Rojniki (Sempervivum ) i rozchodniki (Sedum) - wymagania,rozmnażanie ,choroby i szkodniki
Re: Rojniki , rozchodniki , skalnice i inne byliny niskie
Summer rose cudeńko Choruję na taką kompozycję, ciągle sobie obiecuję, że za rok bo balkon zawsze mi się niemal ugina od roślin i nie mam gdzie wyeksponować takiego obrazu. Podziel się zdjęciami jak już się ładnie rozrosną.
- summer rose
- 10p - Początkujący
- Od: 9 lut 2013, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zawsze można zrobić kompozycję z przeznaczeniem do domu ... jeszcze większy wybór roślin
Podłącze się do pytania Jak mi się ułamał listek to wsadziłam bezpośrednio do ziemi, która jest wilgotna(nie cały czas) nie wsadzałam w doniczkę, tylko bezpośrednio w towarzystwie starszych kolegów. Na razie żyje Puści korzonkimagda1975 pisze: Pytanie mam ,czy ułamany rozchodnik (część listna)puści korzenie w wodzie.
W wodzie zgnije...posadzony bezpośrednio do ziemi powinien wypuścić korzenie. O tej porze przy starszych rozetach, powinny pokazać się nowe...oderwane i posadzone na jesieni, szybko zadarnią skalniak. Metoda o wiele szybsza niż z listka
-
- 200p
- Od: 12 wrz 2008, o 13:24
- summer rose
- 10p - Początkujący
- summer rose
- 10p - Początkujący
Raj ! ja niestety cierpię na brak ogrodu więc muszę stosować alternatywne rozwiązania.
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Trochę będzie im ciasno
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zobaczymy z czasem, jeśli będzie im źle zafunduję im pokoiki w hoteliku po drugiej stronie drogi.
-
- 200p
- Od: 12 wrz 2008, o 13:24
Dziękuje ci pięknie. Na pewno zrobię coś takiego, tylko muszę pomyśleć, gdzie to umieścić, bo nie mam gdzie powiesić. Musi stać. Rojników mam od groma. Pomóżcie coś wykombinować z taką ścianą. Jak zarośnie to pewnie pięknie wygląda. Może zrobię jakiś rodzaj słupka.
- summer rose
- 10p - Początkujący
Słupek świetny pomysł mniej materiału i prac w drewnie które wymagają trochę cierpliwości i dokładności. Ja niestety wszystkie roślinki kupowałam ale"dzieci" już się ukorzeniaja więc spodziewam się niezłej kolekcji, już nie mogę się doczekać! A też świetnym pomysłem są rojniki w formie kuli (to mój następny plan)