopywaniu starych tujek - to mnie zamurowało - ale robotę wykonaliście... nowe tujki są fajniejsze i nie będą sie tak ogałacać.
- MamciaTerenia
- 1000p
- Od: 1 lis 2012, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonko, melduję się i nadrobię zaległości.
Ja tak jak Ewcia, nie było mnie trochę (praca u mnie i Moni) a tu nowy wątek.
A ta piwonia to cudeńko, trzeba pomyśleć nad czymś nowym.
Ja mam tylko te stare odmiany sprzed 30 lat...ale i tak cieszą oczy i nos
Ja tak jak Ewcia, nie było mnie trochę (praca u mnie i Moni) a tu nowy wątek.
A ta piwonia to cudeńko, trzeba pomyśleć nad czymś nowym.
Ja mam tylko te stare odmiany sprzed 30 lat...ale i tak cieszą oczy i nos
- imwsz
Ewuś witaj
Zawsze człeka cieszy jak to co zrobił i komuś się spodoba.
No trochę moi Panowie się przy tej rabacie brabantowej napracowali. Śmieci, od nich, w trawie było co niemiara.
I właśnie mój początkowy zamysł był taki aby tujki rosły miarodajnie prosto, anie po ponad 3 metrowej szerokości, i w rządku jak na apelu
Cieszy mnie że moja piwonia i na Tobie zrobiła wrażenie
Tereniu witaj zapracowana kobieto.
To macie, jak na razie, latanego, raz Wasza, raz Moni działka
Ale później to już młódka będzie sama dzierżyć ster na swym działkowym okręcie
A sprawdź sobie ofertę Tereniu. Tylko nie zawiedź się patrząc na ceny, bo uważam, że warto na rarytasik djengi rozprowadzić. No przecież sama to wiesz
Zawsze człeka cieszy jak to co zrobił i komuś się spodoba.
No trochę moi Panowie się przy tej rabacie brabantowej napracowali. Śmieci, od nich, w trawie było co niemiara.
I właśnie mój początkowy zamysł był taki aby tujki rosły miarodajnie prosto, anie po ponad 3 metrowej szerokości, i w rządku jak na apelu
Cieszy mnie że moja piwonia i na Tobie zrobiła wrażenie
Tereniu witaj zapracowana kobieto.
To macie, jak na razie, latanego, raz Wasza, raz Moni działka
Ale później to już młódka będzie sama dzierżyć ster na swym działkowym okręcie
A sprawdź sobie ofertę Tereniu. Tylko nie zawiedź się patrząc na ceny, bo uważam, że warto na rarytasik djengi rozprowadzić. No przecież sama to wiesz
Pozdrawiam - Ilona
Witaj Ilonko w następnym wątku. Powiedz jak Twoje hortensje? U mnie Early sensation i Kyushu mają już pączki kwiatowe
Pozdrawiam. Ewa