Ogrodowe zmagania są moją terapią antystresową

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodowe zmagania są moją terapią antystresową

Post »

Muszę się w końcu wpisać, bo mi wątek ucieknie.
Widzę, że z pomidorami zaszalałaś. ;:oj Masz pomidorowy lasek. ;:333
Moje jeszcze w torebkach. ;:224
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu :wit .Będzie mi miło jak czasem odwiedzisz mnie i drapniesz słówko :wink: .

Alinko, taka zaplątana jestem ostatnio ze niewiele brakowało, a przegapiłabym kwitnienie i nie zrobiła fotki ;:131 .To właściwie ostatnie tchnienie ;:224

Dorotko, komu jak komu ale Tobie to nic nie ucieknie :wink: .Bardzo mi miło mieć Ciebie przy sobie również w tej części ;:196

Chciałam się dziś podzielić z Wami radosną informacją!Podjęlam wreszcie decyzję i posadziłam dziś maliny :tan Od jesieni ni emogłam się zdecydować co do miejsca i wreszcie dziś się namyśliłam.Dla mnie to bardzo ważne, bowiem jutro wykopię te które rosły na glinianej części mojego nowego ogródka.Takie krok milowy dla mnie :lol: .Ale wiało... teraz bez naleweczki lipowej się nie da ;:224

Wczoraj widziałam się też z Krzyśkiem z Lili Wodnych.Dobrze ze miałam aparat to zrobiłam kilka zdjęć roślinkom.Miał też żurawki.Wydaje mi się że wyglądają całkiem przyzwoicie.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Zaciekawiły mnie tez iglaczki :D
Obrazek Obrazek
Ten niesamowicie wdzięczny do foto:
Obrazek
I jeszcze maluszki
Obrazek Obrazek Obrazek

No to pokazałam co widziałam.Ja tez maluszka przywiozłam, ale się na sesję jeszcze nie załapał :;230
Podczas gdy ja robiłam zdjęcia mój M zakupił jeszcze 2 jagody kamczackie.One mają już takie spore pąki, więc zastanawiam się czy można je posadzić do gruntu?Czy mrozki mogą je zmarnować?
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

I Ania już szaleje... jak rybka w wodzie ;:306 Ciekawa jestem co takiego kupiłaś, więc czekam na foto ;:65
Z tymi pączkami to taki ryzyk fizyk. Jeśli w pączkach nie widać jeszcze nic zielonego to ja bym wsadziła do gruntu ale może więksi znawcy niech się wypowiedzą ;:333 Hej Hej ;:3
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu, ja tam się boję jechać do ogrodniczego, bo tam wszystko kusi .....a fundusze marniutkie ;:223
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Tylko maluszka :shock:
Ja tam mam co rok wydatek rzędu 50 zł na żurawki,bo ładne-w końcu dojdzie do tego,że te same będę kupować :lol:
A wsadza się niby jak mrozu nie ma.
A pączki jak mają zmarznąć,to zmarzną raczej i w gruncie,i w doniczce.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinko, ja grzeczniutka jestem :D jeszcze ;:170 .WQ tym roku mam troszkę inne plany.Nigdy nie wiem jaką sumę będę mogla przeznaczyć w ciągu sezonu na rośliny więc w tym roku pomyślałam ze właśnie zamiast drobnicy bylinowej może pora kupiś jakieś iglaki które dadzą ładne tło i wygląd również zimą.Do tej pory w tym malutkim ogródeczku nie spieszyłam się z sadzeniem igliwia jakoś.Teraz pora zmienić plany .

Małgosiu, to tak jak u nas w większości.Pieniadze jak woda przez palce uciekają. Czasem coś się kupi, ale na ogół to jednak mam inne ważniejsze wydatki.Teraz znowu moja rodzina jest "pociągająca". Tym razem mnie również cos bierze, więc znowu trzeba się liczyć z wydatkiem...

