U Ani
- luna1202
- 100p
- Od: 21 mar 2014, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: U Ani
Witaj Mariolu!
No właśnie nie były hartowane i pojawił się problem Zmarniały delikatnie mówiąc i coś mi się wydaje, że nic z nich nie będzie. Ale ja w tym nie brałam udziału, tylko mama sobie sama tak zarządziła no i wyszło jak wyszło.
Ja swoje sadzonki pomidorów trzymam w tunelu i jakoś sobie radzą. Myślę, że niebawem trzeba by je już wsadzić do gruntu.
No właśnie nie były hartowane i pojawił się problem Zmarniały delikatnie mówiąc i coś mi się wydaje, że nic z nich nie będzie. Ale ja w tym nie brałam udziału, tylko mama sobie sama tak zarządziła no i wyszło jak wyszło.
Ja swoje sadzonki pomidorów trzymam w tunelu i jakoś sobie radzą. Myślę, że niebawem trzeba by je już wsadzić do gruntu.
- luna1202
- 100p
Deszczyk pada więc nie da się nic robić na polu, a plany były wielkie... eh...
W takim razie pora co nieco pokazać
Oto hippeastrum (jak zdiagnozowano w innym wątku - bo ja w sumie tak do końca nie wiem co to jest), które już niebawem ukaże piękne kwiaty
storuś, który jak widać troszkę urósł przez 20 dni:
i na koniec jeszcze fikusik benjaminek, którego próbuję ukorzenić i aż się dzisiaj zdziwiłam, że w końcu wypuścił dwa korzonki, bo jakoś tydzień temu patrzyłam i były tylko małe zalążki:
Tak więc bardzo się cieszę, że jakieś małe sukcesy są, bo myślałam, że mam do tego dwie lewe ręce
W takim razie pora co nieco pokazać
Oto hippeastrum (jak zdiagnozowano w innym wątku - bo ja w sumie tak do końca nie wiem co to jest), które już niebawem ukaże piękne kwiaty
storuś, który jak widać troszkę urósł przez 20 dni:
i na koniec jeszcze fikusik benjaminek, którego próbuję ukorzenić i aż się dzisiaj zdziwiłam, że w końcu wypuścił dwa korzonki, bo jakoś tydzień temu patrzyłam i były tylko małe zalążki:
Tak więc bardzo się cieszę, że jakieś małe sukcesy są, bo myślałam, że mam do tego dwie lewe ręce
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czekam na kwiatuszek Hippeastrum. Wygląda, że będzie w ładnym, mocnym kolorze.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- luna1202
- 100p
W sobotę to myślałam, że dostanę zawału! Wchodzę do kuchni, patrzę na hippeastrum, a jemu oklapły kwiatki
Bez zastanowienia chwyciłam za konewkę i podlewam. Po chwili:
pierwsza myśl: "zaraz, ale ja go przecież dzień wcześniej podlewałam"
druga myśl: "o cholera podlewałam go środkiem na ziemiórki, pewnie mu zaszkodził"
trzecia myśl: "u tych kwiatków to chyba normalne, po prostu pąki rozchodzą się na boki i przygotowują do kwitnienia"
W każdym razie już są dwa piękne, czerwone kwiaty:
Co do storczyka to będzie biały, już się nie mogę doczekać, ale niestety to jeszcze trochę potrwa.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i komentarze
Bez zastanowienia chwyciłam za konewkę i podlewam. Po chwili:
pierwsza myśl: "zaraz, ale ja go przecież dzień wcześniej podlewałam"
druga myśl: "o cholera podlewałam go środkiem na ziemiórki, pewnie mu zaszkodził"
trzecia myśl: "u tych kwiatków to chyba normalne, po prostu pąki rozchodzą się na boki i przygotowują do kwitnienia"
W każdym razie już są dwa piękne, czerwone kwiaty:
Co do storczyka to będzie biały, już się nie mogę doczekać, ale niestety to jeszcze trochę potrwa.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i komentarze
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne kwitnienie Wygląda jak sztuczny
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak, jak się spowiedziewałam Hippeastrum zakwitło pięknym czerwonym kolorem
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- luna1202
- 100p
Hippeastrum zakończyło już swój żywot i teraz nie wiem co mam z nim zrobić? Łodyga już trochę zżółkła, czy mam ją obciąć? A liście też poobcinać? Mam jeszcze dwa inne takie kwiatki, ale puszczają tylko same liście i też nie wiem co mam z nimi zrobić Podlewać je cały czas? Znajdzie się dobra duszyczka, która mi pomoże?
Poza tym chciałam jeszcze pokazać co słychać w tunelu:
Ogórki:
Pomidorki mojej mamy (kupne):
Moje pomidorki
Papryka:
I na koniec moje dwa małe paskudniki, które często gęsto pomagają w pracach na polu, np. leżąc w świeżo odkopanej ziemi, usadzając swoje cztery litery na kwiatkach albo łażąc tuż pod nogami bo one oczywiście muszą być w centrum zainteresowania:
Poza tym chciałam jeszcze pokazać co słychać w tunelu:
Ogórki:
Pomidorki mojej mamy (kupne):
Moje pomidorki
Papryka:
I na koniec moje dwa małe paskudniki, które często gęsto pomagają w pracach na polu, np. leżąc w świeżo odkopanej ziemi, usadzając swoje cztery litery na kwiatkach albo łażąc tuż pod nogami bo one oczywiście muszą być w centrum zainteresowania: