W moim ogródku cz. 3
- Malinka38757
- 50p
- Od: 10 lut 2015, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W moim ogródku cz. 3
Jaki piękny ogród patrze patrze i napatrzeć się nie mogę
Iwonko z domowymi kwiatami to jestem do tyłu, na parapetach rosną tylko kaktusy i sukulenty...dostają pić bardzo rzadko, w lecie stoją na dworze...opieka jest minimalna. O inne trzeba bardziej dbać Zakupy bardzo fajne, skalniak będzie ciekawie obsadzony
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiosna na całego Nie dość, że w ogródku już jest kolorowo, to jeszcze nowe roślinki
- bunia79
- 500p
- Od: 25 cze 2012, o 23:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Taaak, super zakupowe szaleństwo
Wiosna w Twoim ogrodzie po prostu bije po oczach!
Wiosna w Twoim ogrodzie po prostu bije po oczach!
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Jolu zawsze warto spróbować, może na drugi rok coś z nich wyrośnie. Ciekawa jestem jaki kolorek piwonii tym razem kupiłaś?
Danusiu roślinki w idealnym stanie część już posadzona nawet. Ten szafirek to podobno Azureum.
Malinka bardzo się cieszę że Ci się u mnie podoba i zapraszam częściej.
Aniu ja tez nie za bardzo się znam na tych domowych, tą widliczkę na lato wysadzę do gruntu i potraktuję jako roślinę jednoroczną.
Aniu w ogródku z dnia na dzień coraz więcej kolorów i soczystej, świeżutkiej zieleni- wiosna to piękna pora roku. W tym roku miałam nic nie zamawiać i niewiele roślinek kupować a skupić się na krzewach i drzewkach bo tego jakoś u mnie mało ale wyszło jak zawsze...
bunia witam kolejnego nowego gościa, miło czytać że komuś podoba się w moim ogródeczku.
Dla wszystkich miłych gości moje sasaneczki
a to mój nowy nabytek - prymula ale nie wiem co ona za jedna...
Danusiu roślinki w idealnym stanie część już posadzona nawet. Ten szafirek to podobno Azureum.
Malinka bardzo się cieszę że Ci się u mnie podoba i zapraszam częściej.
Aniu ja tez nie za bardzo się znam na tych domowych, tą widliczkę na lato wysadzę do gruntu i potraktuję jako roślinę jednoroczną.
Aniu w ogródku z dnia na dzień coraz więcej kolorów i soczystej, świeżutkiej zieleni- wiosna to piękna pora roku. W tym roku miałam nic nie zamawiać i niewiele roślinek kupować a skupić się na krzewach i drzewkach bo tego jakoś u mnie mało ale wyszło jak zawsze...
bunia witam kolejnego nowego gościa, miło czytać że komuś podoba się w moim ogródeczku.
Dla wszystkich miłych gości moje sasaneczki
a to mój nowy nabytek - prymula ale nie wiem co ona za jedna...
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Iwonko piękne sasanki. Fioletowe gdzieś mi przepadły, a białe jeszcze nie kwitną.
Miałam kiedyś tego pierwiosnka, ale nie przetrwał zimy.
Kupiłam pod nazwą primula Rosea.
Miałam kiedyś tego pierwiosnka, ale nie przetrwał zimy.
Kupiłam pod nazwą primula Rosea.
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Primula rosea Gigas,najczęściej sprzedawana.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Pierwiosnków nigdy dość. Kupiłam wczoraj kolejne 4
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iwonko co do piwonii to jak dobrze pójdzie to zakwitnie w tym sezonie bo ma pąka i zobaczymy czy będzie to samo co na kartce.
Czy ja dobrze pamiętam że chciałaś nasionka sasanki Papageno? Zaczyna kwitnienie i jak to chciejstwo aktualne to napisz i zapiszę sobie żeby zebrać nasionka.
Czy ja dobrze pamiętam że chciałaś nasionka sasanki Papageno? Zaczyna kwitnienie i jak to chciejstwo aktualne to napisz i zapiszę sobie żeby zebrać nasionka.
