Różana wieś
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różana wieś
Ślicznie, ślicznie, ślicznie - a clemki
Ile miała lat ta Roseum jak ją obfociłaś? Pięknie kwitnie.
Pisałaś, że masz róże - ale nie sądziłam, że jest ich tak wiele! Bardzo mi się podobają.
No i ten płoteczek przy wąskiej rabatce - już go kiedyś chwaliłam i zdania nie zmienię, ach
Ile miała lat ta Roseum jak ją obfociłaś? Pięknie kwitnie.
Pisałaś, że masz róże - ale nie sądziłam, że jest ich tak wiele! Bardzo mi się podobają.
No i ten płoteczek przy wąskiej rabatce - już go kiedyś chwaliłam i zdania nie zmienię, ach
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Beatko kalina przyjechała z Sosnowieckiego ogrodu ,w sumie ma jakieś 9-10 lat ,ale co większe gałęzie łamały się podczas dużych wiatrów , kwiaty są dużym obciążeniem dla wcale nie grubych gałęzi ,zdjęcie nie oddaje jednak jej urody , róż mam około 100, i ciągle mi mało
Jedna z moich ulubionych to Chopin , cudowne bialo kremowe olbrzymie pachnące kwiaty ,nadające się na eleganckie bukiety ,zdrowa ,nie przemarza , sama zobacz
Jedna z moich ulubionych to Chopin , cudowne bialo kremowe olbrzymie pachnące kwiaty ,nadające się na eleganckie bukiety ,zdrowa ,nie przemarza , sama zobacz
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Czyli kilka ładnych latek muszę sobie poczekać na taki efekt kaliny
100 róż - no jakoś mi to umknęło, że masz ich aż tyle... Namawiałaś mnie co do róż, pamiętam, ale nie wiedziałam, że z Ciebie taka różana dziewczyna.
Chopina poszukuję od samego początku bo mi się bardzo spodobał z Waszych zdjęć. Fajnie, że podzielasz moją zachciankę i potwierdzasz, że warto ją mieć.
Patrzyłam na zdjęcie Twojego złotlinu - dostałam ostatnio gałązkę, że ma kwitnąć na żółto. Myślę, że jest duże prawdopodobieństwo, że to właśnie kerria. Twoja jest śliczna.
100 róż - no jakoś mi to umknęło, że masz ich aż tyle... Namawiałaś mnie co do róż, pamiętam, ale nie wiedziałam, że z Ciebie taka różana dziewczyna.
Chopina poszukuję od samego początku bo mi się bardzo spodobał z Waszych zdjęć. Fajnie, że podzielasz moją zachciankę i potwierdzasz, że warto ją mieć.
Patrzyłam na zdjęcie Twojego złotlinu - dostałam ostatnio gałązkę, że ma kwitnąć na żółto. Myślę, że jest duże prawdopodobieństwo, że to właśnie kerria. Twoja jest śliczna.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Piękny ogród na wsi I do tego róże i clemki...żyć i cieszyć się tym darem
Chopin i u mnie taki zdrowy,kwiaty ma ogromne i pachnące.
Czym nawozisz róże i jak chronisz je przed szkodnikami?
Pozdrawiam serdecznie
Chopin i u mnie taki zdrowy,kwiaty ma ogromne i pachnące.
Czym nawozisz róże i jak chronisz je przed szkodnikami?
Pozdrawiam serdecznie
- Reniak
Annes dziękuje bardzo , patrząc na ogród cieszę że jestem tu i teraz, kiedy setki czy tysiące ptaszków figluje po trawie i w powietrzu to taka radość człowieka ogarnia
Róże kopczykuje kompostem , i i na wiosnę podsypuje nawozem do róż , w trakcie lata podlewam gnojówką z pokrzyw , a szkodniki staram się na bieżąco zbierać mechanicznie (czyli ręcznie ) grzybobójczo staram się obydwaj chore liście ,w ostateczności topsin , w tym roku robiłam też oprysk na robactwo , ale ten rok jest wyjątkowy , bo pojawiły się wszystkie możliwe szkodniki i choć staram się nie używać chemii, to żadne naturalne nie działały
Pozdrawiam serdecznie
Beatko lata lecą błyskawicznie ,mnie się zdaje że dopiero ze 2 lata, no góra 3 tu jestem , a to ju 6 lat zleciało , tobie też szybko urośnie
Róże kopczykuje kompostem , i i na wiosnę podsypuje nawozem do róż , w trakcie lata podlewam gnojówką z pokrzyw , a szkodniki staram się na bieżąco zbierać mechanicznie (czyli ręcznie ) grzybobójczo staram się obydwaj chore liście ,w ostateczności topsin , w tym roku robiłam też oprysk na robactwo , ale ten rok jest wyjątkowy , bo pojawiły się wszystkie możliwe szkodniki i choć staram się nie używać chemii, to żadne naturalne nie działały
Pozdrawiam serdecznie
Beatko lata lecą błyskawicznie ,mnie się zdaje że dopiero ze 2 lata, no góra 3 tu jestem , a to ju 6 lat zleciało , tobie też szybko urośnie
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Reniu Piękna niebieska ławeczka i pergola
Dereń kousa pięknie zakwitł.Różyczki Caramella, Veichelblau pięknie kwitną
Różyczka Veichelblau pięknie prezentuje się z powojnikiem
Augusta Luiza, Nostalgia piękniutkie.
