Ach te róże! ach te różyczki - Na Jurze
- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ach te róże! ach te różyczki - Na Jurze
Wandeczko jestem , ale fotek nie ma ..Prawie u każdego Mam nadzieję, ze ta sytuacja się zmieni.Cierpliwie będę czekać nawet kilka dni.. Pozdrawiam Cie serdecznie
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj . Zdjęcia już widać . Piękny masz ten swój różany ogród . Cudownie musi tam u Ciebie pachnieć. W takich momentach znów pojawiają się kolejne chciejstwa . Wiosną obiecywałam sobie, że będę teraz z głową kupowała i sadziła róże no ale są takie piękne, że chce się mieć wszystkie . No i bądź tu człowieku mądry . Pozdrawiam i udanego tygodnia życzę .
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fotki juz sie pokazały wiec zaraz weselej na forum .Wandziu co to za róża wspina się po słupie bo widzę ja także u sąsiada .Cudnie wkitna róże tylko zbyt szybko przekwitają a na ziemi leżą kolorowe dywany z płatków.Jednak chwilo trwaj
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Tak, zdjęcia już widać, dlatego jestem, bo przecież nie można nie obejrzeć Waszych ogrodów
Róże nam szaleją w tym roku
Jeszcze nigdy nie miałam takiego kwitnienia
Tylko co będzie później?
Róże nam szaleją w tym roku
Jeszcze nigdy nie miałam takiego kwitnienia
Tylko co będzie później?
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Wandziu pięknie bez dwóch zdań.
Teraz to aż żal wychodzić w ogrodu.
I znowu widzę tę Twoją Hansę....a moja okazała się zwykłą siewką rugosy .
Teraz to aż żal wychodzić w ogrodu.
I znowu widzę tę Twoją Hansę....a moja okazała się zwykłą siewką rugosy .
- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Tereniu,róże pięknie kwitną , chociaż niektóre bardzo krótko trzymają kwiaty więc musimy rozkoszować się chwilą.
Całe szczęście ,że nie wszystkie róże, zakwitły jednocześnie. Muszę się zmobilizować i wiosną pousuwać cześć pierwszych pąków
aby róża kwitła praktycznie cały czas a nie robiła sobie przerw między jednym a drugim kwitnienie, ponoć to działa.
Róża Monaco.
Iwonko,twoje różyczki później wystartują to dłużej będziesz się nimi cieszyła, moje niektóre już przekwitły a i deszcz zrobił swoje,
róże nie lubią deszczu, całe szczęście, że nie mówią, bo zażądałyby parasoleczek Moje róże wyjątkowo w tym roku mają duże
kwiaty i dużo kwiatów.
Róza Carina
Martuniu, witam Cie cieplutko , zamknęłaś wątek i znikłaś wiec cieszę się ,że zguba się odnalazła
Martuniu róza o którą pytasz , kupiłam ją pod nazwą Waltz Time , końcówki płatków na słońcu lubią się przypalać , jest młodym krzaczkiem
ale ładnie zakwitła. Moja córka bardzo ją lubi ze względu na kolor , można by powiedzieć, ze jest to kolor brudnego różu .
Róża Waltz Time
Zuziu,masz racje ,że ogrom pracy, jaką włożyliśmy przy pielęgnowaniu naszych panienek, teraz różyczki odpłacają nam
pięknymi kwiatami. Warto było.
Róża GOLDSTERN
Róza ALEXANDER MacKENZI
Oleńko fotosie już działa więc dalej możemy cieszyć się nawzajem naszymi ogrodami , kwiatami,różami, tylko oby czasu nam
starczyło , bo deszczyk polewa, słonko świeci a trawy i chwasty rosną jak drożdże w ciepełku.
Róza KRONENBURG
Ewelko, na początku zakładałam ,ze będzie to parę krzaczków różanych a już doliczyłam sie 151 róż, najzabawniejsze ,że epidemia
różana przeszła na moją córkę i zięcia
Róża Agnieszka.
Róża Maritime
Róza Queen Elizabeth
Jadziu Róza która oplotła jarzębinę , płot i cześć jabłoni sąsiada, to Rosa multiflora. Kupiłam różę żółtą pnąca a okazała sie
multiflorą . Obok niej posadzona jest róża czerwona FLAMMENTANZ tylko jest jeszcze mała , chce aby razem sie splotły a kwitną w tym
samym czasie. Co roku mocno ja przycinam.
