Krety i walka z nimi !

Pytania ze zdjęciami roślin, oceny ich stanu, wyglądu i chorób.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Space99
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2009, o 12:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dziś skubaniec przebił się jakoś do piwnicy i przez pół nocy szarpał ocieplenie drzwi od wyjścia z piwnicy (styropian).
Myśle że 1km od mojego trawnika+ za rzeczką i drogą powinno go powstrzymać przed powrotem.
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla
Awatar użytkownika
Suppa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 mar 2008, o 09:53

Post »

Mnie niedawno ugrzył w palec jak go tak trzymałem w trakcie wynoszenia poza mój teren :twisted:
Pozdrawiam, Maciek.
Awatar użytkownika
mbazyl
50p
50p
Od: 14 cze 2009, o 17:13

Post »

Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że te piszczące lampy solarne nie działają.
Awatar użytkownika
Space99
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A po jakim czasie działania to stwierdzasz ?
Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla
Awatar użytkownika
mbazyl
50p
50p
Od: 14 cze 2009, o 17:13

Post »

3-4 tygodnie.
Awatar użytkownika
Space99
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja zamontowałem taki stary straszacz na krety bez zmiennej częstotliwości i krety ryją sobie koło niego. Więc teraz próbuje wywaru z czarnego bzu...
Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy o takie urządzenie chodzi?
http://www.novamed.pl/stetoskopy-1
s30
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 25 wrz 2009, o 17:52

Post »

Witam po raz drugi użytkowników portalu.
Widocznie mogłem reklamować jakieś genialne pułapki na kreta z odnośnikiem na allegro :)
Co nie zmienia faktu iż podstawą pozbycia się kreta jest szpadel i poświęcenie kilku chwil.
Pozdrawiam walczących i tracących pieniądze na chwyty marketingowe :)
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Post forumowicza S30 został usunięty z uwagi na zawartość drastycznych treści opisujących walkę z kretami.
Wypowiedzi budzące grozę w odczuciu wielu z nas nie mają racji bytu na naszym forum.

Proszę zatem ograniczyć swoje publiczne zdziwienie i ewentualne uwagi kierować na pw do moderatorów lub Administratora forum.
Mozi - usuwam również Twój post i zalecam szczegółowe zapoznanie się z regulaminem naszego forum i zasadami tu panującymi.
KaRo
Mozi

Post »

KaRo pisze:(...)Mozi - usuwam również Twój post i zalecam szczegółowe zapoznanie się z regulaminem naszego forum i zasadami tu panującymi.
KaRo
Zgodnie z zaleceniem zapoznałem się z regulaminem, jednak nie znalazłem w tyym dokumencie żadnej, ale to żadnej merytorycznej podstawy ani do usunięcia postu zalecającego by szpadlem dziada, ani postu krytykującego prymitywny język, ani do mojego postu. Ot, co! Owszem, są w regulaminie zapisy o dyskrecjonalnej cenzurze, Nie chcę zaśmiecać wątku - dalej patrz tu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 40#1123740
Mozi
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wydaje mi się,ze sprawa wygląda tak-potraktowanie wroga szpadlem jest
skuteczne,ale opowiadanie szczegółów jest mało estetyczne.Wiele mało estetycznych czynności człowiek wykonuje,ale nie wypada tak dokładnie
opowiadać jak się to robi.Nie przejmuj się,cenzura podnosi poziom twórców.
Awatar użytkownika
Space99
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziś jak temperatura gleby zaczęła wzrastać kret postanowił zrujnować mój trawniczek. Ale tym razem byłem czujny i najświeższe kretowisko stało się moim celem. Po minucie ruszyła się ziemia a ja szpadel na maksa w ziemie i w powietrze całą dareń. Już trzeci w tym roku. A pułapke BROS sobie po prostu przeszedł (te klapki zacinają sięj ak dostaną troche ziemi)
Oto efekt:
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla
s30
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 25 wrz 2009, o 17:52

Post »

KaRo pisze:Post forumowicza S30 został usunięty z uwagi na zawartość drastycznych treści opisujących walkę z kretami.
Wypowiedzi budzące grozę w odczuciu wielu z nas nie mają racji bytu na naszym forum.

Proszę zatem ograniczyć swoje publiczne zdziwienie i ewentualne uwagi kierować na pw do moderatorów lub Administratora forum.
Mozi - usuwam również Twój post i zalecam szczegółowe zapoznanie się z regulaminem naszego forum i zasadami tu panującymi.
KaRo
Mniemam iż w szkole utwory Rimbaud, Przybyszewskiego czy też Baudelairea były dla Ciebie ekstremalną formą ekspresji, niosącą ze sobą "grozę" jak i "drastyczność".
A jednak taka wykładnia w polskich szkołach istnieje i nikt jej się nie sprzeciwia ani nie cenzuruje :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „CHOROBY i SZKODNIKI. Diagnostyka roślin ogrodowych - FOTO”