Tu jestem szczęśliwa.
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tu jestem szczęśliwa.
Właśnie miałam prosić o zimową odsłonę, skoro było już lato, wiosna, jesień
A tu już fotka z białym puchem wstawiona
Pytałam o helitrop bo zamierzam kupić sadzonkę, ale widzę, że ślicznie się prezentuje jak jest go więcej.
Pomyślę nad nasionami, pomyślę...
Na razie muszę mieć więcej jednorocznych bo jest jeszcze wiele prac wokół domu, więc o docelowych obsadzeniach na większości działki nie ma na razie mowy.
Ale na pewno będę dążyła tak jak Ty teraz masz, że głównie krzewy, byliny...
A tu już fotka z białym puchem wstawiona
Pytałam o helitrop bo zamierzam kupić sadzonkę, ale widzę, że ślicznie się prezentuje jak jest go więcej.
Pomyślę nad nasionami, pomyślę...
Na razie muszę mieć więcej jednorocznych bo jest jeszcze wiele prac wokół domu, więc o docelowych obsadzeniach na większości działki nie ma na razie mowy.
Ale na pewno będę dążyła tak jak Ty teraz masz, że głównie krzewy, byliny...
- wisia7
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Trzy lata temu "zachorowałam" na dalie , w momencie sadzenia karpy były małe, jesienią podczas wykopywania, przywoziłam do piwnicy już taczkami , a ponieważ piwnicę mam ciasną i niewygodnie się do niej wchodzi, już było mi ciężko je powkładać. Wiosną wyjąć to był koszmar. Dałam po kawałku sąsiadkom ,resztę wsadziłam. Jesienią wykopałam i wszystkie wydałam, przecież ogród to ma być przyjemnością, a nie karą za grzechy. Heliotropy sadzone właśnie w grupie dają ten niesamowity zapach.
- wisia7
-
- 200p
- Od: 19 mar 2013, o 16:19
Apetycznie wygląda i podziwiam pomysłowość.
- wisia7
Bietka1964 , dziękuję bardzo za odwiedziny w moim ogrodzie ,wędziłam jeszcze karczek , polędwicę i boczki, ja jestem taki samouk.
Żeby było apetyczniej, dodam szczypiorek i ekologiczne pomidory ,chlebek pieczony w maszynie ( niestety z kupionej mąki, nie uprawiam zboża).
Jeszcze świeża woda z własnej studni i jestem "samowystarczalna".
Mam jeszcze na działce, trawkę żubrówkę( niestety nie mam zdjęcia) , ale dodatku do niej nie robię.
Żeby było apetyczniej, dodam szczypiorek i ekologiczne pomidory ,chlebek pieczony w maszynie ( niestety z kupionej mąki, nie uprawiam zboża).
Jeszcze świeża woda z własnej studni i jestem "samowystarczalna".
Mam jeszcze na działce, trawkę żubrówkę( niestety nie mam zdjęcia) , ale dodatku do niej nie robię.
Ożesz Ty dałaś po oczętach tymi liliami i kwiatuchami, a o szklarni to nawet nie wspomnę podoba mi się, że żyjecie w zgodzie z sąsiadami a znalazłam Cię w szyciowym wątku, że niby szyć nie potrafisz, ale wędzarnie zbudować to umiesz
- wisia7
Bogumilka , serdecznie Cię u mnie witam , jest mi bardzo miło. Wędzarnię zbudował mi właśnie sąsiad , z materiałów z recyklingu , szamotka z pieca akumulacyjnego , cegły z pieca kaflowego i tak jak pisałam bęben z pralki automatycznej ,ale wędzi się super.
- wisia7
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam , nie mam swojego wątku, ale jestem taką samą maniaczką lilii jak Ty i nie tylko lilii(kalie,hortensje).Uwielbiam oglądać swoje kwiaty i kwiaty w ogrodach z forum. Wisiu masz cudownie i kolorystycznie i ilościowo. Pokazujesz same cudowności, a lilii jest mi ciągle mało chociaż mam bardzo dużo odmian jak Ty, zostaję w Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam Ela
Pozdrawiam Ela
Pozdrawiam Ela