Gosiu, u mnie róze też szaleją, kwiaty mają piękne, duże , tegoroczna wiosna sprzyja naszym różyczkom, no i nasza troskliwa opieka
Ja pierwszy raz tej jesieni o kopczykowałam róze kompostem a wiosną, podsypałam nawozem końskim, moze to dodało im poweru .
Róze przekwitną i będziemy czkały na następne kwitnienie , szkoda,że kwiat nie trzyma się dłuzej na krzaczkach. Augusta Luise
otworzyła piekne kwiaty i w tym samym dniu przyszła silna ulewa i nawet nie nacieszyłam sie jej kwiatami.
Elżbietko Wczoraj pozbierałam płatki z rózy Hansa i zrobiłam dżemiki różane, teraz mam dylemat czy obciąć przekwitłe paki aby
ponownie zakwitła, czy tak zostawić aby owoce dojrzały Jutro jak nie będzie padało to mam w planie cały dzień spędzić w ogrodzie,
muszę się nacieszyć chwila kwitnącego ogrodu.
Róża ROSE de RESHT
Całe szczęście ,że nie wszystkie róże, zakwitły jednocześnie. Muszę się zmobilizować i wiosną pousuwać cześć pierwszych pąków
aby róża kwitła praktycznie cały czas a nie robiła sobie przerw między jednym a drugim kwitnienie, ponoć to działa.
Róża Monaco.
Iwonko,twoje różyczki później wystartują to dłużej będziesz się nimi cieszyła, moje niektóre już przekwitły a i deszcz zrobił swoje,
róże nie lubią deszczu, całe szczęście, że nie mówią, bo zażądałyby parasoleczek Moje róże wyjątkowo w tym roku mają duże
kwiaty i dużo kwiatów.
Róza Carina
Martuniu, witam Cie cieplutko , zamknęłaś wątek i znikłaś wiec cieszę się ,że zguba się odnalazła
Martuniu róza o którą pytasz , kupiłam ją pod nazwą Waltz Time , końcówki płatków na słońcu lubią się przypalać , jest młodym krzaczkiem
ale ładnie zakwitła. Moja córka bardzo ją lubi ze względu na kolor , można by powiedzieć, ze jest to kolor brudnego różu .
Róża Waltz Time
Zuziu,masz racje ,że ogrom pracy, jaką włożyliśmy przy pielęgnowaniu naszych panienek, teraz różyczki odpłacają nam
pięknymi kwiatami. Warto było.
Róża GOLDSTERN
Róza ALEXANDER MacKENZI
Oleńko fotosie już działa więc dalej możemy cieszyć się nawzajem naszymi ogrodami , kwiatami,różami, tylko oby czasu nam
starczyło , bo deszczyk polewa, słonko świeci a trawy i chwasty rosną jak drożdże w ciepełku.
Róza KRONENBURG
Ewelko, na początku zakładałam ,ze będzie to parę krzaczków różanych a już doliczyłam sie 151 róż, najzabawniejsze ,że epidemia
różana przeszła na moją córkę i zięcia
Róża Agnieszka.
Róża Maritime
Róza Queen Elizabeth
Jadziu Róza która oplotła jarzębinę , płot i cześć jabłoni sąsiada, to Rosa multiflora. Kupiłam różę żółtą pnąca a okazała sie
multiflorą . Obok niej posadzona jest róża czerwona FLAMMENTANZ tylko jest jeszcze mała , chce aby razem sie splotły a kwitną w tym
samym czasie. Co roku mocno ja przycinam.
Gosiu, u mnie róze też szaleją, kwiaty mają piękne, duże , tegoroczna wiosna sprzyja naszym różyczkom, no i nasza troskliwa opieka
Ja pierwszy raz tej jesieni o kopczykowałam róze kompostem a wiosną, podsypałam nawozem końskim, moze to dodało im poweru .
Róze przekwitną i będziemy czkały na następne kwitnienie , szkoda,że kwiat nie trzyma się dłuzej na krzaczkach. Augusta Luise
otworzyła piekne kwiaty i w tym samym dniu przyszła silna ulewa i nawet nie nacieszyłam sie jej kwiatami.
