A jednak kaktusy 2 - barbra13
- Marek L
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2012, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: A jednak kaktusy 2 - barbra13
piękne "buraczki" - zazdroszczę bo ja ich hodować nie umiem
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Zajrzałem do strony czternastej raz jeszcze by podziwiać kwitnienie Twoich kaktusów-widok niesamowity,coś wspaniałego
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę .
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę .
Witam wieczorowo i zimowo, chociaż wolałabym, aby było wiosennie. I dziękuję, że zechcieliście tutaj zajrzeć .
Kaktusy na zimowisku, ale nie wszystkie, niektóre pracują. Epiphyllum 'Jolly Jaffa' - kwitnie sobie już ze dwa miesiące, tu kwiatek, tam kwiatek, nie wszystkie jednocześnie.
I różne różności
Wczesnej wiosny wszystkim życzę.
Kaktusy na zimowisku, ale nie wszystkie, niektóre pracują. Epiphyllum 'Jolly Jaffa' - kwitnie sobie już ze dwa miesiące, tu kwiatek, tam kwiatek, nie wszystkie jednocześnie.
I różne różności
Wczesnej wiosny wszystkim życzę.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bliżej wiosny więc zaczynają się nasi ulubieni Forumowicze przypominać.
Jak dobrze że jesteś!
Wspaniałe rośliny pokazałaś. Śliczny i już niemały zbiór euforbii robi wrażenie.
Pozostałe sukulenty również się podobają!
A kwiatuszki Epikaktus (Epiphyllum hybr.) Jolly Jaffa cudowne.
Naprawdę sprawiłaś mi dużo radości tymi fotkami - a do tego przed chwilą oglądałem prognozę pogody gdzie wyższe (i wysokie) temperatury zapowiadają...
Wiosna coraz bliżej!
Jak dobrze że jesteś!
Wspaniałe rośliny pokazałaś. Śliczny i już niemały zbiór euforbii robi wrażenie.
Pozostałe sukulenty również się podobają!
A kwiatuszki Epikaktus (Epiphyllum hybr.) Jolly Jaffa cudowne.
Naprawdę sprawiłaś mi dużo radości tymi fotkami - a do tego przed chwilą oglądałem prognozę pogody gdzie wyższe (i wysokie) temperatury zapowiadają...
Wiosna coraz bliżej!
Stan twoich sukulentów absolutnie zachwyca .
Możesz mi zdradzić co rośnie tuż obok Euphorbia obesa (rząd bliżej okna, po prawej stronie... wygląda jak jego mniejsza, wielogłówkowa wersja)?
Możesz mi zdradzić co rośnie tuż obok Euphorbia obesa (rząd bliżej okna, po prawej stronie... wygląda jak jego mniejsza, wielogłówkowa wersja)?
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witaj
Przepięknie kwitnące 'Jolly Jaffa' oczu od niego oderwać nie można
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę
Przepięknie kwitnące 'Jolly Jaffa' oczu od niego oderwać nie można
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę
Heniu, bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa. Wiosna już tuż tuż, ale czapki i szaliki nadal potrzebne .
Majajka, dzięki.
Jeżeli pytasz o tę roślinkę, to jest to Euphorbia pseudoglobosa, rośnie sobie powolutku, ale też ja nie popędzam sukulentów
Arku, dziękuję i również miłego weekendu życzę.
Wiosny w kaktusach (moich) jeszcze nie widać, natomiast odrastają przycięte adenium.
Stephania erecta coraz bardziej obiecująca
Do euforbii dołączyła jeszcze E.baioensis, wygląda groźnie, ale można ją nawet pogłaskać
Nigdy nie miałam, więc kupiłam z ciekawości -Orostachys
Co do kaktusów, to jeszcze muszą się pomęczyć, mroźne noce nadchodzą i nawet śnieg właśnie prószy.
Majajka, dzięki.
Jeżeli pytasz o tę roślinkę, to jest to Euphorbia pseudoglobosa, rośnie sobie powolutku, ale też ja nie popędzam sukulentów
Arku, dziękuję i również miłego weekendu życzę.
Wiosny w kaktusach (moich) jeszcze nie widać, natomiast odrastają przycięte adenium.
Stephania erecta coraz bardziej obiecująca
Do euforbii dołączyła jeszcze E.baioensis, wygląda groźnie, ale można ją nawet pogłaskać
Nigdy nie miałam, więc kupiłam z ciekawości -Orostachys
Co do kaktusów, to jeszcze muszą się pomęczyć, mroźne noce nadchodzą i nawet śnieg właśnie prószy.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Piękne rośliny - z tych dziwnych i ciekawych.
Nie są wcale zwyczajne, nie są łatwe w uprawie (wiem bo próbowałem) ale przecież dają satysfakcję. No i doskonale wyglądają...
A jak zakwitną (szczególnie adenia) - to prawdziwa rewelacja!
Warto tu zaglądać i obserwować jak rosną, kwitną i robią się coraz to piękniejsze!
Nie są wcale zwyczajne, nie są łatwe w uprawie (wiem bo próbowałem) ale przecież dają satysfakcję. No i doskonale wyglądają...
A jak zakwitną (szczególnie adenia) - to prawdziwa rewelacja!
Warto tu zaglądać i obserwować jak rosną, kwitną i robią się coraz to piękniejsze!
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
Niektóre kaktusy można już pomyśleć o wystawieniu , niestety euforbie i adenium jeszcze potrwa nim wyjdą na zewnątrz.
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Bardzo fajna Stephania Czaiłam się na taką, ale jeszcze nie mam
Niby wiosna, a zimno, dobrze, że chociaż po porannym deszczu wyszło słońce. Roślinki się opalają .
Przycięte Adenium już się zielenią
Takie mi się jedno trafiło, nakrapiane. Początkowo myślałam, że to chwilowe, bo tak nieraz bywa, ale roślina ma już 3-4 lata i to się utrzymuje. Młode liście są zielone, ale z wyraźnymi już odbarwieniami, które potem robią się żółte.
Rosną maluchy z drugiego tegorocznego wysiewu
Lucy, polecam stefanię, jedna z moich zatrzymała się w rozwoju, jest twarda, więc mam nadzieję, że nie gnije, tylko nie ma jeszcze korzeni, druga wydaje się, że już ma.
Przycięte Adenium już się zielenią
Takie mi się jedno trafiło, nakrapiane. Początkowo myślałam, że to chwilowe, bo tak nieraz bywa, ale roślina ma już 3-4 lata i to się utrzymuje. Młode liście są zielone, ale z wyraźnymi już odbarwieniami, które potem robią się żółte.
Rosną maluchy z drugiego tegorocznego wysiewu
Lucy, polecam stefanię, jedna z moich zatrzymała się w rozwoju, jest twarda, więc mam nadzieję, że nie gnije, tylko nie ma jeszcze korzeni, druga wydaje się, że już ma.