Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
Marysiu Ty to masz pamięć mnie te siewki prawie wszystkie padły/ zgniły/ dlatego cieszę się, że podarowane kwitną. Podobaja mi się te różowe mięsiste z falbankami. Kogucika dokarmiaj aby miał siły żonami " rządzić" czy jak to delikatnie nazwać
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Asiu z radością Cię witam i ja cały czas marzyłam o takim patronie, a mam GO też dzięki FO tzn dzięki Justyce Klarysie
Ewciu ale jeszcze go nie mam , ale jak będzie to myślę, że kury wiedzą o co chodzi
Spotkałam kiedyś Tadeo u Emila (to są zakręceni faceci na punkcie liliowców ) i mówiłam mu, że mam jego siewkę, ale on tego produkuje na pęczki
Coś jeszcze dorzucę
Moje pelargonie!
Moje śliczne maluszki - bodziszki!
Bardzo oryginalna róża
mam też jakąś cynię, bo w większości ogryzione przez ślimaki i nie wiem czy coś z nich będzie
i niczym nie podlewana hortensja jest niebieska sama z siebie
Ewciu ale jeszcze go nie mam , ale jak będzie to myślę, że kury wiedzą o co chodzi
Spotkałam kiedyś Tadeo u Emila (to są zakręceni faceci na punkcie liliowców ) i mówiłam mu, że mam jego siewkę, ale on tego produkuje na pęczki
Coś jeszcze dorzucę
Moje pelargonie!
Moje śliczne maluszki - bodziszki!
Bardzo oryginalna róża
mam też jakąś cynię, bo w większości ogryzione przez ślimaki i nie wiem czy coś z nich będzie
i niczym nie podlewana hortensja jest niebieska sama z siebie
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marysiu mam nadzieję że w swojej kolekcji nie masz tego bodziszka, a jak masz to będziesz miała dwa, bo właśnie tego mam dla Ciebie, dla siebie też oczywiście jako pamiąteczkę z Lata Kwiatów na które nie mogłaś do mnie przyjechać
http://www.fuchsia.be/de/product-detail ... gra-double
http://www.fuchsia.be/de/product-detail ... gra-double
- Maska
- Kontakt:
Iwonko nie mam jaki cudny Może uda mi się za rok, chociaż rok temu planowałam w tym roku i co....i nic ale planować trzeba. Bardzo dziękuję że o mnie pamiętałaś
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
o tak Fresia- kolor soczysty żółty, w sumie dobrze że nie było wyładować i innych gwałtownych zjawisk, a zdjęcia zaraz polecę na wyspę odpocząć to obejrzę
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marysiu, jakże bym mogła zapomnieć jak tylko odrobinę spadnie temperatura to wyślę, bo szkoda by go było gdyby padł w drodze. Cieszę się że nie masz jeszcze takiego
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu nie było mnie cały dzień a tu proszę ....,jestem dopiero na trzeciej stronie
Ale to nic ,Marysiu widziałam u Ciebie piękne ostróżki .róże śliczne a jaka piękna hortensja ogrodowa
Dobrej nocki
Ale to nic ,Marysiu widziałam u Ciebie piękne ostróżki .róże śliczne a jaka piękna hortensja ogrodowa
Dobrej nocki
Pozdrawiam Alicja
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Marysiu, zawitałam i ja w kolejnej części wiejskiego .
Bardzo mi się podoba to, że tworzysz go dla siebie .
Zaskakujesz wieloma nieznanymi i roślinami.
Pelargonie oszałamiające, jeszcze takich nie widziałam .
Mam też pytania. Czy to na pewno Ascot? Mam wątpliwości co do koloru i budowy kwiatu .
No i ostatni bodziszek. Cóż on za jeden?
zielonajagoda pokazała Geranium pratense 'Double Jewel'.
Piękny i świetnie rośnie. Czasami łapie mączniaka liści. Tworzy duże, zwarte i sztywne kępy.
