Micha storczyków Kahim cz. III
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Micha storczyków Kahim cz. III
To dorzucę jszcze:
Moją pięknotę z cud warżką- nowy kwiatek
Widok ogólny za zaczarowany ogród
Żółtaski za kratami
I dwie zaskakujące cambrie które widziałam wczoraj na zakupach...
Moją pięknotę z cud warżką- nowy kwiatek
Widok ogólny za zaczarowany ogród
Żółtaski za kratami
I dwie zaskakujące cambrie które widziałam wczoraj na zakupach...
Nigdy nie zimowałam tego kaktusa i zawsze kwitł, po prostu stoi sobie na parapecie, haha.
Piękny zaczarowany ogród ,
ten ostatni widziany przypomina miltonię sunset.
Piękny zaczarowany ogród ,
ten ostatni widziany przypomina miltonię sunset.
- kahim
To pewnie miał idealną temperaturę zimowania na parapecie
Tak, to chyba miltonia o której piszesz... Kurcze, ładne były, ale jakoś nie czuję, żeby mi było z nimi po drodze... A szkoda, bo kolorki miały hipnotyzujące
Tak, to chyba miltonia o której piszesz... Kurcze, ładne były, ale jakoś nie czuję, żeby mi było z nimi po drodze... A szkoda, bo kolorki miały hipnotyzujące
Kasiu, jaką metodą zwalczałaś wełnowce? Tfu, tfu... tak na przyszłość pytam. W zamian - walczę z innym paskudztwem, fuj.kahim pisze:
Pędzior szaleje i już nie mogę się doczekać kwiatuchów Kupiłam go w hurtowni za 5zł całego oblepionego wełnowcami... Uznałam, że popróbuję na nim metod walki z tymi paskudami No i się udało Po tygodniu miałam ładną i zdrową roślinkę która teraz mam nadzieję pięknie odwdzięczy mi się kwiatuchami
Moja pięknotka też tworzy pąki na odbiciu, dwa co prawda, ale i tak się cieszę. A stary kwiatek nabiera teraz takiej wrzosowej poświaty, niesamowity jest.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- kahim
Wrzosowej? Moje wraz z wiekiem raczej bieleją...
A wełniaków pozbyłam się starą indiańską metodą- wiadro wody i płyn do naczyń- roślinę calusieńką wrzuciłam do płynu i trzymałam w nim jakieś 15-20 minut...
A wełniaków pozbyłam się starą indiańską metodą- wiadro wody i płyn do naczyń- roślinę calusieńką wrzuciłam do płynu i trzymałam w nim jakieś 15-20 minut...
Brutalna metoda, ale ważne że działa.
Kapryśny ten mój kaktus widać, że mu nie pasuje ten sam parapet
Ostatnio ją widziałam w tesko, ale nie wzięłam, bo ona też lubi większą wilgotność (nie aż taką jak miltoniopsisy) i nie chce tracić ślicznotek... No i bardzo ładnie pachniała.
Kapryśny ten mój kaktus widać, że mu nie pasuje ten sam parapet
Ostatnio ją widziałam w tesko, ale nie wzięłam, bo ona też lubi większą wilgotność (nie aż taką jak miltoniopsisy) i nie chce tracić ślicznotek... No i bardzo ładnie pachniała.
Kasia, a stożek wzrostu? Przeżył taką terapie?
Z pozdrowieniami - Janka
- Frodo1
- 500p
- Od: 31 lip 2013, o 09:09
Kasiu melduję posłusznie, że ma pięknego bordowo-fioletowego kwiatuszka na falku od Ciebie Zasuszony pąd odpadł, ale reszta trzyma się dzielnie i pewnie niedługo się rozwinie.
Gdzie napotkałas takie cudne miltonie ?
Gdzie napotkałas takie cudne miltonie ?
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
- kahim
Iwonko, wstawisz fotkę? Może być tutaj, u mnie! Bardzo się cieszę, że wreszcie raczył się otworzyć
Janeczko, przeżył- robiłam to z samego rana , potem wytarłam zakamarki ( wyjęłam ciała futerkowców... ) i pozostawiłam w przewiewnym miejscu do spokojnego odparowania
On kiedyś co prawda miał problem ze stożkiem, ale to przez to, że zapomniałam wylać nadmiar wody z podlewania... I dlatego też myślałam, że nigdy się już kwiatków nie doczekam.
Meiss, ja wąchałam te wszystkie kwiatuchy i żadna nie pachniała
Janeczko, przeżył- robiłam to z samego rana , potem wytarłam zakamarki ( wyjęłam ciała futerkowców... ) i pozostawiłam w przewiewnym miejscu do spokojnego odparowania
On kiedyś co prawda miał problem ze stożkiem, ale to przez to, że zapomniałam wylać nadmiar wody z podlewania... I dlatego też myślałam, że nigdy się już kwiatków nie doczekam.
Meiss, ja wąchałam te wszystkie kwiatuchy i żadna nie pachniała
- Frodo1
- 500p
- Od: 31 lip 2013, o 09:09
Kochana nie mogę tutaj niestety, mogę wysłać na e-mail, tylko muszę postarać się o wyraźniejsze fotki, bo tylko telefon mam do dyspozycji Przepraszam za te błędy w poprzednim wpisie - taka byłam zaaferowana kwiatem, że nie zwróciłam uwagi
I daj znać gdzie i po ile takie miltonie.
I daj znać gdzie i po ile takie miltonie.
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
jeśli ktoś jest zainteresowany taką miltonia to widziałam je w tesco po Dniu Matki, może coś jeszcze zostało Co do wełnowców, też wykorzystałam patent Kasi, czyli cała roślinę wymoczyłam przez kilka minut w wodzie z płynem do naczyń, tyle, że ja jakiejś plagi nie miałam. Raz znalazłam jednego wełnowce a po pewnym czasie znów kolejnego w zakamarku liści, więc zdecydowałam ją całą profilaktycznie wykąpać
- kahim
Kasia, nakrapiane cudeńko kupiłaś Nadziwić się nie mogę, bo wiesz jak ja mam z tymi ciapeczkami. Koniecznie pokaż fotki pozostałych.
Z pozdrowieniami - Janka