Elżbietko Wczoraj pozbierałam płatki z rózy Hansa i zrobiłam dżemiki różane, teraz mam dylemat czy obciąć przekwitłe paki aby
ponownie zakwitła, czy tak zostawić aby owoce dojrzały Jutro jak nie będzie padało to mam w planie cały dzień spędzić w ogrodzie,
muszę się nacieszyć chwila kwitnącego ogrodu.
Róża ROSE de RESHT
- Igala
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
Przepięknie u ciebie, wyobrażam sobie ten różany aromat!!!
czy masz krokosmie w tym roku może? Bo ja wsadziłam 10 cebulek i tylko 1 troszke wystawia nosek...
czy masz krokosmie w tym roku może? Bo ja wsadziłam 10 cebulek i tylko 1 troszke wystawia nosek...
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Igala Ja posadziłam 50 cebulek krokosmi i wzeszły mi tylko 4 , kupiłam też kilka odmian czosnków ozdobnych i irysków
nic nie wzeszło, sprawdzałam cebulki, wszystko zgniłe w ziemi.Z krokosmie dostałam od znajomej 50 cebulek wyglądały zdrowe
ładne cebulki, teraz mi głupio, bo jak On zapyta o kwiatki to co ja jej powiem a specjalnie przyjechała z tymi cebulkami, aż z Kieleckiego
róża MINERVA
róza NEW IMAGINE
nic nie wzeszło, sprawdzałam cebulki, wszystko zgniłe w ziemi.Z krokosmie dostałam od znajomej 50 cebulek wyglądały zdrowe
ładne cebulki, teraz mi głupio, bo jak On zapyta o kwiatki to co ja jej powiem a specjalnie przyjechała z tymi cebulkami, aż z Kieleckiego
róża MINERVA
róza NEW IMAGINE
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna alejka różana. Wandziu Tobie nie powschodziły cebulki a u mnie to co wzeszło zjadły ślimaki. Jak nie urok.. to srebrne wesele
Dobrze, ze rok , jak na razie łaskawy dla naszych panienek. W tym roku dają czadu na całego, odbijają sobie poprzednie 2 sezony.
Dobrze, ze rok , jak na razie łaskawy dla naszych panienek. W tym roku dają czadu na całego, odbijają sobie poprzednie 2 sezony.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Wandziu nie wiem czy już wróciłaś z różanego ogrodu...czy tam jeszcze spacerujesz.
Kochana ja bym Hansę przycięła bo ona powtarza kwitnienie i znowu można będzie dorobić coś z płatków.
A jeżeli nie przytniesz to wytworzy owoce, które możesz też wykorzystać na jakieś nalewki czy wina jak robisz...bo ja tylko przetwarzam płatki.
Kochana ja bym Hansę przycięła bo ona powtarza kwitnienie i znowu można będzie dorobić coś z płatków.
A jeżeli nie przytniesz to wytworzy owoce, które możesz też wykorzystać na jakieś nalewki czy wina jak robisz...bo ja tylko przetwarzam płatki.
Wandziu pięknie Ci kwitną te różane królewny. A ta wspinająca się róża?? Toż to różany potwór.
Czy róża Monaco jest u Ciebie duża? Moja niska a mocno rozpiera się na boki.
Czy róża Monaco jest u Ciebie duża? Moja niska a mocno rozpiera się na boki.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Ogród i róże Ireny
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandziu cudna różana alejka i nie tylko alejka Różany potworek też cudny no i widzisz niedaleko pada jabłko jak i córcia z zięciem zachorowali na różaną chorobę .To nieuleczalne ,a 150 krzewów to jest co obrobić
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Wandziu pięknie , lubię takie alejki , a róże kwitną i kwitną
Ja też miałam kroksomie , tylko parę cebulek wzeszło reszta zgniła, a te czy zakwitną to też znak zapytania , ale za to latria u mnie w tym roku jest ładna , jak nigdy.Tylko brak deszczu , podlewanie nic nie daje , jak żar leci z nieba
Ja też miałam kroksomie , tylko parę cebulek wzeszło reszta zgniła, a te czy zakwitną to też znak zapytania , ale za to latria u mnie w tym roku jest ładna , jak nigdy.Tylko brak deszczu , podlewanie nic nie daje , jak żar leci z nieba