Tykwa - warzywo, piękna ozdoba, tysiące zastosowań, cz.2
Re: Tykwa, znakomite warzywo, piękna ozdoba.. tysiące zastosowań
tykwa dipper jest bardzo piękna. Tak to prawda długo wysycha.
tykwa dipper jest bardzo trudno w uprawie. Nie polecam jej początkującym amatorom.
Początkującym polecam kobrę i birdhouse.
tykwa dipper jest bardzo trudno w uprawie. Nie polecam jej początkującym amatorom.
Początkującym polecam kobrę i birdhouse.
Ja mam 4 Cobry, za wcześnie wysiane, więc siedzą w obciętych butelkach po mineralnej, trochę wybiegnięte, no ale szkoda wyrzucić. Resztę wysieję niebawem.
Mam Cobrę i Birdhouse, żadnych innych nie widziałam w sklepach małych i tych większych typu OBI. W zasadzie to chciałam tylko Birdhouse, Cobra mi się nie podobała, ale była tylko ona, więc kupiłam. A potem jeszcze natrafiłam na Birdhouse.
Mam Cobrę i Birdhouse, żadnych innych nie widziałam w sklepach małych i tych większych typu OBI. W zasadzie to chciałam tylko Birdhouse, Cobra mi się nie podobała, ale była tylko ona, więc kupiłam. A potem jeszcze natrafiłam na Birdhouse.
Ja właśnie nigdzie w sklepie "tradycyjnym" u mnie w okolicy nie widziałem tykw, jak już to butelkową która trochę za bardzo wydawała się jednak dynią ozdobną. Birdhouse chyba przyjdzie mi kupić w internecie. Co do dippera to już któraś osoba mówi, że jest trudna w uprawie. Ja nic takiego nie zaobserwowałem, traktowałem jak resztę i nie było problemów. Jedyne co to kształt owoców sprzyja kołysaniu się na wietrze i obijaniu więc stabilizowałem je sznurkami.
Birdhouse kupiłam w OBI
avariel,czyżby już szykujesz się do wysiewu tykw?
Ulka
- avariel
- 50p
- Od: 20 maja 2011, o 22:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Tak jest, dzisiaj właśnie zasiałamugot pisze:avariel,czyżby już szykujesz się do wysiewu tykw?
w marcu tykwy siać, uff, przecież to za wcześnie . w Polsce jesteśmy...
Teraz klimat się zmienia i pod koniec kwietnia i w maju będzie śnieg - tykwy zmarzną.
Teraz klimat się zmienia i pod koniec kwietnia i w maju będzie śnieg - tykwy zmarzną.
Fakt, za wcześnie trochę, ja na połowę kwietnia planuje sadzonki(eksperyment, zazwyczaj sadziłem później z pominięciem etapu sadzonek). Ale z tym śniegiem w maju to jestem ciekaw skąd te informację od górali? Nie ma wiarygodnych modeli pogodowych na 2 miesiące do przodu.
Wiadomości pogodowe mam od tych co się kręcą w kółkach w tych chustkach i śpiewają heja, heja
czy taka pogoda będzie pokaże czas.
Ja chciałbym nasiona dużej tykwy kuli, nie pamiętam jak się nazywa. Tylko takie chcę nasiona bo nie mam taKich tykw.
czy taka pogoda będzie pokaże czas.
Ja chciałbym nasiona dużej tykwy kuli, nie pamiętam jak się nazywa. Tylko takie chcę nasiona bo nie mam taKich tykw.
witam jestem nowy w temacie tykwy(cobra) mam kilka pytań ponieważ chce zasiać na większym areale tykwy(cobra)
czy ktoś podpowie jak najlepiej taką dużą ilośc nasion wychodować czy wysiać w multiplaty czy od razu do gruntu,
po drugie czy zaprawiacie nasionka przed wysiewem i na co zwrócić uwagę i co najważniejsze ppo jakim czasie wysadzić nasiona z multiplatów z góry dziekuje za rady pozdr
czy ktoś podpowie jak najlepiej taką dużą ilośc nasion wychodować czy wysiać w multiplaty czy od razu do gruntu,
po drugie czy zaprawiacie nasionka przed wysiewem i na co zwrócić uwagę i co najważniejsze ppo jakim czasie wysadzić nasiona z multiplatów z góry dziekuje za rady pozdr
-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pryz większej ilości nie ma sensu bawić się z multipaletami dyniowate rosną w oczach wysiejesz a po chwili trzeba będzie przesadzać niepotrzebna praca i stras dla roślinek
dzięki kolego za odpisanie. wiec uważasz że od razu wysiać w grunt orginalne nasiona ?
czy sadzarka do tego będzie dobra czy raczej recznie i na jaką głebokośc wysadzić?
z góry dzięki pozdrr
czy sadzarka do tego będzie dobra czy raczej recznie i na jaką głebokośc wysadzić?
z góry dzięki pozdrr