Balkonik Malinki
Re: Balkonik Malinki
taki mam zamiar:)
muszę tylko zmierzyć grubość styropianu, wczoraj mi się nie udało więc zrobię to dzisiaj, nie chciałam po 22 stukać i pukać na całe osiedle
Chyba jednak przestawię korytka do wewnątrz, wczoraj zaczęło padać a ja przewrażliwiona szybko poleciałam na balkon aż TŻ się zdziwił gdzie tak wyprułam i ściągałam korytka, po ostatniej ulewie to już się boję zostawiać , ostatnio miało tylko pokropić a było oberwanie chmury całą noc :/
muszę tylko zmierzyć grubość styropianu, wczoraj mi się nie udało więc zrobię to dzisiaj, nie chciałam po 22 stukać i pukać na całe osiedle
Chyba jednak przestawię korytka do wewnątrz, wczoraj zaczęło padać a ja przewrażliwiona szybko poleciałam na balkon aż TŻ się zdziwił gdzie tak wyprułam i ściągałam korytka, po ostatniej ulewie to już się boję zostawiać , ostatnio miało tylko pokropić a było oberwanie chmury całą noc :/
Balkonowo-kwiatowe uzależnienie trwa !
codziennie myślę co by tu nowego kupić a jak dziewczyny pokazujecie nowe kolorowe cuda to po prostu wariuje
Tutaj 3 z moich nie licznych 6ciu parapeciaków
obecnie kwitnące skrzydłokwiat , który mnie zadziwił że zakwitł- pierwszy raz go "przezimowałam" i 2 storczyki które mam od ponad roku szaleją jak je olewam
[/url]
codziennie myślę co by tu nowego kupić a jak dziewczyny pokazujecie nowe kolorowe cuda to po prostu wariuje
Tutaj 3 z moich nie licznych 6ciu parapeciaków
obecnie kwitnące skrzydłokwiat , który mnie zadziwił że zakwitł- pierwszy raz go "przezimowałam" i 2 storczyki które mam od ponad roku szaleją jak je olewam
[/url]
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja olewałam fuksję i dzisiaj zauważyłam że najmniejsza ma pączka
Musimy przestać chodzić i wnerwiać nasze kwiatki ciągłym zaglądaniem pod liście
Storczyki ładne tylko 6 kwiatków? To się pewno niedługo zmieni
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny Skrzydłokwiat i storczyki
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne storczyki
Zazdroszczę kwitnienia skrzydłokwiatu..Mój jakiś uparty Ciągle napity i nakarmiony, a ma mnie gdzieś
Gdzie trzymasz swojego? Na słonecznym parapecie??
Zazdroszczę kwitnienia skrzydłokwiatu..Mój jakiś uparty Ciągle napity i nakarmiony, a ma mnie gdzieś
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Moje wątki
skrzydłokwiat sam mnie zaskoczył , myślałam że to roślina jednoroczna, bo wcześniej jak miałam to chyba mi padał i go po prostu wyrzucałam.Alenka pisze:Piękne storczyki
Ten miałam całą jesień, zimę i cały czas stoi i na północnym parapecie, wiec słonko ma znikome a jeśli w ogóle to ciut od wschodu słonka
-- 4 lip 2013, o 22:37 --
tak 6 o przepraszam 7 bo to tej pory byłam minimalistką , ładnie schludnie ale mało, choć coś mi się wydaje że po poznaniu Was to naprawdę się zmieni:)Niunia1981 pisze:Ja olewałam fuksję i dzisiaj zauważyłam że najmniejsza ma pączka
już myślę gdzie znajdę miejsce na przezimowanie pelargoni by mnie w oczy nie kuły...
No ja codziennie szperam w pelargoni i sprawdzam czy odbijają
Gratki dla fuksji, myślałam Moniś że je nastraszyłaś zsyłką do Poznania
- Amara
- 1000p
- Od: 13 maja 2013, o 19:07
Mój skrzydłokwiat tez się na mnie wypoł
U mnie też tak jest z roślinkami jak dbam,chucham dmucham to marnieją a jak zajmuje się nimi "od czasu do czasu" to rosną jak szalone - przykład moje bluszcze
dokładnieNiunia1981 pisze:Musimy przestać chodzić i wnerwiać nasze kwiatki ciągłym zaglądaniem pod liście
U mnie też tak jest z roślinkami jak dbam,chucham dmucham to marnieją a jak zajmuje się nimi "od czasu do czasu" to rosną jak szalone - przykład moje bluszcze
- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Witamy nowo zielono zakręconą to hobby uzależnia ciągle chce się więcej i więcej . Podobają mi się twoje dekoracje na balkonie nadają klimatu który bardzo lubię . Ja nie mam balkonu a bardzo bym chciała mam ogród ale balkon to taka miniaturka ogrodu na który miała bym fajny pomysł w zasadzie już go oczami wyobraźni widzę
- Alenka
M-alinko jak tam idzie Ci idzie z kwiatuszkami??
Jak tam pelargonie?? Odbiły?
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Moje wątki
Moje wątki
Pięknie obficie kwitnący jest twój storczyk.
Dziękuję bardzo ogród? to masz pole do popisugosiaczek12a11 pisze:Witamy nowo zielono zakręconą to hobby uzależnia ciągle chce się więcej i więcej . Podobają mi się twoje dekoracje na balkonie nadają klimatu który bardzo lubię . Ja nie mam balkonu a bardzo bym chciała mam ogród ale balkon to taka miniaturka ogrodu na który miała bym fajny pomysł w zasadzie już go oczami wyobraźni widzę
Pelcie odbijają, co prawda nie w jednym tempie ale zawiązały się pączusie i czekamAlenka pisze:M-alinko jak tam idzie Ci idzie z kwiatuszkami??
Już wiem że za rok postawie bardziej na pelcie "miękkie":) te bardziej kładące się
po zalaniu kwiatków kupiłam dwie sadzonki - te mocno rózowe i są boskie - jedna z sadzonek ma 10 kwiatów
całą siłę wrzucił w tę gałązkę druga stoi, nie skacze przy nich to rosnąFiligranowa27 pisze:Pięknie obficie kwitnący jest twój storczyk.
Lawenda kwitnąca, nawet nie wiem kiedy ją mogę ciachać
A oto moje nowe zdobycze, które dziś przytargałam do domku
"pożyczona szczypka" jestem ciekawe czy się przyjmie
oraz pięknie pachnący heliotrop
- Alenka
To pokazuj te pelargonie, pokazuj
A ta pożyczona jaki ma kolorek?????Czysta czerwień? Czy jakaś pasiasta??Bo wygląda kusząco
A ta pożyczona jaki ma kolorek?????Czysta czerwień? Czy jakaś pasiasta??Bo wygląda kusząco
Moje wątki
Moje wątki
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzień dobry. Nie chcę się mądrzyć absolutnie, bo żaden ze mnie specjalista, ale Twoja "pożyczona" szczepka pelargonii miałaby na pewno większe szanse na przyjęcie się, gdybyś usunęła kwiatuszek.