Słoneczniczek szorstki ( Heliopsis helianthoides )
Re: identyfikacja roślin
Dziękuję bardzo za pomoc. Teraz wiadomo gdzie posadzić.
Re: Atlas chwastów
Witam serdecznie Jestem kompletnie 'zielona' w temacie roslin, a stety/niestety mam dzialke, ktora jednak trzeba sie zajac. Dzialka jest swiezo po budowie (kamienie, gruz, przekopane koparkami na wszystkie strony), nad jeziorem, gleba piaszczysta. Poprzedni wlasciciel kochal rosliny, jednak nie potrafil sie ograniczyc i na calej duzej dzialce nie bylo skrawka wolnej przestrzeni, a sam wlasciciel ograniczal sie jedynie do dosadzania nowych rosli i pozniejszego zostawiania ich samym sobie. Opisuje to, poniewaz mimo wlasciwie wykarczowania calego terenu (niestety nie mialam na to wplywu) odrasta mi teraz mnostwo niezidentyfikowanych roslinek. Ostatnich kilka dni spedzilam na ich wyrywaniu, ale cos za latwo korzenie wychodza i moze to jednak jest cos fajnego, czego nie powinnam wyrywac
będę ogromnie wdzieczna za identyfikacje tej rosliny. Nie wydaje mi sie, zeby to byl podagrycznik, bo jest wyraznie zolte...
Zgodnie z regulaminem forum przy pisaniu postów obowiązuje poprawna pisownia
a w tym poście brak polskich znaków /AN
będę ogromnie wdzieczna za identyfikacje tej rosliny. Nie wydaje mi sie, zeby to byl podagrycznik, bo jest wyraznie zolte...
Zgodnie z regulaminem forum przy pisaniu postów obowiązuje poprawna pisownia
a w tym poście brak polskich znaków /AN
- Anna N
- -Moderator Forum-.
- Od: 30 cze 2011, o 00:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Słoneczniczek szorstki (Heliopsis helianthoides)
Te przebarwione na żółto liście mogą świadczyć o tym, że na działce były
stosowane jakieś opryski.
Te przebarwione na żółto liście mogą świadczyć o tym, że na działce były
stosowane jakieś opryski.
Pozdrawiam Anna
Bardzo dziekuje za odpowiedz. Rzeczywiscie w zeszlym roku podczas budowy, kiedy na dzialce roslo, co chcialo, rowniez i takie sloneczniki wyrosly. Poznym latem wszystko zostalo opryskane roundapem, czyli to wlasnie jest poroundapowa czkawka?
Przypominam o używaniu polskich znaków/AN
Przypominam o używaniu polskich znaków/AN