- IWONA1311
Tajeczko dziękuję, sasanki to u mnie już teraz kwitną prawie wszystkie choć kilka jest jeszcze w pączkach a z roku na rok jest ich coraz więcej.
Janku dziękuję za nazwę pierwiosnka
Aniu masz rację pierwiosnków nigdy dość, a Ty ciągle szalejesz z zakupami...
Jolu dziękuję że o mnie pamiętasz i oczywiście że nadal jestem chętna na nasionka sasanki.
Ciemierniki kwitną na całego
bylica
szafirki
miłek zakwitnie
piwonia koperkowa, ale na kwiatki jeszcze w tym roku nie mam co liczyć
tulipany botaniczne , może ktoś wie co one za jedne
bez czarny Eva
i na koniec pachnący bukiecik
Janku dziękuję za nazwę pierwiosnka
Aniu masz rację pierwiosnków nigdy dość, a Ty ciągle szalejesz z zakupami...
Jolu dziękuję że o mnie pamiętasz i oczywiście że nadal jestem chętna na nasionka sasanki.
Ciemierniki kwitną na całego
bylica
szafirki
miłek zakwitnie
piwonia koperkowa, ale na kwiatki jeszcze w tym roku nie mam co liczyć
tulipany botaniczne , może ktoś wie co one za jedne
bez czarny Eva
i na koniec pachnący bukiecik
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Witam wiosennie i zaznaczam by śledzić twoje poczynania
Ta zakupiona prymulka jest śliczna
Ta zakupiona prymulka jest śliczna
Iwonko tulipan wygląda na Tulipan turkiestański. Gdzie zdobyłaś ciemiernik cuchnący
- IWONA1311
Beatko witaj fajnie że się odezwałaś, ta prymulka była jedna jedyna w ogrodniczym i musiałam ją kupić
Aniu tak my
ślałam że ten jasny tulipan to t. turkiestański a Ty mnie w tej myśli utwierdziłaś, dziękuję. Ciemiernika cuchnącego mam od naszego Janusza (drozd).
Właśnie wróciłam z Lublina, byłam po buty sobie i córce i przy okazji odwiedziłyśmy LM i 3 sklepy ogrodnicze, w tym ten jeden nowy co to się miał dzisiaj otwierać (w wątku lubelskim Ada pisała) ale się jeszcze nie otworzył. Oczywiście były też zakupy w LM kupiłam sobie piwonię drzewiastą (brak zdjęcia) i dwa mini rododendrony (to moje ostatnie podejście do rododendronów)
W sklepie na Choinach przy Biedronce dwie piękne sasanki, szkoda że były tylko dwie
a w drugim sklepie na Choinach czosnek niedźwiedzi i różową przylaszczkę
Już jak wracałam pogoda nie była za ciekawa ale teraz to okropnie wieje i pada deszcz brr okropna pogoda a ja zaraz do pracy jadę....
Aniu tak my
ślałam że ten jasny tulipan to t. turkiestański a Ty mnie w tej myśli utwierdziłaś, dziękuję. Ciemiernika cuchnącego mam od naszego Janusza (drozd).
Właśnie wróciłam z Lublina, byłam po buty sobie i córce i przy okazji odwiedziłyśmy LM i 3 sklepy ogrodnicze, w tym ten jeden nowy co to się miał dzisiaj otwierać (w wątku lubelskim Ada pisała) ale się jeszcze nie otworzył. Oczywiście były też zakupy w LM kupiłam sobie piwonię drzewiastą (brak zdjęcia) i dwa mini rododendrony (to moje ostatnie podejście do rododendronów)
W sklepie na Choinach przy Biedronce dwie piękne sasanki, szkoda że były tylko dwie
a w drugim sklepie na Choinach czosnek niedźwiedzi i różową przylaszczkę
Już jak wracałam pogoda nie była za ciekawa ale teraz to okropnie wieje i pada deszcz brr okropna pogoda a ja zaraz do pracy jadę....