Moja mała dżungla
- Gethar
- 200p
- Od: 10 lis 2012, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja mała dżungla
Fraszka_1: Śliczny jest, mam nadzieje, że jak najszybciej się przebarwi na czerwono
Malachitek: jest to trochę myląca nazwa, mogłem napisać ale cieszę się, że cię zainteresowałem hehe
KaRo: Siam Ruby z tego co wiem to rośnie maksymalnie do 2-2,5 metra, więc można go spokojnie uprawiać w domu
Malachitek: jest to trochę myląca nazwa, mogłem napisać ale cieszę się, że cię zainteresowałem hehe
KaRo: Siam Ruby z tego co wiem to rośnie maksymalnie do 2-2,5 metra, więc można go spokojnie uprawiać w domu
- Gethar
- 200p
Dzisiaj zabrałem wszystkie rośliny z balkonu do pokoju bo w nocy ma być -1 stopni. Zwlekałem jak najdłużej, żeby nie musieć doświetlać przez cały dzień, ale no cóż... pogoda
Teraz to mam dżungle, muszę coś wymyślić bo jak siedzę przy biurko to nie mogę się ruszyć
Jutro zamontuje świetlówkę na zimę i czas doświetlać. Dobrze, że brat wziął kilka roślin do siebie na zimę
Teraz to mam dżungle, muszę coś wymyślić bo jak siedzę przy biurko to nie mogę się ruszyć
Jutro zamontuje świetlówkę na zimę i czas doświetlać. Dobrze, że brat wziął kilka roślin do siebie na zimę
- olgierdyna
- 200p
- Od: 26 sie 2013, o 10:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
dlatego ja walczę ze sobą za każdym razem, kiedy chcę przytachać do domu nową roślinę!Gethar pisze: Teraz to mam dżungle, muszę coś wymyślić bo jak siedzę przy biurko to nie mogę się ruszyć
Ale busz masz naprawdę spory, a część jest jeszcze mała - co to będzie, jak wyrosną
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
No niezły busz
Tace na parapecie ustawiłeś podobnie jak i ja,by jak najwięcej weszło donic na parapet...
Oj my maniacy....
Gdzie zainstalujesz tę .żarówkę"? W oknie?
Tace na parapecie ustawiłeś podobnie jak i ja,by jak najwięcej weszło donic na parapet...
Oj my maniacy....
Gdzie zainstalujesz tę .żarówkę"? W oknie?
- Gethar
- 200p
Rok temu wyczaiłem ten sposób, bo jak podlewam rośliny to nie zalewam parapetu:) świetlówka chcę powiesić nad roślinami na stoliku, pierwsze zdjęcie. Później jak zamontuje to dodam zdjęcie całości. Starałem się tak ułożyć rośliny, żeby jak najwięcej miało światła, a to, że na parapecie mam mało miejsca to postawiłem obok stolik
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 15 paź 2013, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Swietne roslinki!!!!!!
Papirus egipski imponujacy!. kupilam kiedys tut kinga w Ikei pod nazwa haspan....no, ale nie przezyl zimy przy centralnym ogrzewaniu..Mam ogromna prosbe: jestem w nim totalnie zakochana Zmoderowano.To nie jest wątek handlowy./Iwona
Papirus egipski imponujacy!. kupilam kiedys tut kinga w Ikei pod nazwa haspan....no, ale nie przezyl zimy przy centralnym ogrzewaniu..Mam ogromna prosbe: jestem w nim totalnie zakochana Zmoderowano.To nie jest wątek handlowy./Iwona
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
O, matulenko... Kolekcja egzotykow nieziemska, papirus obledny, ale zawislo mi oko na pieprzu czarnym - to jedna z moich zachciewajek. Jak to sie uzyskuje? Z sadzonek, nasion?
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- hanka101
- Od: 31 mar 2013, o 09:20
Podziwiam, że hodujesz roślinki z nasion Dla mnie to wyższy poziom wtajemniczenia I udało mi się tylko kilka razy Ale za Twoje ekseprymety mocno trzymam kciuki
Fantastyczne bananowce
Zdradź swój przepis na wyhodowanie pistacji z nasion
- Gethar
- 200p
beyblade69 Z tego co wiem to haspan to inna odmiana niż cyperys papirus. Wyczytałem, że papyrus nie rozmnaża się przez parasolki ,ale włożyłem kilka do wody i zobaczymy co z tego będzie. Jak się rozmnoży to nie ma problemu mogę podesłać sadzonkę, a jeżeli się nie uda to może go podzielę, ale nie obiecuje
crazydaisy Z nasion, ale jest to bardzo trudne bo ciężko kiełkuje i nie może być to pieprz z paczki (chyba, że czerwony, wtedy to pieprz brazylijski) Ja swojego pieprza mam z sadzonki i tą metodą rozmnaża się bardzo łatwo, jak chcesz to mogę ci rozmnożyć
hanka101 Dzięki wielkie, wczoraj doszły cztery kolejne bananowce Niektóre rośliny bardzo łatwo uzyskać z nasion, co do pistacji to musisz mieć nasionko nieprażone i niesolone, nie lubi dużej wilgoci po wykiełkowaniu, najlepiej kiełkuje w wyższej temperaturze czyli na kaloryferze kiełkują nawet po tygodniu od posadzenia a i mocz nasionko 24 godziny w ciepłej wodzie (najlepiej w termosie) Czekam na wieści, że Ci się udało Powodzenia
Tak na zachętę
crazydaisy Z nasion, ale jest to bardzo trudne bo ciężko kiełkuje i nie może być to pieprz z paczki (chyba, że czerwony, wtedy to pieprz brazylijski) Ja swojego pieprza mam z sadzonki i tą metodą rozmnaża się bardzo łatwo, jak chcesz to mogę ci rozmnożyć
hanka101 Dzięki wielkie, wczoraj doszły cztery kolejne bananowce Niektóre rośliny bardzo łatwo uzyskać z nasion, co do pistacji to musisz mieć nasionko nieprażone i niesolone, nie lubi dużej wilgoci po wykiełkowaniu, najlepiej kiełkuje w wyższej temperaturze czyli na kaloryferze kiełkują nawet po tygodniu od posadzenia a i mocz nasionko 24 godziny w ciepłej wodzie (najlepiej w termosie) Czekam na wieści, że Ci się udało Powodzenia
Tak na zachętę
- hanka101
- Od: 31 mar 2013, o 09:20
Dziękuję za rady To w takim razie jak sezon grzewczy zacznie się na maksa to wysieję i zobaczymy co z tego będzie Mam jeszcze dwa pytanka - jaką temperaturę powinna mieć woda w momencie zalewiania nasion w termosie i czy ważne jest światło Bo u mnie to albo ciepełko od kaloryfera albo światło
Czekam na zdjęcia nowych bananowców
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Co to wyściubiło 'pyszczek" na zachętę dla nas?
- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Gethar, bylabym za, ale mieszkam w UK i nie wiem czy maluch przetrwalby przesylke. Kurcze, sprobuje dorwac czerwony pieprz... W sumie o ile wiem, to przyprawe uzyskuje sie z tego wlasnie pieprzu, a mnie chodzi o kuchenne okno - chce miec na nim rosliny przyprawowe. Niekoniecznie popularne ziolka.
Kinga