Różana wieś

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różana wieś

Post »

Ślicznie, ślicznie, ślicznie - a clemki ;:167
Ile miała lat ta Roseum jak ją obfociłaś? Pięknie kwitnie.
Pisałaś, że masz róże - ale nie sądziłam, że jest ich tak wiele! Bardzo mi się podobają.
No i ten płoteczek przy wąskiej rabatce - już go kiedyś chwaliłam i zdania nie zmienię, ach ;:215
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Beatko kalina przyjechała z Sosnowieckiego ogrodu ,w sumie ma jakieś 9-10 lat ,ale co większe gałęzie łamały się podczas dużych wiatrów , kwiaty są dużym obciążeniem dla wcale nie grubych gałęzi ,zdjęcie nie oddaje jednak jej urody , róż mam około 100, i ciągle mi mało :;230

Jedna z moich ulubionych to Chopin , cudowne bialo kremowe olbrzymie pachnące kwiaty ,nadające się na eleganckie bukiety ,zdrowa ,nie przemarza , sama zobacz
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Czyli kilka ładnych latek muszę sobie poczekać na taki efekt kaliny ;:65

100 róż - no jakoś mi to umknęło, że masz ich aż tyle... Namawiałaś mnie co do róż, pamiętam, ale nie wiedziałam, że z Ciebie taka różana dziewczyna. ;:215
Chopina poszukuję od samego początku bo mi się bardzo spodobał z Waszych zdjęć. Fajnie, że podzielasz moją zachciankę i potwierdzasz, że warto ją mieć.

Patrzyłam na zdjęcie Twojego złotlinu - dostałam ostatnio gałązkę, że ma kwitnąć na żółto. Myślę, że jest duże prawdopodobieństwo, że to właśnie kerria. Twoja jest śliczna.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Piękny ogród na wsi ;:167 I do tego róże i clemki...żyć i cieszyć się tym darem ;:333
Chopin i u mnie taki zdrowy,kwiaty ma ogromne i pachnące.
Czym nawozisz róże i jak chronisz je przed szkodnikami? ;:224

Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes dziękuje bardzo , patrząc na ogród cieszę że jestem tu i teraz, kiedy setki czy tysiące ptaszków figluje po trawie i w powietrzu to taka radość człowieka ogarnia ;:170 :D

Róże kopczykuje kompostem , i i na wiosnę podsypuje nawozem do róż , w trakcie lata podlewam gnojówką z pokrzyw , a szkodniki staram się na bieżąco zbierać mechanicznie (czyli ręcznie ) ;:163 grzybobójczo staram się obydwaj chore liście ,w ostateczności topsin , w tym roku robiłam też oprysk na robactwo , ale ten rok jest wyjątkowy , bo pojawiły się wszystkie możliwe szkodniki i choć staram się nie używać chemii, to żadne naturalne nie działały :shock:
Pozdrawiam serdecznie

Beatko lata lecą błyskawicznie ,mnie się zdaje że dopiero ze 2 lata, no góra 3 tu jestem , a to ju 6 lat zleciało , ;:202 tobie też szybko urośnie
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Reniu :wit Piękna niebieska ławeczka i pergola
Dereń kousa pięknie zakwitł.Różyczki Caramella, Veichelblau pięknie kwitną :D
Różyczka Veichelblau pięknie prezentuje się z powojnikiem ;:333
Augusta Luiza, Nostalgia piękniutkie.
Różaneczniki ślicznie kwitną. Tawuła Van Houttena pięknie kwieciem obsypana :wink:
Kerria japonica " Pleniflora " piękna. Clematis Montana "Freda " śliczne ma kwiatuszki. :)
Piękne rabatki. Trochę wiosny piękne i śliczne. Marrion śliczna. Clematis yuki -no-yoso'oi piękniutki.
Kalina Roseum pięknie kwitnie. Clematis Susanne pięknie i ślicznie kwitnie.
Różyczka Chopin piękne ma kremowe kwiaty ;:173
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię Paulli miło mi że Ci się u mnie podoba , Chopin ma tak wielkie kwiaty że dzisiaj musiałam odciąć jedną gałąź która się nadłamała w czasie deszczu , więc powędrowała do wazonu i teraz pachnie nam przy posiłkach :D
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Reniu :wit wpadłam z rewizytą i oczom nie wierzę co za piękny ogród ;:oj róże piękniutkie ,dorodne i zdrowe ;:303
Chopin ;:167 czemu ja go jeszcze nie mam ;:223
pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Ożywiłaś to miejsce Reniu, na pierwszym zdjęciu jest takie smutne, a teraz.. ;:138
Piękne róże, powojniki, ciekawe niebieskie dodatki, jednym słowem CUDNIE!

Pozdrawiam. Bogusia
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko dziękuje ci za odwiedziny i pochwały ,Chopina kup koniecznie mam 3 to prawdziwe królowe , wyprostowane ,dostojne , wyniosłe,rosną i w słońcu i w cieniu .
Pozdrawiam :D

Obrazek
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witaj masz urocze te Twoje siedlisko i róże pięknie kwitną moje nowe nasadzenia jeszcze w pączkach,a tek kącik z niebieską ławeczką jak obrośnie to będzie bardzo urokliwy już teraz chętnie bym w nim odpoczęła :wit
Awatar użytkownika
Bogsaf
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 13:40
Kontakt:

Post »

O jejku ;:oj ja też tak chcę, ale to tylko moje pobożne życzenia :wink:
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bunia79Bogusiu miło że mnie odwiedziłaś , to prawda na początku nie było nawet źdźbła trawy, wiele ciężkiej pracy mnie to kosztowało dlatego tym bardziej cieszy gdy komuś się podoba. :D

Roza 333witam serdecznie ławeczka jak obrośnie to obawiam się czy dam radę usiąść ,powinnam posadzić tam róże bez kolców :;230
A przysiadam chętnie w moim garden roomie :D ;:304
Obrazek
Obrazek

Bogsafżyczenia się spełniają , jestem tego żywym przykładem :D ,kiedy mówiłam rodzinie i znajomym że moim marzeniem jest drewniany domek na wsi ,i kiedyś będę go miała ,to każdy mówił , no to fajny pomysł , ale mało realny . I co? Mam dom na wsi ,drewniany :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”