Bardzo mi się podoba to, że tworzysz go dla siebie .
Zaskakujesz wieloma nieznanymi i roślinami.
Pelargonie oszałamiające, jeszcze takich nie widziałam .
Mam też pytania. Czy to na pewno Ascot? Mam wątpliwości co do koloru i budowy kwiatu .
No i ostatni bodziszek. Cóż on za jeden?
zielonajagoda pokazała Geranium pratense 'Double Jewel'.
Piękny i świetnie rośnie. Czasami łapie mączniaka liści. Tworzy duże, zwarte i sztywne kępy.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
Marysiu, jak na razie to tam mnóstwo miejsca to może daj te patyczki wszystkich żółtych, a co tam popróbujemy
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Witaj Marysiu ,zaglądam,podziwiam i dzięki twojemu wątkowi mogę zacząć nazywać swoje różyczki mogę nie pogniewasz się.
Dziś nazwałam pierwsze trzy nie jestem pewna ale myślę ,że mam róże Chopin,New Dawn i chyba Bonica. Zaraziłam się chyba różyczką na forum. Masz piękny ogród mój nigdy taki nie będzie,ale tak trzymaj,bo ogród jest często ucieczką od kłopotów
Dziś nazwałam pierwsze trzy nie jestem pewna ale myślę ,że mam róże Chopin,New Dawn i chyba Bonica. Zaraziłam się chyba różyczką na forum. Masz piękny ogród mój nigdy taki nie będzie,ale tak trzymaj,bo ogród jest często ucieczką od kłopotów
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
Gratuluję kolejnej części Marysiu, będę podpatrywać oczywiście .
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Marysiu...
Nie byłam u Ciebie praktycznie w ogóle w ostatniej odsłonie Twojego ogrodu, może uda mi się nadrobić w tej...
Cudowne Róże... Moje zakupione wiosną, zakwitły wszystkie, jestem z nich zadowolona, ale będę musiała wszystkie przesadzić...
Ogród masz wyjątkowy, przeglądam fotki jak tylko znajdę chwilę czasu...
Serdeczności zostawiam...
I co tam mam szykować dla Ciebie musisz napisać, bo czas do sadzenia jest dobry...
Nie byłam u Ciebie praktycznie w ogóle w ostatniej odsłonie Twojego ogrodu, może uda mi się nadrobić w tej...
Cudowne Róże... Moje zakupione wiosną, zakwitły wszystkie, jestem z nich zadowolona, ale będę musiała wszystkie przesadzić...
Ogród masz wyjątkowy, przeglądam fotki jak tylko znajdę chwilę czasu...
Serdeczności zostawiam...
I co tam mam szykować dla Ciebie musisz napisać, bo czas do sadzenia jest dobry...
- Maska
- Kontakt:
Dorotko dostaliśmy kiedyś w kość czerwcowym gradem i widać na jakiś czas nas oszczędzą
Iwonko tak oczywiście, ja też mam Misi wysłać rośliny i przez te upały miałam obawy, ale może to już koniec? zobaczymy
Alu jesteś i to najważniejsze a jak jeszcze znalazłaś coś co się podoba to przyjemność dla mnie. Śpij dobrze
Justynko bardzo mnie Twoja wizyta cieszy, bo Rozczochrany też jest tworzony przez właścicieli ogrodu podług ich upodobań i możliwości
Pelargonia białoróżowa delikatna to prawie moja wizytówka i chętnie podzielę się nią z Tobą, bo rośnie już w wielu domach przyjaciół Królika
Ascot to nabytek z dobrej firmy i kupiona z nazwą więc chyba tak (Strl) To są jej pierwsze kwiaty więc dałabym jej trochę czasu
Bodziszki wszystkie to prezenty bezimienne a ostatni rośnie trochę w złym miejscu i muszę dociec gdzie ma początek czyli korzenie. Jeżeli masz na niego ochotę to sprawdzę czy da się podzielić. Kwitnie dopiero teraz i rok temu też kwitł jako ostatni.
