Doniczkowce Hani
- Brendii
- 500p
- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Doniczkowce Hani
Długo się przyglądałam, ta kalanchoe orgyalis wygląda jak sztuczna, jakby była zardzewiała Bardzo ładna i orginalna
- Krysia39
- 200p
- Od: 10 wrz 2012, o 22:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haniu przypomnę na pewno jak sama nie zapomnę Bo przecież skleroza to siostra moja tak jak mówią w reklamie
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Cynamonek pięknie się prezentuje tez go mam i jestem bardzo z niego zadowolona
- hanka101
- Od: 31 mar 2013, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję w imieniu cynamonka za wszystkie pochwały aż się chłopak
Brendii kiedy otwarłam paczkę w której był, pierwsze wrażenie było takie, że to jakiś sztuczny wiecheć Potem znalazłam dwa ułamane listki i wiedziałam już, że to żywa roślinka
Krysiu, jeśli Ci zależy musisz pamiętać U mnie to skończy się tak... będe pamiętała, że komuś obiecałam, ale za wszystkie skarby świata nie przypomnę sobie komu...
Tesiu a przy okazji pokaż swojego cynamonka, bom go dawno nie widziała (albo żem go w gąszczu roślin Twych przeoczyła )
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Haniu, prosisz i masz , zaraz go u siebie pokażę
- hanka101
Dobry wieczór
Dzisiaj chciałabym zakończyć temat kalanchoe. Przedstawiam supermarketowe biedaki....
Jak je kupiłam były połamane, popękane i przelane; teraz powoli dochodzą do siebie
Więcej kalanchoe nie posiadam za to na zielonej liście must have jest jeszcze parę roślin z tej rodzinki, ale polowaniem zajmę się na wiosnę Zimą musze się skupić na tym, by za dużo roślinek nie przeniosło się do Krainy Wiecznego Kwitnienia
Dobranoc
Dzisiaj chciałabym zakończyć temat kalanchoe. Przedstawiam supermarketowe biedaki....
Jak je kupiłam były połamane, popękane i przelane; teraz powoli dochodzą do siebie
Więcej kalanchoe nie posiadam za to na zielonej liście must have jest jeszcze parę roślin z tej rodzinki, ale polowaniem zajmę się na wiosnę Zimą musze się skupić na tym, by za dużo roślinek nie przeniosło się do Krainy Wiecznego Kwitnienia
Dobranoc
- Brendii
- 500p
hanka101 pisze: Krainy Wiecznego Kwitnienia
Pięknie kalanchoe się zrehabilitowały u ciebie
O rany już trzecia strona, ale gapa ze mnie Także zgłaszam swoją obecność i z pewnością będę do Ciebie zaglądać
Pokaż no swoje crassulowate i inne roślinki jakie tam jeszcze chowasz, jestem ciekawa jak wyglądają
Pokaż no swoje crassulowate i inne roślinki jakie tam jeszcze chowasz, jestem ciekawa jak wyglądają
- hanka101
Pati
Agnieszko, witaj w mym skromnych progach roślinki będę prezentowała sukcesywnie, bo wiesz napięcie trzeba dozować Poza tym tyle naoglądałam się zielonego dobra u innych, że teraz czasami to mi wstyd pokazywać moje nieboraki
Na dzisiaj przygotowałam prezentację skrzydłokwiatu wallisa
można by rzec, że chłopak był już nad grobem/kompostownikiem ale wziął się w garść i znów pięknie się prezentuje
- Brendii
- 500p
Prezentuj podopiecznych z podniesioną głową A to już było gdzieś wspomniane, że jak się roślinę porządnie nastrasz to potem bierze się solidnie w garść i potrafi pokazać cały swój potencjał, tu mamy kolejne potwierdzenie tej reguły
Piękny skrzydłokwiat
A mam do Ciebie takie pytanko w takim razie :
Ja też jakiegoś mam, dostałam jako kilkulistkową sadzonkę ukorzenioną z już rosnącym pędem kwiatowym,było to na tegoroczną Wielkanoc. Zakwitł mu ten jeden, przekwitł i zaraz puścił drugiego, nie zdążył przekwitnąć i pokazał się trzeci. Przez ten czas urosły mu ze 2-3 liście, jak przekwitł ostatni kwiat to zaczął mi się w straszliwym tempie rozrastać co robi do tej pory, ale już nie zakwitł jak na razie. Coś mu nie pasuje czy jak ? Liście rosną mu piękne, ogromne....Ale nie chce mi kwitnąć, a w doniczce jest już kilka nowych małych roślinek. Zresztą jak chcesz to zajrzyj do mnie Mam go w swoim wątku na pierwszej stronie ;)
A mam do Ciebie takie pytanko w takim razie :
Ja też jakiegoś mam, dostałam jako kilkulistkową sadzonkę ukorzenioną z już rosnącym pędem kwiatowym,było to na tegoroczną Wielkanoc. Zakwitł mu ten jeden, przekwitł i zaraz puścił drugiego, nie zdążył przekwitnąć i pokazał się trzeci. Przez ten czas urosły mu ze 2-3 liście, jak przekwitł ostatni kwiat to zaczął mi się w straszliwym tempie rozrastać co robi do tej pory, ale już nie zakwitł jak na razie. Coś mu nie pasuje czy jak ? Liście rosną mu piękne, ogromne....Ale nie chce mi kwitnąć, a w doniczce jest już kilka nowych małych roślinek. Zresztą jak chcesz to zajrzyj do mnie Mam go w swoim wątku na pierwszej stronie ;)