Doniczkowce u szarotki cz.5
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Doniczkowce u szarotki cz.5
Kelpie Twój M musi się jeszcze duuuużo nauczyć. Z wiekiem przychodzi chęć przypodobania się połowicy. Mój kiedyś też nie kupował, nawet na urodziny, bo było mu szkoda kasy, zawsze dawał mi pieniądze, abym kupiła sobie coś praktycznego, albo sam kupował np komplet garnków.
Haniu mam koszmarny dzień, a Twój "grejfiut" rozbawił mnie do łez.
nusiu dziękuję za to, że zajrzałaś, bardzo mi miło.
U mnie za oknem cudna słoneczna pogoda, iście wiosenna, a ja mam totalnie zepsuty humor.
Haniu mam koszmarny dzień, a Twój "grejfiut" rozbawił mnie do łez.
nusiu dziękuję za to, że zajrzałaś, bardzo mi miło.
U mnie za oknem cudna słoneczna pogoda, iście wiosenna, a ja mam totalnie zepsuty humor.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
- nusia
- 1000p
- Od: 3 mar 2007, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko zepsuty humor miewamy teraz chyba wszyscy bo już tęsknimy do wiosny i tego słoneczka nam potrzeba
Głowa do góry jutro będzie lepiej
Głowa do góry jutro będzie lepiej
- labka1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Tym Grudnikiem to mnie powaliłas Dorociu..co ja się nagłowiłam jaki to kwiatek??? Niby Grudnik..a tu inne listowie widać... o ja biedna...tyle wysiłku mózgowego...
Grejfrut cudny...ale ja kocham Cytrusy..więc każdy mi piękny
Wielkanocnik w cudnym kolorze...przyspieszył wiosnę...cudowne widoki...kochana
(dziękuję za życzonka)
Grejfrut cudny...ale ja kocham Cytrusy..więc każdy mi piękny
Wielkanocnik w cudnym kolorze...przyspieszył wiosnę...cudowne widoki...kochana
(dziękuję za życzonka)
Czuję się pocieszona- jak z kolejnymi latami takie zjawisko zaczyna występować to poczekam- może się doczekam jakiegoś badylka- nadzieję już mam będzie dobrze- jak to mawia mój znajomy- nie ma co ,,smutać"
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wreszcie... w ostatnim ogonie...i ja dotarłam do kolejnej części Twojego wątku...
A co na powitanie...pełno pączków zwartnic. Ale cudne widoki wiosenne ;)
I nawet fiołeczek Ci kwitnie...u mnie się ...pączkują dopiero...
Dziś to tylko o pączkach piszemy...znak Tłusty Czwartek wnet
A co na powitanie...pełno pączków zwartnic. Ale cudne widoki wiosenne ;)
I nawet fiołeczek Ci kwitnie...u mnie się ...pączkują dopiero...
Dziś to tylko o pączkach piszemy...znak Tłusty Czwartek wnet
-
- 1000p
Nusiu mam nadzieję, ze po weekendzie coś się wyjaśni to i humor wróci. Na razie pół dnia przesiedziałam nad papierami.
Kasiu widzisz nawet ciebie udaje się czasem zaskoczyć.
Kelpie
justus27 to tylko część pączków na hippeastrach, jeśli wszystko co zapączkowało - zakwitnie to będzie kolorowo.
Na prawdziwe pączki zapraszam we czwartek, tymczasem kilka ciekawostek;
Liczi, które właśnie skończyło roczek:
10-cio miesięczne siewki hippeastrum (jest to niewielka część tego co rośnie w 2 skrzynkach balkonowych)
Skrętnik niebieski, który nie mieścił się na parapecie wśród innych doniczek i dostał nową miejscówkę:
Oraz ardizja, która zgubiła kilka listków, ale za to zawiązała pąki, które mam nadzieję, że się rozwiną:
Kasiu widzisz nawet ciebie udaje się czasem zaskoczyć.
Kelpie
justus27 to tylko część pączków na hippeastrach, jeśli wszystko co zapączkowało - zakwitnie to będzie kolorowo.
Na prawdziwe pączki zapraszam we czwartek, tymczasem kilka ciekawostek;
Liczi, które właśnie skończyło roczek:
10-cio miesięczne siewki hippeastrum (jest to niewielka część tego co rośnie w 2 skrzynkach balkonowych)
Skrętnik niebieski, który nie mieścił się na parapecie wśród innych doniczek i dostał nową miejscówkę:
Oraz ardizja, która zgubiła kilka listków, ale za to zawiązała pąki, które mam nadzieję, że się rozwiną:
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
No pięknie!
Szczególnie na mnie duże wrażenie zrobiły Twoje siewki hippeastrum, w tym temacie jesteś najlepsza! Szacunek.
Oczywiście będzie się działo jak te rośliny (starsze oczywiście) u Ciebie zakwitną...
Szczególnie na mnie duże wrażenie zrobiły Twoje siewki hippeastrum, w tym temacie jesteś najlepsza! Szacunek.
