Zatrwian wrębny
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 25 lut 2014, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zatrwian wrębny
Super! U mnie wyszło jednak trochę siewek z pierwszego podejścia. Nie sieję więcej w tym roku, bo tak patrzę że już mam sporo roślinek do posadzenia, a ogródek ma ograniczoną powierzchnię ;)
A jakie masz kolory?
A jakie masz kolory?
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nigdy nie miałam tak dobrych wschodów zatrwianu jak w tym roku. Zeszły w 100%, a siewki są dobrej jakości. Bywały lata, że z paczki miałam 30 roślin. W tym roku nie wykorzystam ani połowy z nasion ,które kupiłam.
- calka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
Witam .
Pikowałam zatrwiany kilka dni temu i wygląda na to że przeżyją. Miałam co do tego wątpliwości, były bardzo delikatne.
Pikowałam zatrwiany kilka dni temu i wygląda na to że przeżyją. Miałam co do tego wątpliwości, były bardzo delikatne.
Ewa
-
- 10p - Początkujący
- Od: 30 mar 2014, o 16:49
Witam!
Pierwszą paczuszkę wysiałam do doniczki. Ładnie wzeszły nasionka, popikowałam i ..........klapa , praktycznie tylko kilka roślinek przetrzymało. Drugą paczuszkę wysiałam dzisiaj bezpośrednio do gruntu. Mam nadzieję, że efekt końcowy będzie lepszy
Pozdrawiam
Pierwszą paczuszkę wysiałam do doniczki. Ładnie wzeszły nasionka, popikowałam i ..........klapa , praktycznie tylko kilka roślinek przetrzymało. Drugą paczuszkę wysiałam dzisiaj bezpośrednio do gruntu. Mam nadzieję, że efekt końcowy będzie lepszy
Pozdrawiam
-
No cóż.. efekt nie bedzie dobry, nie zdaży zakwitnąć.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
Niekoniecznie. Wszystko zależy od tego jakie będzie lato i wczesna jesień. Jeśli chłodne i deszczowe, to rzeczywiście możliwe, że zatrwian się nie spisze. Ale jeśli pogoda dopisze, to sierpień/wrzesień pojawią się kwiaty. Przynajmniej tak było u mnie w zeszłym roku, co prawda wysiałam go do doniczek, ale też niezbyt wcześnie i w maju sadziłam malutkie sadzonki do gruntu. Na zimę miałam naprawdę spore naręcze kwiatów.
-
Do grunty próbowałam pare razy wysiac nigdy mi nie zakwitły. Natomiast w domu wysiewam co roku paczke zatrwianu w połowie kwietnia właśnie na kwitnienie póżno letnie i jesienne.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 30 mar 2014, o 16:49
Już chyba wiem, gdzie był błąd - pikowałam pierwszy raz - najprawdopodobniej moje roślinki miały za mało wody. Spryskiwałam je, nawet dwa razy dziennie, ale najprawdopodobniej to było za mało.
- MirellaM
- 100p
- Od: 13 cze 2011, o 17:52
Ja miałam zatrwian 2 lata temu. Najpierw sadziłam go do małych paletek w domu a później do ogrodu i część do skrzynek. Polecam Wam sadzenie w skrzynkach. W ogródku trochę mi zmarniał ale na balkonie był bardzo duży.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 61&t=75966" onclick="window.open(this.href);return false;
Zatrwian wrębny - sadzonki
Witam wszystkich serdecznie.
Trochę za późno się obudziłam, a bardzo bardzo chciałabym przyozdobić ogródek zatrwianem wrębnym kolorowym.
Czy ktoś orientuje się gdzie można kupić sadzonkę? Zmoderowano./Iwona
Niestety gugle ma tylko nasiona :/ Chyba trochę na nie za późno??
Pozdrawiam
kachula
Trochę za późno się obudziłam, a bardzo bardzo chciałabym przyozdobić ogródek zatrwianem wrębnym kolorowym.
Czy ktoś orientuje się gdzie można kupić sadzonkę? Zmoderowano./Iwona
Niestety gugle ma tylko nasiona :/ Chyba trochę na nie za późno??
Pozdrawiam
kachula
-
Tylko na ryneczku. Niektórzy ogrodnicy mają zatrwian.