Taki - sobie ogród cz.3
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.3
No to mnie "pocieszyłaś" z tym, ze Twoja juka po 4ch latach zakwitnie. Oj będę czekac jeszcze z 3lata jak nic.
U mnie też mnóstwo dalii ma pąki, pewnie wszystkie na raz nie zakwitną... i dobrze.
Nie mam jak wkleić tej żółtej co to już się rozchyla, bo jak nie brak prądu to inna przeszkoda
U mnie też mnóstwo dalii ma pąki, pewnie wszystkie na raz nie zakwitną... i dobrze.
Nie mam jak wkleić tej żółtej co to już się rozchyla, bo jak nie brak prądu to inna przeszkoda
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzka, Wanda! Dzięki za miłe słowa i odwiedziny. Uwielbiam robić makro, ale to ciężko coś ładnego zrobić, muszę się nauczyć
A zdarza się, że juki szybciej kwitną, choć bez kwiatów też mi się podobają!
Dziś posadziłam hostę moich marzeń, ale sfocę jak będzie lepsze światło, bo juz prawie ciemno było
Szybciutkie fotki na dziś:
Liliowce od Małgosi Deirde. Będę cuuudne!
Pysznogłówka
Sandra Renessaince
A zdarza się, że juki szybciej kwitną, choć bez kwiatów też mi się podobają!
Dziś posadziłam hostę moich marzeń, ale sfocę jak będzie lepsze światło, bo juz prawie ciemno było
Szybciutkie fotki na dziś:
Liliowce od Małgosi Deirde. Będę cuuudne!
Pysznogłówka
Sandra Renessaince
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Miłko nie wiem co masz na myśli pisząc ...
Czy możesz zrobić zdjęcie temu pomidorowi ?
że się staśmił ale moje prawie wszystkie malinowe jak miały po jednym gronie dostały taką jakby płaską łodygę a za kilka dni zauważyłam 2 zrośnięte pędy. Odczekałam chwile aż sie rozdzieliły i jeden pęd odcięłam bo prowadzę wszystkie tylko na 1 pęd.Krysiu! Też mam potwory! Jeden to nawet mi się staśmił więc nie mogę potem brać z niego nasion
Czy możesz zrobić zdjęcie temu pomidorowi ?
- takasobie
Krysiu! W szklarni jest taki gąszcz, że nie sposób zrobić zdjęcia, ale może jutro spróbuję innym obiektywem.
Może to taka uroda, ale gdzieś tu na forum przeczytałam o taśmieniu i żeby nie brać z takiego krzaka nasion z pomidorów, bo przekazuje złe geny
Parę fotek na dziś (wieści jutro, bo dziś późno)
Mikelite
Dalia Burgund (chyba )
Bonica
Zakwitły nagietki
Pierwsza dalia w tym roku - Fascynation
Rhino Hide - moja nowa ulubienica!
Może to taka uroda, ale gdzieś tu na forum przeczytałam o taśmieniu i żeby nie brać z takiego krzaka nasion z pomidorów, bo przekazuje złe geny
Parę fotek na dziś (wieści jutro, bo dziś późno)
Mikelite
Dalia Burgund (chyba )
Bonica
Zakwitły nagietki
Pierwsza dalia w tym roku - Fascynation
Rhino Hide - moja nowa ulubienica!
Miłka
- takasobie
Dotarłam wreszcie do szklarni. Okazało się, że sznurki od pomidorów były zbyt słabe i musiałam powymieniać. Przetrzebiłam zdrowo.
Pomidory dostały kształtów i mniej więcej wiem jakie to odmiany, bo napisy permanentnym pisakiem daaawno znikły
Dynie powoli opanowują kompost. Patison ma małe owocki
Cały czas pielenie, przycinanie... Za chwilę wybuchną dalie, wszystkie prawie w pąkach... Ale muszę być cierpliwa
W piątek wskoczyłam do Majki. Znów jestem chora Zawsze tak mam po wizycie w jej ogrodzie Nie obyło się bez wykopek Mam kolejne piękności...
Wczoraj malowałam nogi od ławki. Będę miała taką, jak kiedyś były w parku
Obrazki ogrodowe:
Pomidory dostały kształtów i mniej więcej wiem jakie to odmiany, bo napisy permanentnym pisakiem daaawno znikły
Dynie powoli opanowują kompost. Patison ma małe owocki
Cały czas pielenie, przycinanie... Za chwilę wybuchną dalie, wszystkie prawie w pąkach... Ale muszę być cierpliwa
W piątek wskoczyłam do Majki. Znów jestem chora Zawsze tak mam po wizycie w jej ogrodzie Nie obyło się bez wykopek Mam kolejne piękności...
