Doniczkowe kompozycje na balkon i taras od 2008 -
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Doniczkowe kompozycje na balkon i taras
Witajcie,
ciesze się, że znalazłam ten wątek. Dostałam w prezencie ogromną donicę i teraz muszę ja czymś obsadzić. Z przyjemnąścia i z zachwytem obejrzałam zamieszczone tutaj zdjęcia.
Mam pewien pomysł, co do mojej donicy. Kiedy go zrealizuję, pozwole sobie zamieścić tutaj zdjęcie.
Pozdrawiam
ciesze się, że znalazłam ten wątek. Dostałam w prezencie ogromną donicę i teraz muszę ja czymś obsadzić. Z przyjemnąścia i z zachwytem obejrzałam zamieszczone tutaj zdjęcia.
Mam pewien pomysł, co do mojej donicy. Kiedy go zrealizuję, pozwole sobie zamieścić tutaj zdjęcie.
Pozdrawiam
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Halinko,ty to masz rękę do zielonych!!! Normalnie oniemiałam z wrażenia. Mam do Ciebie pytanie: czy nie masz może do odsprzedania lub do odstąpienia kawałek Kuflika cytrynowego i Scewoli? Szukam i nigdzie nie mogę ich trafić.
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj jak pięknie już w tej chwili masz na balkonie. Jak się rozrosnie ta roślinność, to będzie przecudnie
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
gdy się zazieleni będzie piękny
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Witaj Halino
Piękny masz balkon cały w kwiatach,i jaki kolorowy.
Piękny masz balkon cały w kwiatach,i jaki kolorowy.
- karolaipiotr
- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Balkon już wygląda uroczo, a to dopiero początek
Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Moi zieloni przyjaciele-część 1
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Krystynko nie mam tych roślinek, kiedyś miałam ale mam problemy z ich przetrzymaniem przez zimę więc zrezygnowałam i sadzę kwiaty jednoroczne i takie co mogą przetrwać zimę na balkonie.
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
A co byś mi, kochana, doradziła posadzić na południowym (''patelnia'') i wietrznym balkonie?
- olcia123
- 100p
- Od: 11 maja 2007, o 18:14
W ubiegłym roku, na południowym balkonie, posadziłam lobelię i pelargonię. Wygląda na to, że pelargonii nie spodobało się towarzystwo bo rosła jakoś tak anemicznie. O lobelii nie wspomnę, wzięła i uschła. Uschnięte krzaczki wycięłam, ale to pelargonii nie pocieszyło. Nie rozkrzewiała się i wyglądała taka zabiedzona. To był koszmar. Co złego zrobiłam ?
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Olcia, wiesz coś w tym może byc. Zupełnie przypadkiem lobelie wysiały mi się w donicy z paprocią. Paproc coś zaczęłą żółknąc.
Lobelia na razie rośnie. Czy ktoś ma wiedzę na ten temat?
Lobelia na razie rośnie. Czy ktoś ma wiedzę na ten temat?
- eukomis
Olciu kwiaty na południowym balkonie trzeba dużo podlewać i oczywiście nawozić. Ja sadzę na swoim południowym balkonie w większości surfinie z różnymi dodatkami,sa nawożone codziennie i jak trzeba to podlewam nawet trzy razy dziennie i są piękne.Dzisiaj właśnie posadziłam 34 szt. surfini. Zawsze kupuję w firmie "Plankpol" -Zaborze, ta firma zajmuje się ich produkcją i mają nawóz do nich, mam to sprawdzone i każdego roku jest okej. Chociaż w tym roku nie mieli dużego wyboru dla klientów indywidualnych.Za dwa tygodnie wstawię zdjecia z moich kwiatów.
- eukomis
Witajcie lobelie może i są fajne ale u mnie na balkonie się nie sprawdziły miały za gorąco, szybko przekwitły i musiałam ich usunąc i już nie sadzę.
Proszę wstawiajcie zdjecia waszych ukwieconych balkonów, miło będzie pooglądać kompozycje.
Proszę wstawiajcie zdjecia waszych ukwieconych balkonów, miło będzie pooglądać kompozycje.