Nie ma jak u Seby
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nie ma jak u Seby
Poznaję niektóre z tych petuniowych kwiatków, bo u mnie też takie będą kwitły bardzo się cieszę, że te żyłkowane powtórzyły cechy i jest szansa, że w kolejnych sezonach też tak będzie. Widzę, że jabłonki dopisały i kwitną, mam nadzieję, że wszystkie drzewka udało się uratować po tej zimie.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
yyyy.... to chyba są choinki.
Nie jestem za mocna w gatunkach iglaków, ale widać ten żywopłot u mnie na zdjęciach.
Mój tata jest maniakiem drzewek iglastych i jak tylko kupiliśmy działkę to od razu ją obsadził choinkami, sosnami, cisami, modrzewiami itd, teraz je wycina, bo zajmują pół działki
Nie jestem za mocna w gatunkach iglaków, ale widać ten żywopłot u mnie na zdjęciach.
Mój tata jest maniakiem drzewek iglastych i jak tylko kupiliśmy działkę to od razu ją obsadził choinkami, sosnami, cisami, modrzewiami itd, teraz je wycina, bo zajmują pół działki
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Seba a ja polecam żywopłot z kwitnących krzewów, ładniej to wygląda, można ciąć jak się chce no i nie chorują jak iglaki
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
O tym jak ciąć brzozy napisano wiele tu - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 9&start=14
Ostnicom zrób najlepiej podniesioną grządkę i daj im sporo piasku, wtedy powinny przeżyć.
Ja swoje posadziłam równo z gruntem i już ich nie ma.
Ostnicom zrób najlepiej podniesioną grządkę i daj im sporo piasku, wtedy powinny przeżyć.
Ja swoje posadziłam równo z gruntem i już ich nie ma.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Carmelka00
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Sebastian kto jak nie ty da radę ? mimo ,że straty doznałeś, zobaczysz nadrobisz kwiaty innymi pięknymi, szkoda owoców natomiast, u mnie na szczęście przymrozków nie było i wszystko kwitnie.
Pokaż mi swoje kapusty giganty bo ja mam 4 sztuki wszystkie już w gruncie
Pokaż mi swoje kapusty giganty bo ja mam 4 sztuki wszystkie już w gruncie
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Witajcie
Ostatnio nie mam czasu na nic... dosłownie. A to sadzenie drzewek, warzyw, kwiatów itp... Wracam do domu po 21 bo tyle jest pracy
Wiele jeszcze przede mną, chciałbym wreszcie wszystko wysadzić i mieć spokój. Tylko kiedy to się skończy ?
Ze dwa tygodnie jeszcze jak nic.
Dzisiaj Wam raczej nie zdążę odpowiedzieć, ale mam dla Was cudne zdjęcia z rezerwatu
I jeszcze z soboty ...
Ostatnio nie mam czasu na nic... dosłownie. A to sadzenie drzewek, warzyw, kwiatów itp... Wracam do domu po 21 bo tyle jest pracy
Wiele jeszcze przede mną, chciałbym wreszcie wszystko wysadzić i mieć spokój. Tylko kiedy to się skończy ?
Ze dwa tygodnie jeszcze jak nic.
Dzisiaj Wam raczej nie zdążę odpowiedzieć, ale mam dla Was cudne zdjęcia z rezerwatu
I jeszcze z soboty ...
- seba1999
- seba1999
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Czy Sebuś nasza Polska nie jest piękna ???
Żeby ludzie jeszcze jej nie dewastowali było by super..... Może kiedyś zmądrzeją.
Super fotorelacja
Żeby ludzie jeszcze jej nie dewastowali było by super..... Może kiedyś zmądrzeją.
Super fotorelacja
- seba1999
Jutro odpowiem Wszystkim gościom
Piotruś oczywiście, że jest piękna. Ciągle odkrywam nowe, czarujące miejsca
Warzywkowo witaj u mnie
To czapla, lis ją wystraszył, który jest też sfotografowany, ale ciężko go dostrzec.
Malinki - jak się rozrosną to rzędy znacznie wydłużę.
Przy granicy też posadziłem .
Poletko dyniowe już skończone
Posadziłem kukurydzę cukrową od zachodu i północy na grządce arbuzowej - ma chronić przed wiatrem. Jest troszkę nierówna
Kapusta wczesna
Grządka z ogórkami gruntowymi - na brzegach posadziłem selery
Kalarepy, kalafiory ...
Groszek cukrowy
Bób
W sobote miejsce to nie było jeszcze obsadzone, na chwilę obecną jest posadzonych 42 krzaki papryk i 56 krzaki pomidorów.
Selery - troche wygłodzone i przesuszone
Pashmina
Zrobiło się na tyle sucho, że musze ogród podlewać. W tunelu też szybko ziemia przesycha.
Na polu dosłownie ziemia jest jak popiół
Czekam na deszcz, dobrze chociaż, że jest ciepło
Piotruś oczywiście, że jest piękna. Ciągle odkrywam nowe, czarujące miejsca
Warzywkowo witaj u mnie
To czapla, lis ją wystraszył, który jest też sfotografowany, ale ciężko go dostrzec.
Malinki - jak się rozrosną to rzędy znacznie wydłużę.
Przy granicy też posadziłem .
Poletko dyniowe już skończone
Posadziłem kukurydzę cukrową od zachodu i północy na grządce arbuzowej - ma chronić przed wiatrem. Jest troszkę nierówna
Kapusta wczesna
Grządka z ogórkami gruntowymi - na brzegach posadziłem selery
Kalarepy, kalafiory ...
Groszek cukrowy
Bób
W sobote miejsce to nie było jeszcze obsadzone, na chwilę obecną jest posadzonych 42 krzaki papryk i 56 krzaki pomidorów.
Selery - troche wygłodzone i przesuszone
Pashmina
Zrobiło się na tyle sucho, że musze ogród podlewać. W tunelu też szybko ziemia przesycha.
Na polu dosłownie ziemia jest jak popiół
Czekam na deszcz, dobrze chociaż, że jest ciepło
Seba, zdjęcia przepiękne! W ogóle, to są przepiękne miejsca, miło popatrzeć, tyle zwierząt, roślin. U mnie na działce, za siatką też tak jest, może ciut inny klimat, bo to Mazowsze, ale też taka piękna natura.
Rosło kiedyś u nas dużo tego przetacznika ożankowego, ale wyginął niestety podczas budowy domu. Gdzieś pewnie za siatką jeszcze jest
Rosło kiedyś u nas dużo tego przetacznika ożankowego, ale wyginął niestety podczas budowy domu. Gdzieś pewnie za siatką jeszcze jest
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co to jest to bordowe na ostatnim zdjęciu?