Clemoholizm - mania zbierania, co kupiła(e)m nowego cz.1
- redchilly
- 50p
- Od: 22 cze 2009, o 23:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Clemoholizm.....
Fju, fju, ilość powojników imponująca. Clemoholizm zaawansowany....
- lesioc
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
Mi to już wyglada na nieuleczalne stadium
Gratulujemy kolekcji i wyczekujemy na zdjęcia ;)
Gratulujemy kolekcji i wyczekujemy na zdjęcia ;)
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
Śmiejcie się, śmiejcie ... To wszystko przez Was. Skoro trafiło nie tylko mnie , to łatwiej mi się usprawiedliwiać i utwierdzać w przekonaniu ,że to normalne chyba jest , skoro tylu forumków dało się ponieść . A swoją drogą to ciekawe , bo nigdy nie przypuszczałam ,że jakaś łodyga patyczasta z kawałkiem liścia będzie wzbudzała we mnie takie emocje !
Do szkółek i sklepów ogrodniczych jeżdżę zawsze sama , nie ciągam ogonów, bo tylko poganiają i narzekają,że za długo podczas gdy ja mogłabym godzinami gadać ze sprzedawcami i innymi kupującymi , bo nareszcie jestem w swoim żywiole !
Dlatego trafiłam tutaj . Sami swoi.
Do szkółek i sklepów ogrodniczych jeżdżę zawsze sama , nie ciągam ogonów, bo tylko poganiają i narzekają,że za długo podczas gdy ja mogłabym godzinami gadać ze sprzedawcami i innymi kupującymi , bo nareszcie jestem w swoim żywiole !
Dlatego trafiłam tutaj . Sami swoi.
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka
- lesioc
Tak, tak... ciebie przynajmniej wypuszczają jeszcze samą do ogrodniczego. Jak ja wspomnę, że jadę do ogrodniczego, to juz mam zestaw pytań po co i ile i gdzie my to wszystko wysadzimy ?? ;)
W tym roku to z żoną musiałem w ogóle przeprowadzić zażarte negocjacje co do ilości nowych powojników.... po ciezkim psychologicznym pojedynku stanęło na 4 . Z tego 3 już mam od dawna wybrane jako absolutnie, koniecznie i nie ma zmiłuj, ale trudny wybór z tym czwartym .. jest tyle innych ładnnych odmian ;).
W tym roku to z żoną musiałem w ogóle przeprowadzić zażarte negocjacje co do ilości nowych powojników.... po ciezkim psychologicznym pojedynku stanęło na 4 . Z tego 3 już mam od dawna wybrane jako absolutnie, koniecznie i nie ma zmiłuj, ale trudny wybór z tym czwartym .. jest tyle innych ładnnych odmian ;).
A jakie ? Jakie wybrałeś ? Powiedz.
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka
- lesioc
Alez proszę bardzo - tym bardziej że dzisiaj w końcu zamówiłem
Zamówiłem
* Texensis "Princess Diana"
* Atragene "Constance"
* wielkokwiatowy pełny "Mazury"
i jako czwarty wybrałem "Omoshiro".
W sumie to mam już podobny "Betty Risdon", ale kupiony był tylko dla tego, że nie mogłem nigdzie znaleźć w zeszłym roku Omoshiro.
Tak że, suma summarum, wszystkie cztery moje chciejstwa wylądują w tym roku w ogrodzie.
Sezeon powojnikowy pozytywnie rozpoczęty
Zamówiłem
* Texensis "Princess Diana"
* Atragene "Constance"
* wielkokwiatowy pełny "Mazury"
i jako czwarty wybrałem "Omoshiro".
W sumie to mam już podobny "Betty Risdon", ale kupiony był tylko dla tego, że nie mogłem nigdzie znaleźć w zeszłym roku Omoshiro.
Tak że, suma summarum, wszystkie cztery moje chciejstwa wylądują w tym roku w ogrodzie.
Sezeon powojnikowy pozytywnie rozpoczęty
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
O matko, Leszek, zabiję Cię a Firletka będzie następna ;-)
Jaki ten Omoshiro niezwykły...
