Sukulenty i kaktusy fiolimeny

ODPOWIEDZ
Fiolimena
200p
200p
Od: 22 maja 2010, o 22:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: sukulenty i kaktusy fiolimeny

Post »

Henryk - Dziękuję Ci ślicznie za pomoc ;:196. Sadzonka ma z 7 cm tylko. Więc po przesuszeniu w takim razie chyba lepiej ją będzie wrzucić do wody ;:24 :?:

Iza dziękuję za odwiedzinki :wit. Kolekcja się rozrasta w zastraszającym tempie :? :;230.
Fiolimena
200p
200p

Post »

A tutaj kilka zdjęć miejsca, gdzie kupuję zazwyczaj moje rośliny :D.

(Jakość zdjęć nie jest niestety najlepsza, bo nie mogłam się skoncentrować na ich robieniu :;230. Zazwyczaj mam rozbiegane oczka, gdy tam jadę ;:113.)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tym razem zrobiłam zdjęcia tylko kaktusom. Może następnym razem zrobię sukulentom :wink:.
Sami widzicie, że trudno się powstrzymać, gdy ma się taki wybór. Chciałoby się mieć je wszystkie po jednym, choć najmniejszym :wink: ;:108 ;:14
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sadzonka mała :arrow: do wody z nią :!: :)
Powodzenia w ukorzenianiu życzę. Tak na pewno by się udało ale teraz pora nie jest za dobra...

Filomeno - super masz to miejsce do kupowania!! :shock:
Nie dziwię się Twoim stresom. No i rzeczywiście wydaje się, że TAM można kupić ładne i DUŻE roślinki.... :lol:
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
nolina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2010, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

PIĘKNE :!: Nie dziwię się Tobie ,ze oczka masz rozbiegane :!: Tylu kaktusów naraz jeszcze nie widziałam ;:112
Też nie mogłabym się zdecydowac ,którego mam wybrac :D .Mogłabym tam zamieszkac :;230
Awatar użytkownika
zulek84
100p
100p
Od: 26 mar 2010, o 21:30

Post »

Niesamowity widok :D Chyba siłą musiałby mnie ktoś z takiego miejsca wyprowadzić :D Jak ja Ci zazdroszczę, że masz obok siebie taką twierdzę z kaktusami :tan
Pozdrawiam serdecznie, Iza
Moja mini-kolekcja kaktusów
Awatar użytkownika
Delete
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2009, o 09:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja również się nie dziwię. Ciekawe po ile te duże M. hahniana z pierwszego zdjęcia i E. milii. Pamiętam jak pierwszy raz w Obi byłem w zeszłym roku wtedy się zacząłem roślinami szczególnie kaktusami interesować. Mój okrzyk zdziwienia, bo akurat po dostawie było i śmiech siostry. :lol: Z twojego sklepu to nie wiem czy bym wyszedł. Ochrona musiałaby mnie wynosić. :lol:

Jak daleko/blisko masz do tego miejsca? :D
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Fiolimena
200p
200p

Post »

hen_s pisze:Powodzenia w ukorzenianiu życzę.
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :wink:.
hen_s pisze:Nie dziwię się Twoim stresom. No i rzeczywiście wydaje się, że TAM można kupić ładne i DUŻE roślinki....
Można, oj można. Troszkę zbyt blisko domu ;:223.
nolina pisze:Też nie mogłabym się zdecydowac ,którego mam wybrac .
Dlatego zazwyczaj kupuję rozmiarowo troszkę mniejsze (oczywiście nie maleńkie). Więcej zmieszczę u siebie :D :wink: i w cenie jednego większego mam dwa mniejsze. One przecież i tak urosną :;230
Fiolimena
200p
200p

Post »

zulek84 pisze:Chyba siłą musiałby mnie ktoś z takiego miejsca wyprowadzić
W to akurat wierzę ;:108. Nigdy tam nie jadę, gdy mam mało czasu, bo pewnikiem się gdzieś spóźnię :wink:.

Delete pisze:Ciekawe po ile te duże M. hahniana z pierwszego zdjęcia i E. milii.
Jeśli chodzi Ci o te duże Mammillarie na tym zdjęciu poniżej, (te same chyba , co na pierwszym zdjęciu), to ta po lewej 85 a dwie pozostałe 125 euro jak widzę. E. mili nie wiem :|.
Obrazek
Delete pisze:Jak daleko/blisko masz do tego miejsca?
Zbyt blisko, jakieś 15 minut - licząc wyjście z domu, jazdę samochodem, zaparkowanie i dojście do kaktusów właśnie :wink:.
Awatar użytkownika
mgr_
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2010, o 18:37

Post »

Dzisiaj drugi raz na spokojnie przejrzałem Twój wątek. Rośliny SUPER, a zdjęcia R E W E L A C J A ;:108
Naprawdę masz do tego powołanie. Nawet na tych nieudanych wg Ciebie wszystko widać. ;:108 ;:108
Pozdrawiam
Marek
Sukulenty zwyczajne i niezwyczajne part 1 part 2
Fiolimena
200p
200p

Post »

Marek - Dziękuję Ci ślicznie za tak miłe słowa :oops: :D . Mam zwykłe rośliny, nie to co Twoje ;:108. A zdjęcia... cóż... to moja taka druga nowa maleńka pasja od jakiegoś czasu (amatorska pasja :wink:). Fotografuję wszystko i wszędzie ;:224 :;230 . Niektóre jednak nie są najlepsze :wink:. Zapraszam ponownie ;:7.
Awatar użytkownika
Spy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 15:47

Post »

Szalejesz :D No, ale to zrozumiałe. Mając niedaleko taki raj, ciężko jest się oprzeć pokusie :twisted:
Oj, ile to ja się nazrywałem tych rozmnóżek kalanchoe przy ostatnim pryskaniu to głowa boli, a już nie piszę o zbieraniu ich z sąsiednich doniczek i usuwaniu tych, które już zdążyły sobie podrosnąć :lol:
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
Fiolimena
200p
200p

Post »

Krzysztof
Spy pisze:Oj, ile to ja się nazrywałem tych rozmnóżek kalanchoe przy ostatnim pryskaniu to głowa boli, a już nie piszę o zbieraniu ich z sąsiednich doniczek i usuwaniu tych, które już zdążyły sobie podrosnąć
Kalanchoe rzeczywiście mnoży się w zastraszającym tempie :shock:. Prawie jak niechciane zielsko ;:224 :;230. Ja miałam tak samo, a teraz dojdą mi następne jak urosną :lol:. Postawię je chyba same w kącie z dala od wszystkich innych, to będę miała z głowy ten problem ;:224 :;230.
Awatar użytkownika
eba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2008, o 14:51
Kontakt:

Post »

Ojej, wspaniałe miejsce na zakupy. Moje oczka też by były rozbiegane od takiej ilości :) .
Pokażesz jeszcze zdjęcia sukulentów? Plosie, plosie....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”