Oczywiście będzie się działo jak te rośliny (starsze oczywiście) u Ciebie zakwitną...
Nie znam osoby na którą siedzenie nad papierami dobrze wpływa- taki jakiś zgubny wpływ te urzędowe pisemka mają ale nie ma się co łamać- jakie uczucie jest, kiedy się ten papierowy majdan ogarnie i można wszystko złożyć na kupkę i zapomnieć ale siewki wymiatają... wcale nie wyglądają na 10 miesięczne i jak egzotyczne- grejpfrut, liczi i ardizja(pierwszy raz damę na oczy widzę ), skrętnik niebieski jak się rozbujał na boki- jeszcze trochę i ta miejscówka też mu nie wystarczy
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
- nusia
- 1000p
Pięknie!
Jaka gęstwina sieweczek
Jakich mają rodziców?
Jaka gęstwina sieweczek
Jakich mają rodziców?
-
- 1000p
hen_s takie pochwały z twoich ust...........no miód na moje serce.
Kelpie mam nadzieję, że znajdę jeszcze co nieco żeby można było Cię zaskoczyć. Ardizja jest piękna, w tym samym czasie są owoce i pąki kwiatowe.
nusia z tymi rodzicami to wielka niewiadoma, bo jak kwitły masowo rok temu to syn bawił się w pszczółkę nie zwracając specjalnie uwagi na to co z czym. Ważne żeby zdobyć nasiona. Teraz pozostaje czekać aż zakwitną. Mam nadzieję na miłe niespodzianki.
Dziś byłam w centrum ogrodniczym pod Bydgoszczą, moja kolekcja wzbogaciła się o cytrynę skierniewicką z pakami (syn zrobił mi spóźniony prezent imieninowy), bardzo się z niej cieszę. Nie jest imponujących rozmiarów, ale te paki są najważniejsze.
A teraz 2 cuda, które omal mnie nie przyprawiły o zawał serca:
Przy okazji zakupów dostałam w gratisie 3 cebule czosnku ozdobnego (normalnie były po przecenie za 2,10), muszę tylko znaleźć nazwę.
Kelpie mam nadzieję, że znajdę jeszcze co nieco żeby można było Cię zaskoczyć. Ardizja jest piękna, w tym samym czasie są owoce i pąki kwiatowe.
nusia z tymi rodzicami to wielka niewiadoma, bo jak kwitły masowo rok temu to syn bawił się w pszczółkę nie zwracając specjalnie uwagi na to co z czym. Ważne żeby zdobyć nasiona. Teraz pozostaje czekać aż zakwitną. Mam nadzieję na miłe niespodzianki.
Dziś byłam w centrum ogrodniczym pod Bydgoszczą, moja kolekcja wzbogaciła się o cytrynę skierniewicką z pakami (syn zrobił mi spóźniony prezent imieninowy), bardzo się z niej cieszę. Nie jest imponujących rozmiarów, ale te paki są najważniejsze.
A teraz 2 cuda, które omal mnie nie przyprawiły o zawał serca:
Przy okazji zakupów dostałam w gratisie 3 cebule czosnku ozdobnego (normalnie były po przecenie za 2,10), muszę tylko znaleźć nazwę.
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu
- labka1
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Piękne widoki...
Gratuluję Cytrynki..latem zapewne jakiś Pszczółek ja pylnie.i może będzie cytrynka...
Gratuluję Cytrynki..latem zapewne jakiś Pszczółek ja pylnie.i może będzie cytrynka...
- nusia
- 1000p
Ciekawie się zapowiadają sieweczki.
Syn bawił się w pszczółkę
Syn bawił się w pszczółkę
-
- 1000p
Kasiu, na te cytrynki bardzo liczę.
Nusiu syn oficjalnie to nie lubi kwiatów, ale już się boję co będzie jak zakwitną hippeastra. Pewnie znowu zostanie pszczołą.
Tak wygląda część pączków na mojej nowo nabytej (jeszcze nie wykąpanej) cytrynie. :
Dorotko - Doromichu oto tetrastigma od Ciebie, w ciągu ostatniego miesiąca urosła 2 metry :
Tu kwiatek kliwii ( za późno zauważony i trochę za bardzo wciśnięty między liście):
I moja duma i chluba: 3 letni mirt, wyhodowany z nasionka. Pachnie cudnie
Nusiu syn oficjalnie to nie lubi kwiatów, ale już się boję co będzie jak zakwitną hippeastra. Pewnie znowu zostanie pszczołą.
Tak wygląda część pączków na mojej nowo nabytej (jeszcze nie wykąpanej) cytrynie. :
Dorotko - Doromichu oto tetrastigma od Ciebie, w ciągu ostatniego miesiąca urosła 2 metry :
Tu kwiatek kliwii ( za późno zauważony i trochę za bardzo wciśnięty między liście):
I moja duma i chluba: 3 letni mirt, wyhodowany z nasionka. Pachnie cudnie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu