Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Post »

Marysiu Ty to masz pamięć :) mnie te siewki prawie wszystkie padły/ zgniły/ dlatego cieszę się, że podarowane kwitną. Podobaja mi się te różowe mięsiste z falbankami. Kogucika dokarmiaj aby miał siły żonami " rządzić" czy jak to delikatnie nazwać Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Asiu z radością Cię witam ;:168 i ja cały czas marzyłam o takim patronie, a mam GO też dzięki FO tzn dzięki Justyce Klarysie ;:215

Ewciu ale jeszcze go nie mam :? , ale jak będzie to myślę, że kury wiedzą o co chodzi :wink: ;:306
Spotkałam kiedyś Tadeo u Emila (to są zakręceni faceci na punkcie liliowców ;:215 ) i mówiłam mu, że mam jego siewkę, ale on tego produkuje na pęczki :;230

Coś jeszcze dorzucę :lol:
Moje pelargonie!
Obrazek Obrazek

Moje śliczne maluszki - bodziszki!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Bardzo oryginalna róża

Obrazek

mam też jakąś cynię, bo w większości ogryzione przez ślimaki i nie wiem czy coś z nich będzie :?

Obrazek

i niczym nie podlewana hortensja jest niebieska sama z siebie :?

Obrazek
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu mam nadzieję że w swojej kolekcji nie masz tego bodziszka, a jak masz to będziesz miała dwa, bo właśnie tego mam dla Ciebie, dla siebie też oczywiście :D jako pamiąteczkę z Lata Kwiatów na które nie mogłaś do mnie przyjechać :(
http://www.fuchsia.be/de/product-detail ... gra-double
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko nie mam ;:185 jaki cudny ;:196 Może uda mi się za rok, chociaż rok temu planowałam w tym roku i co....i nic :? ale planować trzeba. Bardzo dziękuję że o mnie pamiętałaś ;:4
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

o tak Fresia- kolor soczysty żółty, w sumie dobrze że nie było wyładować i innych gwałtownych zjawisk, a zdjęcia zaraz polecę na wyspę odpocząć to obejrzę
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu, jakże bym mogła zapomnieć :D jak tylko odrobinę spadnie temperatura to wyślę, bo szkoda by go było gdyby padł w drodze. Cieszę się że nie masz jeszcze takiego :heja
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu nie było mnie cały dzień a tu proszę ....,jestem dopiero na trzeciej stronie :(
Ale to nic ,Marysiu widziałam u Ciebie piękne ostróżki .róże śliczne a jaka piękna hortensja ogrodowa
Dobrej nocki ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Marysiu, zawitałam i ja w kolejnej części wiejskiego .
Bardzo mi się podoba to, że tworzysz go dla siebie ;:196.
Zaskakujesz wieloma nieznanymi i roślinami.
Pelargonie oszałamiające, jeszcze takich nie widziałam ;:oj .
Mam też pytania. Czy to na pewno Ascot? Mam wątpliwości co do koloru i budowy kwiatu ;:218 .
No i ostatni bodziszek. Cóż on za jeden?
zielonajagoda pokazała Geranium pratense 'Double Jewel'.
Piękny i świetnie rośnie. Czasami łapie mączniaka liści. Tworzy duże, zwarte i sztywne kępy.
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Marysiu, jak na razie to tam mnóstwo miejsca :) to może daj te patyczki wszystkich żółtych, a co tam popróbujemy :)
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Witaj Marysiu ,zaglądam,podziwiam i dzięki twojemu wątkowi mogę zacząć nazywać swoje różyczki :oops: mogę :?: nie pogniewasz się.
Dziś nazwałam pierwsze trzy nie jestem pewna ale myślę ,że mam róże Chopin,New Dawn i chyba Bonica. Zaraziłam się chyba różyczką na forum. ;:173 Masz piękny ogród mój nigdy taki nie będzie,ale tak trzymaj,bo ogród jest często ucieczką od kłopotów ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Gratuluję kolejnej części Marysiu, będę podpatrywać oczywiście ;:138.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Marysiu... ;:196
Nie byłam u Ciebie praktycznie w ogóle w ostatniej odsłonie Twojego ogrodu, może uda mi się nadrobić w tej...
Cudowne Róże... ;:138 Moje zakupione wiosną, zakwitły wszystkie, jestem z nich zadowolona, ale będę musiała wszystkie przesadzić...
Ogród masz wyjątkowy, przeglądam fotki jak tylko znajdę chwilę czasu... ;:180
Serdeczności zostawiam... ;:168
I co tam mam szykować dla Ciebie musisz napisać, bo czas do sadzenia jest dobry... :D
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko dostaliśmy kiedyś w kość czerwcowym gradem i widać na jakiś czas nas oszczędzą :oops:
Iwonko tak oczywiście, ja też mam Misi wysłać rośliny i przez te upały miałam obawy, ale może to już koniec? zobaczymy :D
Alu jesteś i to najważniejsze ;:168 a jak jeszcze znalazłaś coś co się podoba to przyjemność dla mnie. Śpij dobrze ;:196
Justynko bardzo mnie Twoja wizyta cieszy, bo Rozczochrany też jest tworzony przez właścicieli ogrodu podług ich upodobań i możliwości ;:333
Pelargonia białoróżowa delikatna to prawie moja wizytówka i chętnie podzielę się nią z Tobą, bo rośnie już w wielu domach przyjaciół Królika ;:306
Ascot to nabytek z dobrej firmy i kupiona z nazwą więc chyba tak (Strl) To są jej pierwsze kwiaty więc dałabym jej trochę czasu ;:173
Bodziszki wszystkie to prezenty bezimienne ;:219 a ostatni rośnie trochę w złym miejscu i muszę dociec gdzie ma początek czyli korzenie. Jeżeli masz na niego ochotę to sprawdzę czy da się podzielić. Kwitnie dopiero teraz i rok temu też kwitł jako ostatni.
Dziękuję za nazwanie kiedyś mojego bodziszka ;:196
Beatko jak bylica przeżyje to poślę razem, na razie nie padła ;:306
Julciu ale oczywiście, że się nie gniewam ;:185 przecież to dla mnie zaszczyt, że mogę być pomocna i że mogę Cię gościć ;:168 w moim Wiejskim ogrodzie ;:180
Nigdy nie mów o swoim ogrodzie w ten sposób, to Twój piękny ogród! miejsce w którym jesteś szczęśliwa i pamiętaj że rośliny to słyszą :!: Skoro jest to Twoja pasja to będzie się zmieniał i piękniał!
Elu bardzo serdecznie zapraszam ;:168 do mojego ogrodu i będzie mi miło jak coś Ci się spodoba i podpatrzysz :lol:
Witaj Dorotko ;:168
Zapraszam oczywiście, a wiosnę na pewno będziemy powtarzać w zimie . Szkoda że musisz róże przesadzać, bo jednak najładniej rosną po dwóch, a nawet trzech latach. Ale jak trzeba :wink: :?: Z wysyłkami może lepiej się wstrzymaj, bo nie mam na razie miejsca przygotowanego, a w poczekalni mnóstwo nie posadzonych (nawet od Ciebie). Teraz buduję kurnik, kompostownik i ostatnio wzięło mnie na mnożenie niektórych moich roślin. Kończymy budowę kurnika i wtedy zacznie się powiększanie stadka :wink:
Pozdrawiam!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”