Tulap, ja w zasadzie to tylko w żurawkach uzupełniam braki.W ubiegłum roku z Lili Wodnych, ze szkółki przywiozłam 70 Żurawek, kilka floksów, trawy, pięknie pachnącą kalinę i kilka innych drobiazgów.Jak można to się szaleją, a jak trzeba to się pasa ściska :;230 To dopiero początek sezonu i kto wie co ja jeszcze wymyślę ;:170

Udało mi się dostać kontakt do Pana który sprzedał tą jagode.Spokojnie kazał ją sadzic.Zimowała na dworze i jest zachartowana.Pączki ma takie
Obrazek
Kolejny pracowity dzień za mną.Maliny wykopane z ogrodu i posadzone w nowym miejscu :tan .Choć to tylko kilka krzaczków, ale jestem tak zadowolona jakbym hektar posadziła :;230 .Znowu zmarzłam bo wiało mocno i zimno, ale i słonko było więc wit D mnie wzmocniła.
Znalazły się tez krokusy które myśałam ze wyginęły.Jakoś te fioletowe późnej wychodzą...

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Maluszek którego przywiozłam to pinus parviflora Fukai.Wygląda mniej więcej tak:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jeszcze takie kwiatki znalazłam
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Powoli z zimowego snu zaczynają się budzić żurawki Obrazek Obrazek Obrazek
Więcej żurawkowych kolorów z mojego ogródeczka będzie można ogladac tu
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Aneczko! Bardzo dobry pomysł z iglakami! ;:333 Ja nie mam ich dużo na rabatach, ale w kilku miejscach, w których rosną są naprawdę już spore jak wiesz. W zeszłym roku dokupiłam kilka mniejszych sztuk na jesiennej wyprzedaży, a i w tym H obdarował mnie kilkoma na dzień kobiet. Wszystko to maleństwa, ale co tam.
Do Twojego ogrodu przyda się też kilka krzaków liściastych, których u mnie również było mało, ale nadrobiłam tej wiosny... ;:170
Z liściastymi troszkę prościej, bo można sporo pozyskać z patyczków. Właśnie sama ukorzeniam hortensje bukietowe, czarny bez i pęcherznicę.
Będę przycinała dość mocno bukszpany i mogę się podzielić co ciekawszymi ,,ścinkami" ;:306 do ukorzenienia.
Krokusy przepiękne, a i oba leszczynowe zdjęcia fajne. Dobrze, że oglądałam program w sobotę, to wiem jak pomóc leszczynie w owocowaniu, choć moje (a zwłaszcza ta czerwona) nie mają dużo kwiatów żeńskich.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja leszczynka ma raptem 2 żeńskie kwiatuszki.Dzięki temu samemu programowi który oglądałś Ty zwróciłam uwagę na te małe czerwone wypustki.W żuciu nie zauważyłabym takiego maleństwa :lol: .
Iglaczek mam malutki i to jest taka miniaturka.Podobno po 10 latach dorasta do 1,50m.Ciekawsze scinki chętnie przygarnę, tym bardziej ze z tamtych kawałków połowa mi się przyjęła, a chciałabym bukszpanu troszkę mieć i to niekoniecznie jako duże okazy, ale właśnie takie do cięcia.Ten mały niebieski świerk też udało mi się ukorzenić i mam chyba ze 3 sadzoneczki :tan , więc na początek już coś mam ;:333 Teraz skupiam się mimo wszystko na porządkach.Przynajmniej miałam taki plan.Ale nie wykluczone ze te plany zmienię, bo dziś już jestem tak bardzo pociągają ca ze ;:199 .Dopadło i mnie....
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Co ty za kwiatki masz :lol: ;:oj
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Aneczko !!
Mało jestem...ale się wpisuję, co by Cię nie zgubić.. ;:196
Piękniste roślinki..wiosna aż kipi u Ciebie w ogrodzie....niedługo będzie zielono i kolorowo...wspaniale rozpoczęty watek!!! ;:168 ;:167
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Aniu te fioletowe krokusy to "cudo". Trudno taki kolor uchwycić a Tobie się udało ;:oj majstersztyk ;:63 życzę ;:3
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, śliczna wiosna u Ciebie, widzę, że krokusiki jednak zakwitły, fajnego maluszka kupiłaś ;:108, wspominałaś ostatnio w moim wątku o ukorzenianiu róż nadzianych na kartofel, napisz coś więcej proszę, chętnie bym spróbowała ;:108
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Aniu, piękne krokusy, co roku obiecuję sobie że kupię ale jak już jestem w ogrodniczym wybieram tulipany :D
Nasza rodzinka dopiero co się wykurowała...
zdrówka :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”