Gradobicie

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzysiek1240
200p
200p
Od: 23 lut 2008, o 13:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gieniu mogłabyś pokazać jakieś zdjęcia z ulewy?? :roll:
Awatar użytkownika
lukaszx95
100p
100p
Od: 19 cze 2009, o 16:54

Post »

Rany boskie a ja mam wszystkie warzywa na dworze. :(
Wszystko będzie zniszczone ;:185 ;:185 ;:185 javascript:emoticon(';:185')
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Balkon mam od wschodniej strony, okropnie zacina, leje mi się do pokoju po gzymsie na drzwiami balkonowymi z mieszkania nade mną . Ale sąsiedzi z wyższego piętra tak jak i u mnie mają nowe okna!
Chyba jest szczelina u nich miedzy płytą balkonową a ścianą. Straż jeździ na sygnale wte i z powrotem z jakimiś agregatami. Rzeka ode mnie jest około 1 km, po drugiej stronie miasta, ale sąsiednie miasteczko Pilzno i niedaleki Tarnów na pewno jest podtopione. Nie ma trawnika osiedlowego, jest jeziorko. Przez chwilę nawet trochę zelżyło, ale od wschodu przyszła następna chmural
Jak mieszkam tu już 31 lat, to pierwszy raz coś takiego widzę ! Zdjęc nie dam rady zrobić, jest prawie zmrok.
Awatar użytkownika
arisza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2009, o 10:44

Post »

Gieniu u mnie na południu to samo.... straż nie nadąża , woda wlewa się już wszędzie , a ziemia nie jest w stanie jej odebrać. W nocy nie było prądu , natomiast burza za burzą do samego rana , grad zniszczył już wszystko co opamiętało się po ostatnim razie. Ludzie mają zalane piwnice , a ci którzy mają dom na poziomie ziemi to z mieszkania popmują wodę....Dzisiaj znowu powtórka , godzinę temu się zaczęło...... :cry: :cry:

pozdrawiam
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

O matko,co z tymi deszczami? Współczuje wam bardzo :(
Awatar użytkownika
lukaszx95
100p
100p
Od: 19 cze 2009, o 16:54

Post »

Mam pytanie czy bardzo mocno pada ten grad jakich jest rozmiarów i jakie szkody dotychczas zrobił.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W pogodzie tvn meteo powiadają,że od niedzieli będzie pięknie :D Ciekawe
mila1003
200p
200p
Od: 9 mar 2009, o 10:41

Post »

A powiedzieli od której niedzieli? Czyżby przesyłka od Rybki tak szybko miała do nas dotrzeć? Nie chcę was martwić ale ona do mnie zaadresowana, a ja na śląsku mieszkam. Jeśli nie poprosiliście o paczkę z pogodą to ból, bo na całą Polskę to na pewno nie wystarczy. U mnie znów burza :( ale wyglądam kuriera.
Awatar użytkownika
Suppa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 mar 2008, o 09:53

Post »

Tia... to że już za parę dni będzie ciepło i pogodnie zapowiadają już od jakichś trzech tygodni, a jak jest każdy widzi :wink: Oby wreszcie mieli rację.
Pozdrawiam, Maciek.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spoko kiedyś im się uda zgadnąc :D
Awatar użytkownika
Rybka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 14:22

Post »

mila1003 pisze:A powiedzieli od której niedzieli? Czyżby przesyłka od Rybki tak szybko miała do nas dotrzeć? Nie chcę was martwić ale ona do mnie zaadresowana, a ja na śląsku mieszkam. Jeśli nie poprosiliście o paczkę z pogodą to ból, bo na całą Polskę to na pewno nie wystarczy. U mnie znów burza :( ale wyglądam kuriera.
Kurier w drodze i na pewno starczy dla wszystkich...zapakowałam porządna porcję bo ja już mam dość tych upałów, ciepełko owszem czemu nie? .....ale bez przesady. Dzisiaj do 23 przesiedzialam z wedka nad jeziorem bo sie zyc nie dalo :shock:
Przesylka dotrze lada dzien...cierpliwosci :lol:
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rybka,jak tak piszesz to tak musi być :D Teraz my z chęcia pomęczymy się z upałami :D
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49

Post »

No, wreszcie jest i internet, prąd włączyli jeszcze wczoraj o 22 ale internetu nie było.
To co się wczoraj porobiło, to chyba wszyscy w tv oglądali.
Jeszcze nigdy tak nie było, by krajowa "czwórka" w naszej okolicy była nieprzejezdna i to w kilku miejscach. Siostra była wczoraj wieczorem na działkach, do działek nie dojechali w ogóle samochodem, drogą płynęła rzeka, jakoś doszli. Wiele działek kompletnie zalanych, nasza tylko w części podtopiona, ale akurat rosną tam ziemniaki, to się je wykopie. Szopka na narzędzia zalana, woda w domku (nie jest podpiwniczony), grad nie wyrządził poważniejszych szkód. Odetchnęła z ulgą, wyłaczyła lodówkę i prąd.
Straty w porównaniu do innych minimalne. Ale to się jeszcze okaże, podmoknięte ściany z płyty pewnie zaczną "puchnąć
Wspólczuję tym, którzy wczoraj przeżyli gehennę. Jedna śmiertelna ofiara, porwała ją niepozorna rzeczka Wielopolka, płynąca z Wielopola Skrzyńskiego ( słynny Kantor no i Marcin Daniec).
Teraz jadę na działke wyoglądać wszystko .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”