A już myslałam, że zamknęłam listę...;-)
Firletko, mam nadzieję, że pokażesz nam Królową w pełnej krasie, bardzo jej jestem ciekawa
Jaki ten Omoshiro niezwykły...
A już myslałam, że zamknęłam listę...;-)
Firletko, mam nadzieję, że pokażesz nam Królową w pełnej krasie, bardzo jej jestem ciekawa
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja w tym roku postanowiłem dokupić tylko jedną jedyną odmianę - Josephine . Co prawda dostałem jesienią sadzoneczkę od miłośniczki tej odmiany, ale mam obawy co do jej przezimowania.
Mazury brałam pod uwagę, ciekawe są, ale chyba bardziej podoba mi się Vistula, choć tylko pojedyncza. Chociaż ... ja wiem... ? Te Mazury też intrygujące. Ratunku!!! Oszaleję.
Słuchajcie ! Właśnie ! Omoshiro ... jeszcze muszę upolować w tym sezonie.
Dzięki lesioc Nie mogłam przypomnieć sobie tej nazwy ... a widziałam go w zeszłym sezonie na żywo i robi wrażenie ! Tyle że nie kupiłam, bo musiałam wybrać tylko jednego i padło na Kacpra.
100krotko oczywiście , nie ma sprawy , rozkręcam się i już czuję się zmobilizowana do obcykania jej latem. Mała jest , a zamierzam ją przyciąć tak gdzieś na wys. 40 cm,nawet kosztem kwitnienia, bo zależy mi na tym,żeby się rozrosła. Jeśli się tego nie zrobi , to stoi później taki patyk z dwoma mizernymi kwiatulami. Sama jestem ciekawa jak wypadnie to kwitnienie.
Wiosny !!!! Wiosny mi się już bardzo chce !
Słuchajcie ! Właśnie ! Omoshiro ... jeszcze muszę upolować w tym sezonie.
Dzięki lesioc Nie mogłam przypomnieć sobie tej nazwy ... a widziałam go w zeszłym sezonie na żywo i robi wrażenie ! Tyle że nie kupiłam, bo musiałam wybrać tylko jednego i padło na Kacpra.
100krotko oczywiście , nie ma sprawy , rozkręcam się i już czuję się zmobilizowana do obcykania jej latem. Mała jest , a zamierzam ją przyciąć tak gdzieś na wys. 40 cm,nawet kosztem kwitnienia, bo zależy mi na tym,żeby się rozrosła. Jeśli się tego nie zrobi , to stoi później taki patyk z dwoma mizernymi kwiatulami. Sama jestem ciekawa jak wypadnie to kwitnienie.
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka
Jurek, powiedz co robisz ,że tak kwitnie ? Sam z siebie, czy jakoś go wspomagasz ? Ile trzeba czekać,żeby mieć taki okaz ?
Jakie ma stanowisko ? Czy dużo słońca ? Widzę,że rośnie przy Rh , więc chyba nie za dużo.
Napisz coś więcej o nim proszę . Najwiarygodniejsze i najprzydatniejsze są doświadczenia innych , opisy producenta to tylko ogólna informacja. To zresztą wielokrotnie tu już podkreślano.
Jakie ma stanowisko ? Czy dużo słońca ? Widzę,że rośnie przy Rh , więc chyba nie za dużo.
Napisz coś więcej o nim proszę . Najwiarygodniejsze i najprzydatniejsze są doświadczenia innych , opisy producenta to tylko ogólna informacja. To zresztą wielokrotnie tu już podkreślano.
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
To prawda, niestety, tym wielkokwiatowym wczesnym na początku trzeba odpuscić kwitnienie...Firletka pisze: Mała jest , a zamierzam ją przyciąć tak gdzieś na wys. 40 cm,nawet kosztem kwitnienia, bo zależy mi na tym,żeby się rozrosła. Jeśli się tego nie zrobi , to stoi później taki patyk z dwoma mizernymi kwiatulami. Sama jestem ciekawa jak wypadnie to kwitnienie.
Ja też jużwiosny wyglądam jak kania dżdżu...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- redchilly
- 50p
- Od: 22 cze 2009, o 23:16
Jurku, Omoshiro cudne w towarzystwie tego rhododendrona! Cóż to za jeden?