Dziękuję za nazwanie kiedyś mojego bodziszka
Beatko jak bylica przeżyje to poślę razem, na razie nie padła
Julciu ale oczywiście, że się nie gniewam przecież to dla mnie zaszczyt, że mogę być pomocna i że mogę Cię gościć w moim Wiejskim ogrodzie
Nigdy nie mów o swoim ogrodzie w ten sposób, to Twój piękny ogród! miejsce w którym jesteś szczęśliwa i pamiętaj że rośliny to słyszą Skoro jest to Twoja pasja to będzie się zmieniał i piękniał!
Elu bardzo serdecznie zapraszam do mojego ogrodu i będzie mi miło jak coś Ci się spodoba i podpatrzysz
Witaj Dorotko
Zapraszam oczywiście, a wiosnę na pewno będziemy powtarzać w zimie . Szkoda że musisz róże przesadzać, bo jednak najładniej rosną po dwóch, a nawet trzech latach. Ale jak trzeba Z wysyłkami może lepiej się wstrzymaj, bo nie mam na razie miejsca przygotowanego, a w poczekalni mnóstwo nie posadzonych (nawet od Ciebie). Teraz buduję kurnik, kompostownik i ostatnio wzięło mnie na mnożenie niektórych moich roślin. Kończymy budowę kurnika i wtedy zacznie się powiększanie stadka
Pozdrawiam!
Iwonko tak oczywiście, ja też mam Misi wysłać rośliny i przez te upały miałam obawy, ale może to już koniec? zobaczymy
Alu jesteś i to najważniejsze a jak jeszcze znalazłaś coś co się podoba to przyjemność dla mnie. Śpij dobrze
Justynko bardzo mnie Twoja wizyta cieszy, bo Rozczochrany też jest tworzony przez właścicieli ogrodu podług ich upodobań i możliwości
Pelargonia białoróżowa delikatna to prawie moja wizytówka i chętnie podzielę się nią z Tobą, bo rośnie już w wielu domach przyjaciół Królika
Ascot to nabytek z dobrej firmy i kupiona z nazwą więc chyba tak (Strl) To są jej pierwsze kwiaty więc dałabym jej trochę czasu
Bodziszki wszystkie to prezenty bezimienne a ostatni rośnie trochę w złym miejscu i muszę dociec gdzie ma początek czyli korzenie. Jeżeli masz na niego ochotę to sprawdzę czy da się podzielić. Kwitnie dopiero teraz i rok temu też kwitł jako ostatni.
Dziękuję za nazwanie kiedyś mojego bodziszka
Beatko jak bylica przeżyje to poślę razem, na razie nie padła
Julciu ale oczywiście, że się nie gniewam przecież to dla mnie zaszczyt, że mogę być pomocna i że mogę Cię gościć w moim Wiejskim ogrodzie
Nigdy nie mów o swoim ogrodzie w ten sposób, to Twój piękny ogród! miejsce w którym jesteś szczęśliwa i pamiętaj że rośliny to słyszą Skoro jest to Twoja pasja to będzie się zmieniał i piękniał!
Elu bardzo serdecznie zapraszam do mojego ogrodu i będzie mi miło jak coś Ci się spodoba i podpatrzysz
Witaj Dorotko
Zapraszam oczywiście, a wiosnę na pewno będziemy powtarzać w zimie . Szkoda że musisz róże przesadzać, bo jednak najładniej rosną po dwóch, a nawet trzech latach. Ale jak trzeba Z wysyłkami może lepiej się wstrzymaj, bo nie mam na razie miejsca przygotowanego, a w poczekalni mnóstwo nie posadzonych (nawet od Ciebie). Teraz buduję kurnik, kompostownik i ostatnio wzięło mnie na mnożenie niektórych moich roślin. Kończymy budowę kurnika i wtedy zacznie się powiększanie stadka
Pozdrawiam!