Wczoraj malowałam nogi od ławki. Będę miała taką, jak kiedyś były w parku
Obrazki ogrodowe:
Miłka
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witaj Miłeczko..... zagapiłam się... , dobrze, że już jestem.
Piękny hamaczek..... na nim sobie wypoczywasz
Wszystkie roślinki są piękne, ale zdjęcie groszku cukrowego z kuleczkami w strąku
zajadłabym?. mniam. Jak rośnie Poesie.
Piękny hamaczek..... na nim sobie wypoczywasz
Wszystkie roślinki są piękne, ale zdjęcie groszku cukrowego z kuleczkami w strąku
zajadłabym?. mniam. Jak rośnie Poesie.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Miłeczko ależ piękne zdjęcia .... ten clematis z pierwszej fotce.... rany nie mogę się napatrzeć
Warzywka, kwiatuszki...... pełen serwis, tylko wybierać
Warzywka, kwiatuszki...... pełen serwis, tylko wybierać
- Sosenki4
Ławeczki zazdraszam, może kiedyś się dorobię lub doczekam... U mnie dalie żółte kwitną (wiem, brzmi to okropnie u Ciebie, konesera daliowego).
Hostowisko rośnie w siłę
Hostowisko rośnie w siłę
- takasobie
Majeczko! Cieszę się, że znalazłaś mnie i zajrzałaś! No i cieszę się, że Ci się podoba!
Poesie w pąkach
Agusiu! Ja też nie mogę się napatrzyć na clematisa! Rośnie tak, że widzę go z okna. Jeszcze pomidorów muszę porobić i buraków - to dopiero bedzie szał
A tak nawiasem mówiąc, zrobiłam cioci na imieniny wiazankę z róży First Lady. Róża piekna, florystyczna, trwała. Przyozdobiłam ją krwawnikiem kichawcem, liśćmi funkii i ... kwiatami pietruszki obecnymi na powyższym zdjęciu! Efekt był piorunujący! Ciotka oniemiała! Fotki nie zrobiłam, ale zrobiła kuzynka i jak zdobedę - pokażę
Marzka! Będziesz zazdrościć, jak zrobie i postawię tą ławkę. Póki co - to same nogi
Fotki na dziś - kilka funkii (dopóki ładnie wygladają)
Blue Mamooth w towarzystwie Blue Lace i Independece
Thunderbold
i Sum and Substance w doborowym towarzystwie
Poesie w pąkach
Agusiu! Ja też nie mogę się napatrzyć na clematisa! Rośnie tak, że widzę go z okna. Jeszcze pomidorów muszę porobić i buraków - to dopiero bedzie szał
A tak nawiasem mówiąc, zrobiłam cioci na imieniny wiazankę z róży First Lady. Róża piekna, florystyczna, trwała. Przyozdobiłam ją krwawnikiem kichawcem, liśćmi funkii i ... kwiatami pietruszki obecnymi na powyższym zdjęciu! Efekt był piorunujący! Ciotka oniemiała! Fotki nie zrobiłam, ale zrobiła kuzynka i jak zdobedę - pokażę
Marzka! Będziesz zazdrościć, jak zrobie i postawię tą ławkę. Póki co - to same nogi
Fotki na dziś - kilka funkii (dopóki ładnie wygladają)
Blue Mamooth w towarzystwie Blue Lace i Independece
Thunderbold
i Sum and Substance w doborowym towarzystwie
Miłka
- Sosenki4
do tej pory "kapusty" nie wzbudzały mojego zachwytu, ale coraz bardziej przekonuję się do tej grupy roślin. Za ich urodę i żelazny charakter.
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Miłeczko, tak czekałam, kiedy otworzysz nowy wątek, a dopiero wczoraj go dostrzegłam , no nareszcie jesteś, to znaczy nareszcie pokazujesz, co tam u Ciebie rośnie i się dzieje, a dzieje się wiele, widzę, że wciąż przybywają następne hosty, różyczki i clematisy dają czadu, zaczynają też dalie. Liliowiec od Gosi zapowiada się bardzo ciekawie czy wiesz, może co to za odmiana? I super ławeczka się szykuje, chciałabym zobaczyć ten bukiecik, który zrobiłaś, bo First Lady to jedna z moich faworytek.
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Dotarłam i ja i bardzo się cieszę, bo razem z pomidorkami, groszkiem i patisonem serwujesz przepiękne widoki. Jestem oczarowana powojnikiem, jest piękny.