Różaneczniki ślicznie kwitną. Tawuła Van Houttena pięknie kwieciem obsypana
Kerria japonica " Pleniflora " piękna. Clematis Montana "Freda " śliczne ma kwiatuszki.
Piękne rabatki. Trochę wiosny piękne i śliczne. Marrion śliczna. Clematis yuki -no-yoso'oi piękniutki.
Kalina Roseum pięknie kwitnie. Clematis Susanne pięknie i ślicznie kwitnie.
Różyczka Chopin piękne ma kremowe kwiaty
Dereń kousa pięknie zakwitł.Różyczki Caramella, Veichelblau pięknie kwitną
Różyczka Veichelblau pięknie prezentuje się z powojnikiem
Augusta Luiza, Nostalgia piękniutkie.
Różaneczniki ślicznie kwitną. Tawuła Van Houttena pięknie kwieciem obsypana
Kerria japonica " Pleniflora " piękna. Clematis Montana "Freda " śliczne ma kwiatuszki.
Piękne rabatki. Trochę wiosny piękne i śliczne. Marrion śliczna. Clematis yuki -no-yoso'oi piękniutki.
Kalina Roseum pięknie kwitnie. Clematis Susanne pięknie i ślicznie kwitnie.
Różyczka Chopin piękne ma kremowe kwiaty
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- Reniak
Witam Cię Paulli miło mi że Ci się u mnie podoba , Chopin ma tak wielkie kwiaty że dzisiaj musiałam odciąć jedną gałąź która się nadłamała w czasie deszczu , więc powędrowała do wazonu i teraz pachnie nam przy posiłkach
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Reniu wpadłam z rewizytą i oczom nie wierzę co za piękny ogród róże piękniutkie ,dorodne i zdrowe
Chopin czemu ja go jeszcze nie mam
pozdrawiam
Chopin czemu ja go jeszcze nie mam
pozdrawiam
- bunia79
- 500p
- Od: 25 cze 2012, o 23:27
Ożywiłaś to miejsce Reniu, na pierwszym zdjęciu jest takie smutne, a teraz..
Piękne róże, powojniki, ciekawe niebieskie dodatki, jednym słowem CUDNIE!
Pozdrawiam. Bogusia
Piękne róże, powojniki, ciekawe niebieskie dodatki, jednym słowem CUDNIE!
Pozdrawiam. Bogusia
- Reniak
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witaj masz urocze te Twoje siedlisko i róże pięknie kwitną moje nowe nasadzenia jeszcze w pączkach,a tek kącik z niebieską ławeczką jak obrośnie to będzie bardzo urokliwy już teraz chętnie bym w nim odpoczęła
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- Bogsaf
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Kontakt:
O jejku ja też tak chcę, ale to tylko moje pobożne życzenia
- Reniak
Bunia79Bogusiu miło że mnie odwiedziłaś , to prawda na początku nie było nawet źdźbła trawy, wiele ciężkiej pracy mnie to kosztowało dlatego tym bardziej cieszy gdy komuś się podoba.
Roza 333witam serdecznie ławeczka jak obrośnie to obawiam się czy dam radę usiąść ,powinnam posadzić tam róże bez kolców
A przysiadam chętnie w moim garden roomie
Bogsafżyczenia się spełniają , jestem tego żywym przykładem ,kiedy mówiłam rodzinie i znajomym że moim marzeniem jest drewniany domek na wsi ,i kiedyś będę go miała ,to każdy mówił , no to fajny pomysł , ale mało realny . I co? Mam dom na wsi ,drewniany
Roza 333witam serdecznie ławeczka jak obrośnie to obawiam się czy dam radę usiąść ,powinnam posadzić tam róże bez kolców
A przysiadam chętnie w moim garden roomie
Bogsafżyczenia się spełniają , jestem tego żywym przykładem ,kiedy mówiłam rodzinie i znajomym że moim marzeniem jest drewniany domek na wsi ,i kiedyś będę go miała ,to każdy mówił , no to fajny pomysł , ale mało realny . I co? Mam dom na wsi ,drewniany