Pelargonia - wysiew nasion Cz.4
Re: Pelargonia - wysiew nasion cz.2
Czy uszczykujecie pelargoniom stożki wzrostu w celu rokrzewienia roślin?
- LaKamila
- 200p
- Od: 20 lut 2016, o 12:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ładnie wam rosną te pelargonie. Mi niestety na 10 nasion wzeszły tylko trzy. Ale to białe i bardzo mi na nich zależy wiec chuchać i dmucham na nie. Podzieliłam też czerwoną, która dostałam od mamy, ale już dwa tygodnie nie wypuszcza korzeni. Na razie nie padła wiec niech sie moczy.
A czy pelargonie zawsze sa nasionami F1 ? Jak to jest z tymi kolorami ? Pani w sklepie mówiła ze nie maja innych nasion niż F1
A czy pelargonie zawsze sa nasionami F1 ? Jak to jest z tymi kolorami ? Pani w sklepie mówiła ze nie maja innych nasion niż F1
U mnie wzeszly wszystkie. 3 kolory po 10 sztuk. Z czego fioletowe ok, ale reszta mizerne. Podejrzewam, że padną
Za mały ogród, za dużo marzeń...
-
- 100p
- Od: 13 mar 2013, o 17:25
Witajcie mam czym się pochwalić wysiałem pelargonie 28 lutego i na dzień dzisiejszy z 11 nasionek mam 4 roślinki ,czekam na kolejne
- LaKamila
- 200p
- Kontakt:
Zazdroszczę. U mnie masakra. Z 10 mam trzy
Nie wiem co złe zrobiłam. Na początku kielkowaly na kaloryferze zawinięte w folie. Pierwszy wyszedł po 3 dniach i calosc musiała isc na parapet. Może dla reszty było za wcześnie.
Nie wiem co złe zrobiłam. Na początku kielkowaly na kaloryferze zawinięte w folie. Pierwszy wyszedł po 3 dniach i calosc musiała isc na parapet. Może dla reszty było za wcześnie.
- LaKamila
- 200p
- Kontakt:
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 sty 2014, o 19:53
Elzwira twoje są już duże, dajesz im jakiś nawóz?
-
- 100p
- Od: 15 paź 2013, o 08:54
Dwa razy leciutko zasiliłam nawozem do pelargonii,ale są doświetlane sprcjalną żarówką ledową,tylko niestety jest mała i teraz jak podrosły ciężko wszystkie objąć światłem,wi?c niedługo będą zdane tylko na naturalne słońce,a tego jak na lekarstwo
- Basia21071
- 50p
- Od: 11 mar 2016, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja wysiałam 40 nasionek w połowie stycznia. Wzeszło mi 39. W pewnym momencie jakby zastopowały w rozwoju. Po podlaniu biohumusem zdecydowanie ruszyły. Ale do Elzwiry mi jeszcze daleko. Dzisiaj podlałam połową dawki nawozu Planton K. Dolistnie nawożę florovitem uniwersalnym.
Basia
Ja swoje pelargonie wysiewałam 6 lutego,rabatowe i zwisające.Co ciekawe wśród zwisających jedna ma biało obrzeżone listki,ciekawi mnie co z niej wyrośnie.Czy komuś z Was zdarzyło się coś takiego?