Prasa o tematyce ogrodniczej

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
Dociekliwy

Post »

janusz pisze: Rozpocząłem wątek o prasie ogrodniczej z nadzieją na dyskusję o merytorycznej , ogrodniczej zawartości poszczególnych tytułów i ich przydatnosci dla naszego hobby.
I mieszanie do tego jakichś polityczek mi nie odpowiada. Wyładowywujcie się w częsci stworzonej dla Was. :lol:
Janusz
PS
Do Admina: bardzo uprzejmie proszę o kanalizowanie dyskusji o PZD we właściwym miejscu. Masz przecież takie techniczne mozliwości.
Miałem nadzieję, że będzie to fajne Forum o roślinach i ogródkach a tymczasem zanieczyszcza się je polityczką. :cry:
J.
Januszu jak zauważyłeś moje i Romila wypowiedzi ( posty ) dotyczyły właśnie merytorycznej dyskusji o tytule zwanym " Działkowiec ".

Ponadto nikt tu nie wyładowuje się na Tobie . Ja po prostu zadałem Ci pytanie ,które Ty wcześniej zadałeś Romilowi . Czyli Tobie wolno zadać komukolwiek takie pytanie , natomiast Tobie nie wolno nikumu zadawać takiego pytania , gdyż jest to już WYŁADOWYWANIE .

Ponadto Januszu Twoje P.S. należy pisać w temacie - " Do Administratora " a nie w tym temacie . Niedawno o tych sprawach Administrator pisał , że nie jest w stanie przeczytać wszystkich postów pisanych na forum i wszelkie prośby i skargi należy kierować e- meilem do niego .
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A co sądzicie o miesięczniku "Mój piękny ogród"? :lol:
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
nemo56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2005, o 15:16

Post »

Prasa to potęga
szczególnie do wyrobu win. :wink:
Jakub . . . . .
Awatar użytkownika
janusz
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 maja 2005, o 13:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

nemo56 pisze:Prasa to potęga
szczególnie do wyrobu win. :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Janusz
ogród bez winorośli to nie ogród...
Awatar użytkownika
nemo56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2005, o 15:16

Post »

To był dla Ciebie ukłon (skromny) odemnie, za profesjonalizm z tej dziedziny. :oops:
Jakub . . . . .
kabyr
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 9 lis 2005, o 17:52

Post »

Erazm pisze:A co sądzicie o miesięczniku "Mój piękny ogród"? :lol:
Czytam systematycznie ten miesięcznik. Muszę dodać, że gdy kupiłem działkę byłem nowicjuszem. Wiadomości w nim zawarte bardzo mi pomogły i pomagają w pielęgnacji mojej działki.
erbe
Awatar użytkownika
Eliza
---
Od: 7 wrz 2005, o 14:19

Post »

Macio pisze:Niestetu kupuję. Dobrze napisalem. :cry: Nie będę się upominal. To nie ma sensu. Na 4,20 zl. stać mnie jeszcze. :lol:
Macio u mnie była identyczna sytuacja. Ja się upomniałam. I nie chodzi tu o pieniądze tylko o sam fakt . Brać to łatwo a dotrzymać warunków już nie? Dzięki temu że ja sie upomniałam prenumeratę otrzymali Ci co nawet nie wiedzieli że im sie należy. Macio źle robisz. Wystarczy krótkie pismo do Zarzadu Okregowego a od stycznia będziesz dostawał Działkowca.
A wracając do samego miesięcznika. Wiecie co mnie drażni? Reklama stulu życia Pana Kwoaśniewskiego lekarza co to zasłynął książką o optymalnym żywieniu. Gość pisze że najzdrowiej jest odżywiać się pasztetami, słoniną boczkiem, kaszaną i innymi wynalazkami. Uzasadnia to naukowo i czytając co pisze można nawet się przekonac że mówi prawdę. Mnie chodzi o to że NIE POWINNO SIĘ TEGO ROBIĆ W PIŚMIE DLA LUDZI, KTÓRZY KOCHAJĄ ROSLINY. Jest to nie na miejscu. Zamiast tego widziałabym reklamę zdrowego żywienia Instytutu Żywności i Zywienia, piramidę zdrowia oznaną przez ten instytut. Dodatkowo elementy zdrowego stylu życia autorstwa np; Pana Zatońskiego z Instytutu Onkologii w Warszawie który to jako pierwszy w 1991 roku w wprowdził w Polsce konkurs "Rzuć palenie razem z nami" .Dodatkowo reklama i artykuły o wpływie owoców i warzyw na zdrowie. Sprawa konserwantów, modyfikacji genetycznej itd. Jest to temat rzeka i ten powinien być wprowadzony i kontynułowany.
Halo wydawnictwio Działkowca. Zmieńcie tego Kwaśniewskiego na Zatońskiego. :lol:
Awatar użytkownika
aniawoj
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 paź 2005, o 19:21
Kontakt:

Post »

Erazm pisze:A co sądzicie o miesięczniku "Mój piękny ogród"? :lol:
Pisałam już o nim,że go czytam. Lubię to pismo ,chociaż prawda jest taka,że za dużo w nim ilustracji w stosunku do tekstu. Dla początkujących jest bardzo dobry, dla zaawansowanych w wielu kwestiach może nie zadawalać
kabyr
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Eliza pisze:Ja się upomniałam. I nie chodzi tu o pieniądze tylko o sam fakt . Brać to łatwo a dotrzymać warunków już nie? Dzięki temu że ja sie upomniałam prenumeratę otrzymali Ci co nawet nie wiedzieli że im sie należy. Macio źle robisz. Wystarczy krótkie pismo do Zarzadu Okregowego a od stycznia będziesz dostawał Działkowca.
Elizo to mam rozumieć, że nam działkowiczom należy się prenumerata DZIAŁKOWCA za free. Jakto jest przybliż mi temat.
erbe
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Eliza pisze: Macio jak to kupujesz? O ile dobrze zrozumiałam to działke masz od maja i w związku z tym zapłaciłeś we wpisowym opłatę za roczną prenumeratę, a więc powinieneś działkowca dostwać a nie kupować... :D :wink:
Tu masz kabyr odpowiedź na swoje pytanie... :lol:
Pozdrawiam Andrzej.
kabyr
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Czyli tylko przez pierwszy rok po przejęciu działki. Dobrze zrozumiałem?
erbe
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Prasa

Post »

Ja Działkowca czytuję od bardzo dawna-w sumie to zdecydowało o wyborze zawodu-jestem ogrodnikiem,lubię też Twój ogrodnik-redagowany przez p.L.Grabowską,czytam tez biznes ogrodniczy,szkółkarstwo itd ale to z DZIAŁKOWCA nauczyłam się wszystkiego:)
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 12:44

Re: Prasa

Post »

Ja czytam od kilku lat Twój ogrodnik,jest to miesięcznik,w miarę tani ,zawiera wiele porad sprawdzonych i prostych w zastosowaniu,kupuję też sposób na ogród,te z miesięcznik i też zawiera dużo porad.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”